Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

ΑΣΕ ΤΟ 'ΠΟΠΟΛΟ' ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΕΤΑΙ! Σύνθημα: Οι κλιματικοί στόχοι του 'Ο.Η.Ε.' ισχύουν MONO γιά τόν «μέσο πολίτη» ! – Η 'ελίτ' παραμένει ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ !

 

Η Ε.Ε. απορρίπτει αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανόνες γιά τά (ταπεινά!) ....ιδιωτικά 'τζέτς'!!!!


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επικεφαλής τήν μη εκλεγμένη Ursula von der Leyen, κάνει ό, τι μπορεί για να προωθήσει τη «Μεγάλη Επαναφορά» και την 'Ατζέντα 2030', με τους υποτιθέμενους ...ευγενείς κλιματικούς στόχους της. 

Στο πλαίσιο αυτό, επιβάλλονται νέα καταναγκαστικά μέτρα στους πολίτες, η λεγόμενη 'ελίτ' παραμένει  α ν ε ν ό χ λ η τ η.




Για παράδειγμα, σε συνάντηση των υπουργών Μεταφορών της ΕΕ την περασμένη Πέμπτη, η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ Adina Vălean τάχθηκε (https://www.euractiv.de/section/verkehr/news/eu-kommission-schliesst-neue-umweltauflagen-fuer-privatjets-aus/) κατά των αυστηρότερων περιβαλλοντικών κανονισμών για τα ιδιωτικά αεροσκάφη, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές CO2 από τις αερομεταφορές. Αν και χώρες όπως το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Αυστρία, η Γαλλία και οι Κάτω Χώρες είχαν ταχθεί υπέρ αυτής της παραλλαγής.

Ερωτηθείσα εάν η Επιτροπή θα προτείνει νέα μέτρα για πτήσεις με ιδιωτικά αεροσκάφη, η Επίτροπος Μεταφορών απάντησε σε συνέντευξη Τύπου:

«Η σύντομη απάντηση είναι 'όχι'. Δεν έχουμε καμμία πρόθεση να θεσπίσουμε [περαιτέρω] κανονισμούς».

Πηγή:

Euractiv: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκλείει νέους περιβαλλοντικούς κανόνες για τα ιδιωτικά τζετ - 2 Ιουνίου 2023 (https://www.euractiv.de/section/verkehr/news/eu-kommission-schliesst-neue-umweltauflagen-fuer-privatjets-aus/)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://transition-news.org/eu-lehnt-strengere-umweltauflagen-fur-privatjets-ab

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!