Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

....Πορνογραφικό ; Άσεμνο ; Τά σχολεία της πολιτείας της Γιούτα ....ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ από τίς τάξεις!!!! - "Ένα από τα πιό φορτωμένα μέ 'σέξ' βιβλία που υπήρξε ποτέ"! ( ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ κατά Του Χριστού κι εδώ! )

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 09 ΙΟΥΝΙΟΥ 202

Από τον Kai Rebmann

Ο κατάλογος των λογοκριμένων βιβλίων και ταινιών, που υποτίθεται ότι δεν μπορούν να αναμένονται από κανέναν αυτές τις μέρες - και αν το κάνουν, τότε μόνο με προειδοποιήσεις - είναι μακρύς και μεγαλώνει κάθε μέρα. 

Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, πρόκειται για δήθεν ρατσιστικό περιεχόμενο που ανέκαθεν ήταν «λάθος τότε όπως και τώρα». 





Πρόσφατα, υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός στη Βάδη-Βυρτεμβέργη για το "Περιστέρια στο γρασίδι" του Wolfgang Koeppen λόγω των "N-λέξεων" (νέγρος) που περιείχε. 

Ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann (Πράσινοι) δοκίμασε τις δυνάμεις του στη διαιτησία και ρώτησε τι θα γίνει, τελικά, με τη Βίβλο (https://reitschuster.de/post/wegen-n-woertern-petition-fordert-zensur-von-koeppens-tauben-im-gras/).

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει και τώρα έρχεται από τις ΗΠΑ, πιο συγκεκριμένα από τη Γιούτα. 

Στην κομητεία Davis, μια περιοχή που βρίσκεται λίγα μίλια βόρεια της πρωτεύουσας Salt Lake City, η Αγία Γραφή πρόκειται να απαγορευτεί η διδασκαλία της με άμεση ισχύ. 

Αυτό επηρεάζει όλα τα σχολεία κάτω από το γυμνάσιο στα οποία φοιτούν παιδιά και έφηβοι ηλικίας κάτω των 16 ή 17 ετών.

Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση ελήφθη σε μια εποχή που ο πολιτιστικός πόλεμος μαίνεται ιδιαίτερα έντονα, ειδικά στις ΗΠΑ. 

Η Φλόριντα και αρκετές άλλες συντηρητικές πολιτείες είχαν ρίξει πρόσφατα το γάντι στο Woke και, μεταξύ άλλων, έβαλαν τέλος στην ανεμπόδιστη εξάπλωση της διαφημιστικής εκστρατείας των τρανσέξουαλ (https://reitschuster.de/post/florida-verschaerft-null-toleranz-politik-gegen-transgender-hype/) στα σχολεία τους.

 

Η Επιτροπή θεωρεί ότι η Αγία Γραφή είναι ακίνδυνη

Είναι λοιπόν η απαγόρευση της Βίβλου σε ένα μέρος της πολιτείας των Μορμόνων τώρα κάτι σαν να γονατίζεις μπροστά στο woke zeitgeist; (https://reitschuster.de/post/das-kreuz-der-gruenen-mit-dem-kreuz/) Μοιάζει. 

Αφού εξέτασε την Αγία Γραφή, μια επιτροπή ειδικά διορισμένη από το σχολικό συμβούλιο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το περιεχόμενό της ήταν αβλαβές για τους μαθητές, όπως αναφέρει η «Salt Lake City Tribune» (SLCT), αλλά επίσης δεν είχε ...«καμμία σοβαρή αξία για τους ανηλίκους». 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αγία Γραφή πρόκειται τώρα να απαγορευτεί από τα σχολεία.

Πέρυσι, ένας νόμος τέθηκε σε ισχύ στη Γιούτα που επιτρέπει σε βιβλία με «πορνογραφικό και άσεμνο περιεχόμενο» να αποσυρθούν από την κυκλοφορία ως διδακτικά βοηθήματα στα σχολεία - ή εάν δεν έχουν «καμμία σοβαρή αξία για ανηλίκους». 

