Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ! Πιστοποιημένος «εμπειρογνώμονας» του 'ΟΗΕ': Οι θρησκευτικές κοινότητες, πρέπει (!) νά ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ στίς απαιτήσεις των ΛΟΑΤ !!!!

 


Ένας πιστοποιημένος από τον ΟΗΕ «εμπειρογνώμονας» για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου δήλωσε την Τετάρτη ότι οι θρησκευτικές κοινότητες πρέπει να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις των ΛΟΑΤ ατόμων για να αποφύγουν κατηγορίες βίας και διακρίσεων.

Η ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων δεν χρειάζεται να είναι ασυμβίβαστη με την ισότητα των ΛΟΑΤ ατόμων, υποστήριξε (https://www.ohchr.org/en/press-releases/2023/06/freedom-religion-or-belief-not-incompatible-equality-lgbt-persons-un-expert) ο Victor Madrigal-Borloz (*) στην ομιλία του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, εφόσον οι θρησκευτικές ομάδες αποδέχονται τους ισχυρισμούς των ομοφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ.

Οι θρησκευτικές αφηγήσεις που συγκρούονται με τις πεποιθήσεις και τις επιλογές τρόπου ζωής των ΛΟΑΤ ατόμων, ωστόσο, είναι «πέρα από το πεδίο εφαρμογής της σωστής ελευθερίας της θρησκείας ή των πεποιθήσεων», δήλωσε η Madrigal-Borloz, που ονομάστηκε (https://www.ohchr.org/en/special-procedures/ie-sexual-orientation-and-gender-identity) από τον ΟΗΕ «ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για την προστασία από τη βία και τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Συμβούλιο του ΟΗΕ δεν κάλεσε έναν ειδικό στη θρησκευτική ελευθερία να προσφέρει αντίλογο στη θέση του Madrigal-Borloz.

Ως πρότυπο για τους θρησκευόμενους πιστούς, ο Madrigal-Borloz κράτησε το παράδειγμα των «φωνών και των πρακτικών των κοινοτήτων χωρίς αποκλεισμούς», δηλαδή των θρησκευτικών ομάδων που αποδέχονται τον γάμο ομοφυλοφίλων και τη ρευστότητα των φύλων.

Σχολίασε ότι οι παραδοσιακοί πιστοί όπως οι Ορθόδοξοι Εβραίοι, οι Μουσουλμάνοι, οι Ρωμαιοκαθολικοί και οι συντηρητικοί Χριστιανοί, οι οποίοι προσφέρουν αρνητική ηθική κρίση σχετικά με τους ισχυρισμούς και τις πρακτικές των ΛΟΑΤ, τροφοδοτούν τις φλόγες της βίας, των διακρίσεων και του αποκλεισμού,  (https://www.ohchr.org/sites/default/files/documents/hrbodies/hrcouncil/sessions-regular/session53/advance-versions/A_HRC_53_37_AUV.docx), οι οποίες «μπορούν να έχουν σοβαρές και αρνητικές συνέπειες για την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και την πνευματικότητα των ΛΟΑΤ ατόμων».

Συγκεκριμένα, ο Madrigal-Borloz εξέφρασε ανησυχία για «ερμηνείες θρησκευτικών δογμάτων που τοποθετούν την ομοφυλοφιλία και τη μη συμμόρφωση των φύλων μέσα σε μια συζήτηση ανηθικότητας και αμαρτίας, περιγράφοντας τη δύναμη που μπορεί να έχει ένας τέτοιος λόγος στην κοινωνική αποδοχή των ΛΟΑΤ ατόμων, ιδιαίτερα όταν διαδίδεται από θρησκευτικούς ηγέτες και ηγέτες πεποιθήσεων».

Ο ΣΤΟΧΟΣ ιδιαίτερης κατακραυγής στην ομιλία του εμπειρογνώμονα ήταν το έθνος της Ουγγαρίας, το οποίο ψήφισε νόμο το 2020 «που απαγόρευσε αποτελεσματικά την υιοθεσία από ζευγάρια του ιδίου φύλου, εφαρμόζοντας μια αυστηρή χριστιανική συντηρητική άποψη στον νομικό ορισμό της οικογένειας».

Η τροπολογία «άλλαξε τον συνταγματικό ορισμό των οικογενειών για να αποκλείσει τα τρανσέξουαλ και άλλα ΛΟΑΤ άτομα, ορίζοντας τη βάση της οικογένειας ως «γάμο και σχέση γονέα-παιδιού» και δηλώνοντας ότι «η μητέρα είναι γυναίκα και ο πατέρας είναι άνδρας», είπε.

«Ο εμπειρογνώμονας υπογράμμισε ότι το δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για βία ή μεροληπτική άρνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ ατόμων», ανέφερε η έκθεση του ΟΗΕ, ενώ απέτυχε να κάνει τη ζωτική διάκριση μεταξύ της ενθάρρυνσης της βίας - την οποία απορρίπτουν όλοι οι μεγάλοι θρησκευτικοί φορείς - και της άρνησης αποδοχής των αξιώσεων του λόμπι των ΛΟΑΤ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, στην πραγματικότητα, ο Madrigal-Borloz ποτέ δεν αναφέρθηκε στις «διακρίσεις» χωρίς να τις προσθέσει στη «βία», αποκλείοντας έτσι τη δυνατότητα ανάλυσης αυτών των διακριτών όρων ξεχωριστά.

