Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ; Η 'Jaguar' ΑΝΑΚΑΛΕΙ σχεδόν 6.400 ηλεκτρικά οχήματα (!!!!!), λόγω του YΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ των μπαταριών όταν ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΙΝΟΝΤΑΙ !!!

 Jaguar recalls nearly 6,400 electric vehicles, due to high risk of batteries catching ....fire when they overheat!!!!!!!



Η βρετανική πολυεθνική εταιρεία κατασκευής πολυτελών οχημάτων Jaguar Land Rover ανακαλεί σχεδόν 6.400 ηλεκτρικά crossover SUV I-Pace (https://www.zerohedge.com/technology/jaguar-recalls-thousands-i-pace-evs-over-fire-risk-tells-owners-park-outside) στις ΗΠΑ λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου, ότι οι μπαταρίες τους μπορεί να πάρουν φωτιά όταν υπερθερμανθούν (https://www.reuters.com/business/autos-transportation/jaguar-land-rover-recalling-i-pace-vehicles-us-over-fire-risks-2023-05-31/).


Η I-Pace της Jaguar είναι μόνο το τελευταίο ηλεκτρικό όχημα που ανακαλείται τους δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ λόγω ζητημάτων ασφαλείας (https://fortune.com/2023/06/01/jaguar-recalling-i-pace-electric-suvs-batteries-catch-fireand-telling-owners-park-outside/). Δεν είναι καν το πρώτο που ανακαλείται λόγω του πιθανού κινδύνου πυρκαγιάς της μπαταρίας του. (Σχετικά: Πάνω από 1,1 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla στην Κίνα ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ λόγω επικίνδυνου ελαττώματος πέδησης.https://www.naturalnews.com/2023-05-16-tesla-electric-cars-china-recalled-brake-defect.html)

Η Jaguar ξεκίνησε για πρώτη φορά την I-Pace το 2018, το πρώτο και μοναδικό υποτιθέμενο μοντέλο αυτοκινήτου «μηδενικών εκπομπών», αν και έχει υποσχεθεί να επενδύσει πάνω από 18 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για να αναπτύξει και να κατασκευάσει περισσότερα EV, συμπεριλαμβανομένης μιας ολοκαίνουργιας ηλεκτρικής Jaguar το 2025.

Έγγραφα που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη 31 Μαΐου από την Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA) σημείωσαν ότι η ανάκληση καλύπτει τα SUV I-Pace με έτη μοντέλου από το 2019 έως το 2024.

Η ανακοίνωση της NHTSA σημειώνει ότι οι μπαταρίες του οχήματος κατασκευάστηκαν από τον τεχνολογικό γίγαντα της Νότιας Κορέας LG Energy Solution, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος υπό έρευνα από τον οργανισμό, αφού πέντε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες - General Motors, Hyundai, Mercedes-Benz, Stellantis και Volkswagen - εξέδωσαν ανακλήσεις από τον Φεβρουάριο του 2020 λόγω πιθανών ελαττωμάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διακοπή ή πυρκαγιές.

Η έρευνα εναντίον της εταιρείας της Νότιας Κορέας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022 και καλύπτει περισσότερα από 138.000 ηλεκτρικά οχήματα (https://robocars.news/) που έχουν εγκατεστημένες μπαταρίες ιόντων λιθίου της εταιρείας. Περιλαμβάνουν κυρίως εσωτερικές βλάβες μπαταρίας που μπορούν να αυξήσουν μαζικά τον κίνδυνο πυρκαγιών.

 

Η Jaguar θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες και θα ενημερώσει το λογισμικό διαμόρφωσης μπαταριών

Η Jaguar σημείωσε ότι η ομάδα μηχανικών της δεν έχει καθορίσει εάν το συγκρότημα μπαταριών είναι ελαττωματικό ή αιτία αναφερόμενης θερμικής υπερφόρτωσης, αλλά από την αφθονία της προσοχής αποφάσισε να ανακαλέσει τα οχήματα ως απάντηση στην προειδοποίηση της NHTSA.

Μια εσωτερική έρευνα διαπίστωσε τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις I-Paces στις ΗΠΑ που έπιασαν φωτιά, αλλά όχι ατυχήματα ή τραυματισμούς, σύμφωνα με μια κατάθεση της εταιρείας στην NHTSA.

