Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Κρυ-φο-κοι-τά-ζο-ντας μέσα από τό 'Windows' σας: Η 'Microsoft' θα ενσωματώσει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ συστήματα 'AI' στα 'Windows 11', γιά νά ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΕΙ ΟΛΕΣ τίς υπολογιστικές σας δραστηριότητες!!!!! ( Θά ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ άρα γε ΚΑΠΟΤΕ; )

 Peeping through the windows: Microsoft to incorporate MANDATORY AI systems in 'Windows 11' to SPY on all your computing activities!!!!!!



Η Microsoft έκανε μια ανακοίνωση δηλώνοντας, ότι θα ενσωματώσει ισχυρή ενσωματωμένη ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης (AI) στο λειτουργικό της σύστημα 'Windows 11' και ήδη ανησυχούν οι ειδικοί και οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής....

Σύμφωνα με τη Microsoft, η συμπερίληψη του AI προορίζεται να βελτιώσει (...) τη χρηστικότητα και την ταχύτητα των 'Windows 11'.


Ωστόσο, έχουν εκφραστεί ανησυχίες από ορισμένους ειδικούς που φοβούνται πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής που προκύπτουν από την ενσωμάτωση AI στα Windows 11. 

Ο βαθμός στον οποίο το "Windows Copilot" θα ενσωματωθεί σε διάφορες πτυχές των Windows 11 παραμένει αβέβαιος αυτή τη στιγμή, αλλά δεδομένου ότι είναι η Microsoft και ο Bill Gates, δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα είναι στο επίπεδο.

Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι το πρόσφατα ενσωματωμένο AI της Microsoft θα έχει τη δυνατότητα να αναλύει όλο το περιεχόμενο στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τη μηχανή τεχνητής νοημοσύνης, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις σας

Η εισαγωγή μιας δυνατότητας που ονομάζεται Windows Copilot, η οποία χρησιμοποιεί AI για αλληλεπίδραση με τα συστήματα που βασίζονται στο cloud της Microsoft, ανακοινώθηκε για τα Windows 11.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το Windows Copilot στοχεύει να βοηθήσει τους χρήστες να επιτύχουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και να απλοποιήσουν τη διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών για προγραμματιστές που εργάζονται σε εφαρμογές Windows.

Παρ' όλο που το Windows Copilot έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την παραγωγικότητα, προκύπτουν ανησυχίες σχετικά με την αυξημένη πρόσβαση που παρέχει στη Microsoft στις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών που είναι αποθηκευμένες στους υπολογιστές τους. 

Η ενσωμάτωση του AI στα Windows 11 μπορεί να παρέχει πρόσβαση σε πληκτρολογήσεις χρηστών, αποθηκευμένα δεδομένα και διαγραμμένες πληροφορίες.

Αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να είναι ευάλωτα σε hacking, κακή χρήση ή ακόμα και συλλογή από την ίδια τη Microsoft, όπως κάνει ήδη η Google.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνει από τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών με τα Windows 11, θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες ιδιωτικών δεδομένων. 

Η φύση κλειστού κώδικα των Windows προσθέτει στην αβεβαιότητα, καθώς οι χρήστες μπορεί να μην γνωρίζουν ποτέ πραγματικά πώς συλλέγονται και χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους από το λειτουργικό σύστημα. 

Και αυτό εγείρει ανησυχίες σχετικά με πιθανή κατάχρηση ή μη εξουσιοδοτημένη χρήση δεδομένων χρηστών από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο ή τη Microsoftσύμφωνα με την ιστοσελίδα Jeff.Pro (https://jeff.pro/microsoft-adds-mandatory-system-wide-artificial-intelligence-engine-windows-copilot-to-windows-11-promising-helpfulness-exactly-how-will-your-data-be-analyzed/).