Η απόφαση για το τι είναι (πάρα πολύ) «πορνογραφικό και άσεμνο» ή πόσο «πολύτιμο» είναι ένα βιβλίο εξαρτάται από τις ίδιες τις περιφέρειες - στην περίπτωση της κομητείας Davis, προφανώς με την προαναφερθείσα Επιτροπή Σχολικής Επιτροπής.

Φυσικά, αυτή είναι μια πολύ ασαφής διατύπωση που μπορεί να σημαίνει όλα ή τίποτα. 

Προφανώς, κάποιοι γονείς το είδαν επίσης έτσι, οι οποίοι υποψιάστηκαν σε μια επιστολή διαμαρτυρίας: «Τώρα μπορούμε να απαγορεύσουμε όλα τα βιβλία και δεν χρειάζεται καν να τα διαβάζουμε πια». 

Το μόνο που λείπει τώρα είναι να απαγορευτεί η Αγία Γραφή, γιατί τελικά, το βιβλίο είναι, όπως παραθέτει η SLCT από την επιστολή, «ένα από τα πιο φορτωμένα με σεξ βιβλία που υπήρξαν ποτέ».

Η Αγία Γραφή είναι γεμάτη αιμομιξία, αυνανισμό, σεξουαλικές πράξεις με ζώα, πορνεία, ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων, στοματικό σεξ, βιασμό και τα παρόμοια. (!!!!!!!!!!!!!!!!!) 

Ωστόσο, το γεγονός ότι οι προαναφερθείσες πράξεις συνήθως καταδικάζονται έντονα στο Βιβλίο των Βιβλίων, δεν φαίνεται πλέον να παίζει ρόλο για τους πολιτιστικούς ιεροεξεταστές της σύγχρονης εποχής (https://reitschuster.de/post/kampf-fuer-buch-hygiene-zensur-zu-muehsam/).

Από αστείο έγινε σοβαρό

Περιέργως, η φύση και η παρουσίαση της έκθεσης στο SLCT υποδηλώνουν ότι το ερώτημα γιατί η Αγία Γραφή δεν έχει ακόμη απαγορευτεί στα σχολεία στη Γιούτα τέθηκε με μια μάλλον ειρωνική χροιά. 

Αυτό αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι στις μέρες μας πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός με τις σαρκαστικές προτάσεις.

Επειδή πάντα θα υπάρξει ένας πολεμιστής της woke κουλτούρας που κάθεται κάπου, ο οποίος στη συνέχεια χτυπά το μέτωπό του με το χέρι του και αναρωτιέται γιατί δεν το έχει ήδη σκεφτεί ο ίδιος. 

Ακριβώς όπως συνέβη προφανώς με το σχολικό συμβούλιο στην κομητεία Ντέιβις στη Γιούτα.

Ο βουλευτής Ken Ivory (Ρεπουμπλικάνος), ο οποίος έγραψε τον αμφιλεγόμενο νόμο, πήρε την αγωγή με χιούμορ, καθώς βλέπει το σχολείο ως το λάθος μέρος για να μελετήσει κανείς τη Βίβλο ούτως ή άλλως. 

Εναντίον του SLCT, περιέγραψε την Αγία Γραφή ως «πρόκληση για τους νεαρούς αναγνώστες» και ότι θα έπρεπε ιδανικά να διδάσκονται για τη Βίβλο «στο σπίτι και στην εστία, στον κύκλο της οικογένειας» – γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μια τέτοια δήλωση είναι δυνατή μόνο σε μια υπερσυντηρητική πολιτεία όπως η Γιούτα.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://reitschuster.de/post/pornografisch-und-unanstaendig-schulen-in-utah-verbannen-bibel-aus-unterricht/

 

2 σχόλια:

  1. «Walletmor» – ψηφιακή δουλεία: Με τσιπάκι στο χέρι αντί για τραπεζικές κάρτες και ο προάγγελος για τον πλήρη έλεγχο σε κάθε ανθρώπινο σώμα

    https://primenews.press/walletmor-psifiaki-douleia-me-tsipaki-sto-cheri-anti-gia-trapezikes-kartes-kai-o-proangelos-gia-ton-pliri-elegcho-se-kathe-anthropino-soma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης- Να μην περάσουν οι «Πρέσπες του Αιγαίου»

    https://www.youtube.com/watch?v=M9uVeV1l6Ek

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!