Η Jaguar, που ανήκει στον ινδικό γίγαντα κατασκευής αυτοκινήτων Tata Motors, είπε στους πελάτες ότι θα πρέπει να σταθμεύσουν τα I-Paces τους μακριά από κατασκευές μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκευές ανάκλησης. Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει επίσης να φορτίζουν τα I-Paces τους σε εξωτερικούς χώρους. Οι ιδιοκτήτες με οποιεσδήποτε άλλες ανησυχίες ή ερωτήσεις παραπέμπονται στους τοπικούς αντιπροσώπους τους.

Το σχέδιο της Jaguar κατά τη διάρκεια της ανάκλησης είναι να ενημερώσει το λογισμικό της μονάδας ελέγχου ενέργειας μπαταρίας της I-Pace είτε με έναν αντιπρόσωπο είτε online. Οι αντιπρόσωποι έχουν επίσης οδηγίες να αντικαταστήσουν τις μονάδες μπαταριών ανάλογα με τις ανάγκες.

Η LG Energy Solution σημείωσε επίσης ότι συνεργάζεται με την Jaguar για την ενημέρωση του λογισμικού διαχείρισης μπαταριών στα επηρεαζόμενα μοντέλα I-Pace, ενώ τα περιστατικά που οδήγησαν στην ανάκληση διερευνώνται.

«Η LG Energy Solution συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τον πελάτη μας Jaguar Land Rover για να διασφαλίσει ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της μία ημέρα μετά τη δημοσίευση των εγγράφων της NHTSA.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πολλές ελλείψεις των ηλεκτρικών οχημάτων στο FlyingCars.news.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο από το "Wide Awake Media" που εξηγεί πώς τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι ούτε ασφαλή και αποτελεσματικά ούτε ηθικά και "πράσινα".

 

(βίντεο, διάρκεια 02:11')

 

Αυτό το βίντεο είναι από το κανάλι The Prisoner στο Brighteon.com.

 

Περισσότερες σχετικές ιστορίες (εντός του αρχικού συνδέσμου):

Τα ηλεκτρικά οχήματα ΔΕΝ σημαίνει μηδενικές εκπομπές: Χρειάζονται 500.000 κιλά υλικού σπανίων γαιών για την κατασκευή μιας μπαταρίας 1.000 λιβρών.

Οι αμερικανικές εταιρείες ρυμούλκησης οχημάτων ανακαλούν πάνω από 600 ηλεκτρικά φορτηγά λόγω ζητημάτων ασφαλείας.

Όταν ένα ηλεκτρικό όχημα συντρίβεται, ακόμη και σε ένα μικρό ατύχημα, οι ασφαλιστικές εταιρείες απορρίπτουν ολόκληρο το αυτοκίνητο επειδή η μπαταρία του πρέπει να πεταχτεί.

ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ: Η κλιματική αστυνομία θέλει οι μπαταρίες EV να έχουν μικρότερη χωρητικότητα, ώστε οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μην μπορούν να ταξιδέψουν πολύ μακριά.

Η Ford σταματά την παραγωγή και την αποστολή του F-150 Lightning EV λόγω απροσδιόριστου προβλήματος μπαταρίας.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

ZeroHedge.com

Reuters.com

Fortune.com

Brighteon.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.newstarget.com/2023-06-05-jaguar-recalls-electric-cars-battery-overheat-fire.html

 


2 σχόλια:

  1. Γουργουλιάνης κατά Παγώνη-Δεν υπάρχει Νόσος Χ, πρόκειται για σενάριο

    https://www.youtube.com/watch?v=XvCMwYxRL7c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά!
    Στίς Η.Π.Α. αρκετά μοντέλλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελούν ...ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΟΛΕΘΡΟ !
    Παίρνουν σταδιακά ΦΩΤΙΑ εκεί που είναι παρκαρισμένα καί γίνονται π α ρ α ν ά λ ω μ α του πυρός, μή μπορώντας η Αμερικανική Πυροσβεστική νά τά σβήσει μέ τούς κλασσικούς συμβατικούς τρόπους, επειδή απαιτείται ειδικό χημικό υγρό κατασβέσεως!
    Κ Α Τ Α Λ Α Β Α Τ Ε όσοι μέ απερίγραπτη αφέλεια πήγατε καί ΞΗΛΩΘΗΚΑΤΕ δίνοντας έναν ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ γιά ένα ...."οικολογικό" ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
    Που είναι καί άκρως επικίνδυνο γιά τό περιβάλλον όταν πάψει νά εξυπηρετεί πιά, λόγω των στοιχείων που περιέχουν οι συσσωρευτές τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!