Η κεντρική ανησυχία έγκειται στην ικανότητα του χρήστη να ελέγχει τα δεδομένα του και να αποφασίζει πότε η τεχνητή νοημοσύνη έχει πρόσβαση στις πληροφορίες του, αντί να έχει συνεχή πρόσβαση σε όλα στον υπολογιστή του.

 Ενώ το AI μπορεί αναμφίβολα να προσφέρει πλεονεκτήματα όπως εξοικονόμηση χρόνου σε επαναλαμβανόμενες εργασίες, η Microsoft πρέπει να παρέχει σαφείς εξηγήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του AI στα Windows 11 και να προσφέρει επιλογές για τον περιορισμό ή την απενεργοποίηση των δυνατοτήτων του.

Επί του παρόντος, υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένα στοιχεία του "Windows Copilot" λειτουργούν επίμονα στο παρασκήνιο του λειτουργικού συστήματος, ακόμη και όταν υποτίθεται ότι είναι απενεργοποιημένα. Η διαφάνεια και ο έλεγχος των χρηστών είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών, φυσικά, σημείωσε ο Jeff.Pro.

Ο βαθμός στον οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί το AI στα Windows 11 παραμένει αβέβαιος σε αυτό το στάδιο, καθώς φαίνεται στενά ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα. Ενδέχεται να υπάρχει έλλειψη επιλογών για την πλήρη απενεργοποίηση των λειτουργιών AI στα Windows 11, αφήνοντας τους χρήστες αβέβαιους για τον τρόπο διαχείρισης των πληροφοριών τους.

Οι ενημερωμένοι χρήστες εκτιμούν τη διαφάνεια και τη δυνατότητα να κάνουν επιλογές σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα. 

Είναι πιθανό ότι η Microsoft κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των χρηστών είναι αδιάφορη για τις ιδιαιτερότητες της συλλογής δεδομένων, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει την ασάφεια που περιβάλλει την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των νέων ενσωματώσεων AI στα Windows.

Η Microsoft έχει αντιμετωπίσει μακροχρόνια κριτική από τους υποστηρικτές της ιδιωτικότητας σχετικά με την αντιληπτή παρακολούθηση των χρηστών μέσω των Windows (https://privacywatch.news/). Ο αντίκτυπος των δυνατοτήτων AI στα Windows 11 και στις μελλοντικές εκδόσεις σε αυτές τις ανησυχίες μένει να φανεί.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία της Microsoft και την αυξανόμενη ανησυχία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και το απόρρητο (https://naturalnews.com/2023-03-03-google-engineer-microsoft-ai-bing-chatbot-sentient.html), οι χρήστες με τεχνικές γνώσεις μπορεί να θέλουν να εξερευνήσουν εναλλακτικές επιλογές όπως το Linux. Το Linux, ως λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα, παρέχει στους χρήστες μεγαλύτερη διαφάνεια και έλεγχο των δεδομένων και του υπολογιστικού τους περιβάλλοντος.

"Για όσους ανησυχούν για ένα λειτουργικό σύστημα που λειτουργεί με AI που συλλέγει και ενδεχομένως κάνει κατάχρηση προσωπικών πληροφοριών, το Linux παρέχει μια συναρπαστική επιλογή έναντι των Windows 11", σημειώνει ο Jeff.Pro.

"Το Linux παρέχει μια πλήρη αντικατάσταση των Windows χωρίς το είδος της ενσωμάτωσης τεχνητής νοημοσύνης (https://computing.news/) που συζητήθηκε σε αυτό το άρθρο. 

Ως έργο ανοιχτού κώδικα, ο πηγαίος κώδικας του Linux είναι δημόσια ορατός, επιτρέποντας σε ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες να επαληθεύσουν ότι δεν εμπλέκεται σε συλλογή δεδομένων ή επιτήρηση», πρόσθεσε ο ιστότοπος.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

Jeff.Pro

NaturalNews.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.newstarget.com/2023-06-01-microsoft-to-incorporate-mandatory-ai-systems-windows-11.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!