Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Καθαρίζοντας τούς καθαριστές του σώματος : Β ό τ α ν α, που βοηθούν στήν διατήρηση ΥΓΙΩΝ ΝΕΦΡΩΝ !

 


(Natural News) 

Τα νεφρά παίζουν βασικό ρόλο βοηθώντας το σώμα να απαλλαγεί από τοξικά απόβλητα. 

Ωστόσο, αυτά τα όργανα πρέπει επίσης να είναι υγιή, ώστε να μπορούν να λειτουργούν σωστά. Ευτυχώς, υπάρχουν βότανα που μπορούν να βοηθήσουν τα νεφρά σας (https://www.survivopedia.com/three-herbs-recommended-for-kidney-health/) να εκτελέσουν το κρίσιμο καθήκον τους φιλτράροντας τα απόβλητα και απομακρύνοντας την περίσσεια υγρού από το αίμα.


 

Αρκουδοστάφυλο

Τόσο τα φύλλα όσο και οι καρποί του φυτού είναι γνωστά για τα οφέλη τους για τα νεφρά. Τα φύλλα του φυτού περιέχουν αρκετούς φυσικούς αντιβακτηριακούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της αρβουτίνης, της μεθυλαρβουτίνης και των τανινών. Αυτές οι ουσίες έχουν βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία της φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος, της ουροδόχου κύστης και της νεφρικής πυέλου, καθώς και των λίθων στα νεφρά (https://naturalpedia.com/renal-stone-causes-side-effects-and-treatments-at-naturalpedia-com.html).

Τα φρούτα του αρκουδοστάφυλου περιέχουν σημαντικές ποσότητες ευεργετικών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών που προστατεύουν από την οξεία νεφρική νόσο. Χρησιμοποιούνται επίσης για την ανακούφιση των συμπτωμάτων των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και την προώθηση της συνολικής υγείας του ουροποιητικού συστήματος. Ωστόσο, το αρκουδοστάφυλο δεν πρέπει να λαμβάνεται μακροπρόθεσμα ή σε υψηλές δόσεις, καθώς μπορεί να προκαλέσει ηπατική βλάβη και άλλες παρενέργειες.

Νεροκάρδαμο/Καπουτσίνος (Nasturtium)

Ενώ το νεροκάρδαμο είναι γνωστό για την καλλωπιστική του αξία, έχει ιδιότητες που βοηθούν τα νεφρά να διατηρήσουν τις λειτουργίες τους. Οι σπόροι, τα λουλούδια και τα φύλλα του μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία πολλών παθήσεων και ο χυμός του παρέχει επίσης ιατρικά οφέλη σε όσους το πίνουν. Κλινικές δοκιμές έχουν αναφερθεί στις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του νεροκάρδαμου.

Το νεροκάρδαμο περιέχει φυσικά αντιβιοτικά που μπορούν να σκοτώσουν βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκοςο στρεπτόκοκκος και η σαλμονέλα. Αυτές οι ισχυρές αντιβιοτικές ενώσεις απελευθερώνονται από το σώμα μέσω της ούρησης, περνώντας και απολυμαίνοντας την ουρήθρα στη διαδικασία. Αυτό καθιστά το νεροκάρδαμο χρήσιμο για τη θεραπεία τόσο της οξείας όσο και της χρόνιας φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος.

Τσουκνίδα

Ενώ η τσουκνίδα (https://naturalpedia.com/stinging-nettle-sources-health-benefits-nutrients-uses-and-constituents-at-naturalpedia-com.html) είναι γνωστή για τη δυσάρεστη φήμη της, είναι επίσης γνωστή ως θεραπευτικό φυτό. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και μια ποικιλία διαφορετικών ευεργετικών ενώσεων που περιέχουν σίδηρο, ασβέστιο ή κάλιο. Επιπλέον, η τσουκνίδα περιέχει ακετυλοχολίνη – ο κύριος νευροδιαβιβαστής του νευρικού συστήματος.

Τόσο τα φύλλα όσο και τα στελέχη της τσουκνίδας έχουν διουρητικά αποτελέσματα, τα οποία αυξάνουν την παραγωγή ούρων και προάγουν την ούρηση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία της φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος και των νεφρών. Επιπλέον, τα νεαρά φύλλα του φυτού έχουν βρεθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και καθαρίζουν το αίμα.