Παραδείγματα «ρητορικής μίσους» κατά των ΛΟΑΤ ατόμων, υποστήριξε ο Madrigal-Borloz, περιλαμβάνουν «την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων για αντιπαραθέσεις, την τοποθέτησή τους ως απειλή για την παραδοσιακή οικογένεια και την ερμηνεία θρησκευτικών δογμάτων για τον αποκλεισμό και την προώθηση της βίας και των διακρίσεων κατά της ομοφυλοφιλίας και της μη συμμόρφωσης με το φύλο».

Σύμφωνα με τα κριτήρια από τη δήλωση του εμπειρογνώμονα, η χριστιανική Βίβλος είναι γεμάτη από ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤ και ως εκ τούτου θεωρείται απαράδεκτη ως θρησκευτικό κείμενο.

«Το δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων είναι μια ασπίδα για την προστασία της νόμιμης εκδήλωσης προσωπικών πεποιθήσεων, καθώς και για την προστασία του δικαιώματος να μην είναι κανείς μέρος μιας συγκεκριμένης πεποίθησης ή να μην υπόκειται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υποτίθεται ότι δικαιολογούνται από αυτήν», υποστήριξε.

Ο Madrigal-Borloz επέκρινε επίσης τις προσπάθειες να δοθεί οποιοδήποτε ειδικό καθεστώς στη θρησκευτική ελευθερία εντός της ιεραρχίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως προσπάθησε να κάνει η Καθολική Εκκλησία. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β', για παράδειγμα, αποκάλεσε (https://www.vatican.va/content/john-paul-ii/en/encyclicals/documents/hf_jp-ii_enc_01051991_centesimus-annus.html) τη θρησκευτική ελευθερία «πηγή και σύνθεση» όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην ομιλία του, ο Madrigal-Borloz επιτέθηκε συγκεκριμένα στην Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών για τα Αναφαίρετα Δικαιώματα, η οποία δημοσίευσε την έκθεσή της (https://www.state.gov/wp-content/uploads/2020/07/Draft-Report-of-the-Commission-on-Unalienable-Rights.pdf) για τα αναφαίρετα δικαιώματα το 2020.

Η θρησκευτική ελευθερία απολαμβάνει «υπεροχή στην αμερικανική πολιτική παράδοση - ως αναφαίρετο δικαίωμα, διαρκές όριο στην κρατική εξουσία και προστάτης των φυτωρίων των πολιτικών αρετών», δήλωσε η έκθεση.

«Υπάρχει βάσιμος λόγος να ανησυχούμε ότι η τεράστια επέκταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει αποδυναμώσει αντί να ενισχύσει τις αξιώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει αφήσει τους πιο μειονεκτούντες πιο ευάλωτους», ανέφερε.

Ο Madrigal-Borloz διαφώνησε επίσης με τις «θρησκευτικές εξαιρέσεις» από τους νόμους που απαιτούν συμμετοχή σε δραστηριότητες LGBT, αναφέροντας την περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών όπου «οι υπηρεσίες αναδοχής και υιοθεσίας μπορούν να απορρίψουν τις μελλοντικές οικογένειες με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου και την πίστη».

Ομοίως, επέκρινε τις εξαιρέσεις που δίνονται σε άτομα που αντιτίθενται στον εορτασμό των ΛΟΑΤ ζευγαριών ψήνοντας κέηκ, φιλοξενώντας δεξιώσεις ή εκτυπώνοντας προσκλήσεις ή που αρνούνται για θρησκευτικούς λόγους να «εκτυπώσουν υλικό για παρελάσεις υπερηφάνειας».

Ο εμπειρογνώμονας συνέχισε να επικρίνει την αντίρρηση συνείδησης στη «συνταγογράφηση ορμονών διασταυρούμενου φύλου», μια πρακτική που αποτελεί «απειλή για τα ΛΟΑΤ άτομα περιορίζοντας ουσιαστικά τους χώρους στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες υπηρεσίες».

Άξιος μεγάλου επαίνου, αντίθετα, είναι ο ανθρωπισμός, πρότεινε ο Madrigal-Borloz, επειδή «αναγνωρίζει ότι το φύλο είναι ένα εξελιγμένο χαρακτηριστικό, χωρίς εγγενές νόημα» και «δεν απαιτεί αυστηρά καθορισμένους ρόλους φύλου ή γένους».

Ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας ΣΥΝΙΣΤΑ (!!!!!!) στους ηγέτες που βασίζονται στην πίστη «να αναγνωρίσουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου είναι διαφορετικοί σε όλο τον κόσμο και ότι το φύλο εκδηλώνεται διαφορετικά σε πολλές πολιτιστικές και κοινωνικές δομές και πρακτικές, συμπεριλαμβανομένου του ότι πολλοί πολιτισμοί αναγνωρίζουν περισσότερα φύλα από το δίπολο αρσενικό-θηλυκό», δήλωσε.

* Victor Madrigal-Borloz: Ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου

https://www.ohchr.org/en/special-procedures/ie-sexual-orientation-and-gender-identity/victor-madrigal-borloz

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.breitbart.com/faith/2023/06/22/u-n-expert-religious-liberty-must-yield-lgbt-demands/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!