Σέλινο

Το σέλινο χρησιμοποιείται συχνά στην κουζίνα ως μαγειρικό βότανο. Ωστόσο, η παραδοσιακή ιατρική της Αγιουρβέδα το χρησιμοποιεί μαζί με τα ραπανάκια και άλλα για να βοηθήσει στη διάσπαση και την αποβολή τοξινών και υπολειμμάτων στα νεφρά. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και δρα ως ήπιο διουρητικό, βοηθώντας τα νεφρά και το ουροποιητικό σύστημα να λειτουργούν άριστα.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of BioAllied Sciences τον Δεκέμβριο του 2019 διαπίστωσε ότι το σέλινο μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση κρυστάλλων ασβεστίου και οργανικών συστατικών μεσοκυττάριας μήτρας του αίματος σε πέτρες στα νεφρά. Οι συγγραφείς της μελέτης επεσήμαναν το φλαβονοειδές apigenin  (https://journals.lww.com/jpbs/Fulltext/2019/11004/Anticalculi_Activity_of_Apigenin_and_Celery__Apium.3.aspx), το οποίο είναι άφθονο στο σέλινο, ως την κύρια υπεύθυνη φυτική ένωση. "Η δραστηριότητα αποσύνθεσης των λίθων στα νεφρά της απιγενίνης πιστεύεται ότι σχετίζεται με την ικανότητά της ως αντιφλεγμονώδους, αντιοξειδωτικής και αντιμικροβιακής", έγραψαν.

Stonebreaker (https://www.herbazest.com/herbs/stonebreaker)

Το βότανο stonebreaker κέρδισε το όνομά του λόγω της αλκαλικής φύσης του που εμποδίζει το σχηματισμό λίθων στα νεφρά και τις επιπτώσεις του στις υπάρχουσες. Εξαιτίας αυτού, έχει χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη άλλων βοτάνων που διαλύουν τις πέτρες στα νεφρά φυσικά. Το Stonebreaker είναι επίσης γνωστό ως αντιικό βότανο, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για λοιμώξεις.

Μια μελέτη του Ιουνίου 2016 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Pharmacy and Pharmacology σημείωσε ότι το stonebreaker είναι άφθονο σε φλαβονοειδή (https://academic.oup.com/jpp/article/68/8/953/6128179?login=true), όπως η γαλλοκατεχίνη, η ρουτίνη, η κερσετίνη και η καμπφερόλη. Αυτές οι φυτικές ενώσεις είναι γνωστές για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες που μπορούν να αυξήσουν τη ροή των ούρων και να ανακουφίσουν τη φλεγμονή. 

Οι ερευνητές ανέφεραν επίσης τη χρήση του stonebreaker στα παραδοσιακά φάρμακα της Βραζιλίας και της Μαλαισίας για νεφρικά προβλήματα στη μελέτη τους.

Επισκεφθείτε το Herbs.news για περισσότερες ιστορίες όπως αυτή.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο σχετικά με τη χρήση του bearberry, τα οφέλη και τις πιθανές παρενέργειες (https://www.brighteon.com/fd5fe05c-5abe-4c49-8e17-ccba18e6f641).

Αυτό το βίντεο είναι από το κανάλι Holistic Herbalist στο Brighteon.com.

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

Κορυφαία πέντε βότανα που προάγουν την υγεία των νεφρών (https://naturalnews.com/027211_tea_green_herbs.html).

Ανακαλύψτε την αρχαία σοφία και τη σύγχρονη επιστήμη πίσω από την υγεία των νεφρών. (https://naturalnews.com/038160_kidney_health_herbs_foods.html)

Βελτιώστε την υγεία των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος με αυτά τα βασικά βότανα (https://naturalnews.com/046499_kidney_health_urinary_tract_herbal_medicine.html).

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

Survivopedia.com

Journals.LWW.com

Academic.OUP.com

Brighteon.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.naturalnews.com/2023-05-31-herbs-that-help-maintain-healthy-kidneys.html

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!