Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

'Tour de France', ή tour de farce? - ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ μέτρα γιά τόν κορωνοϊό! Υ π ο τ ρ ο π ή σέ σκοτεινούς καιρούς!...

 

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ:
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ
ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 
ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
ΠΕΤΑΛΙ ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΦΙΜΩΤΡΑ;
ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΤΑΧΑ;
(
ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ!
)

Δημοσιεύθηκε στις 9 Ιουνίου 2023

 

Από τον Daniel Weinmann

Όποιος πίστευε ότι η «πανδημία» θα τελείωνε μετά τη λήξη των τελευταίων μέτρων, θα διαψευστεί το αργότερο ενόψει του φετινού Tour de France. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters (https://www.reuters.com/sports/cycling/tour-de-france-anti-covid-protocol-keep-riders-hotels-2023-06-03/), σε αυτό που έχουν καταλήξει οι διοργανωτές του μεγαλύτερου και πιο παραδοσιακού ποδηλατικού αγώνα στον κόσμο θυμίζει τις πιο σκοτεινές εποχές της κρίσης του κορωνοϊού.

Προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι αναβάτες να τερματίσουν τον αγώνα λόγω θετικών τεστ κορωνοϊού - όπως συνέβη πρόσφατα στο Giro d'Italia - οι υπεύθυνοι σκάβουν βαθιά στην «εργαλειοθήκη κορωνοϊού» με το λεγόμενο πρωτόκολλο κατά του Covid. Οι οδηγοί και τα μέλη της ομάδας δεν επιτρέπεται να υπογράφουν αυτόγραφα, ή να τρώνε έξω από τα ξενοδοχεία τους.

Απαγορεύονται οι συνομιλίες με θεατές ή αυτόγραφα. Επιπλέον, πρέπει να υποκύψουν σε απαγόρευση κυκλοφορίας. Η πρόσβαση των δημοσιογράφων στο πεδίο ρυθμίζεται επίσης αυστηρά. Αυτό είναι δυνατό μόνο στις 29 Ιουνίου στο σημείο εκκίνησης της περιοδείας Μπιλμπάο - και μόνο με μάσκα!

»Περιορίστε τις αλληλεπιδράσεις εκτός της αγωνιστικής φούσκας«

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι 3.200 θετικοί σε τεστ Γάλλοι αναφέρθηκαν το περασμένο Σάββατο. Συγκριτικά, πριν από ένα χρόνο υπήρχαν 25.000. 

Παρ' όλα αυτά, οι οδηγοί και οι συνοδοί είχαν τη δυνατότητα να φύγουν από τα ξενοδοχεία τους, ενώ οι ομάδες είχαν τη δυνατότητα να τρώνε σε εστιατόρια έξω από το ξενοδοχείο. 

Η πρόσβαση στα paddock ήταν ανοιχτή για τους δημοσιογράφους, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του αγώνα, όταν οι διοργανωτές αποφάσισαν να απαγορεύσουν την επαφή προκειμένου να «καταπολεμήσουν την εξάπλωση του Covid-19».

«Για όλα τα μέλη της ομάδας: Σεβαστείτε τους περιορισμούς – περιορίστε τις αλληλεπιδράσεις έξω από την αγωνιστική φούσκα. Σεβαστείτε την κοινωνική απόσταση στο ξενοδοχείο. 

Μην πλησιάσετε πολύ κοντά στους θεατές», αναφέρει η οδηγία σύμφωνα με το Reuters. 

Φαίνεται ότι οι διοργανωτές δεν έχουν παρατηρήσει ότι τα θετικά τεστ δεν έχουν καμμία απολύτως σημασία όσον αφορά μια πιθανή μόλυνση.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας δρόμου Julian Alaphilippe χαιρέτισε τις υπερβολικές προφυλάξεις στη συνέντευξη Τύπου του το περασμένο Σάββατο: «Πέταξα με αεροπλάνο στον Γύρο του Dauphiné και ήμουν ο μόνος που φορούσε μάσκα στο αεροπλάνο. 

Ίσως αυτό να είναι υπερβολικό, αλλά δεν θέλω να πάρω το ρίσκο να μείνω στο σπίτι τον Ιούλιο και να μην μπορέσω να συμμετάσχω στον Γύρο της Γαλλίας».

 

Περιορισμοί και στο Tour de Suisse

Ο φόβος των διοργανωτών φαίνεται μεγάλος - και οι πολλοί μήνες σκληρής προετοιμασίας με πολλές στερήσεις δεν θα έπρεπε να είναι μάταιοι: 

«Πρέπει να μείνουμε σε μια φούσκα», δήλωσε ο Alaphilippe, ο οποίος επέστρεψε εντυπωσιακά πριν από λίγες ημέρες ως νικητής της δεύτερης φάσης του Tour of Dauphiné, στην αθλητική εφημερίδα L'Equipe. 

Διαφορετικά, κινδυνεύουμε να μείνουμε στο σπίτι. Τότε όλες οι θυσίες που κάναμε ήταν για το τίποτα». 

Προφανώς, ο Alaphilippe δεν φαίνεται να είναι πεπεισμένος για την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού.

Οι διοργανωτές του Tour de Suisse, που ξεκινά αυτή την Κυριακή, φαίνεται επίσης να βρίσκονται σε συναγερμό.

Όλοι οι εργαζόμενοι του σημαντικότερου ποδηλατικού αγώνα της Ελβετίας, πρέπει να φορούν μάσκες όταν αλληλεπιδρούν με τις αγωνιστικές ομάδες. 

Εάν κάποιος αισθάνεται άρρωστος, το άτομο εξετάζεται αμέσως - και πρέπει να πάει σπίτι εάν το τεστ είναι θετικό

«Προσπαθούμε να κάνουμε το μέγιστο», τονίζει το αφεντικό του Tour, Olivier Senn.

Γεγονός είναι, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν απαιτήσεις από τα καντόνια ή την ομοσπονδιακή κυβέρνηση

Εναπόκειται πάνω απ' όλα στις ομάδες και τους οδηγούς να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

 


4 σχόλια:

  1. Χμ...οποίος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια, λένε. Στην προκειμένη, χέρια. Παρέλειψα τον σύνδεσμο για το παραπάνω άρθρο. Συγγνώμη.
    https://reitschuster.de/post/exzessive-corona-massnahmen-tour-de-france-wird-zur-tour-de-farce/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν πειράζει καλή μας Μαριγώ, νά είσαι πάντα καλά που επεμβαίνεις καί κάνεις τήν διόρθωση. Ευχαριστούμε πολύ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Να είστε καλά, κύριε Καποδίστρια!

      Διαγραφή
  2. ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ Ε Μ Φ Α Σ Η, νά αναφέρουμε ότι ο ονομαζόμενος 'Γύρος της Γαλλίας' είναι γιά τήν χώρα αυτή "Η" αθλητική διοργάνωση κάθε έτος!
    Αρκετοί όμως νεότατης ηλικίας επαγγελματίες ποδηλάτες κυρίως Γάλλοι, έπαθαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ μέ τίς επικίνδυνες ενέσεις, έτσι ώστε α π ο σ ύ ρ θ η κ α ν γιά πάντα από τό αγαπημένο τους άθλημα! Σάλος στήν Γαλλία, αλλά ΜΗΔΕΝ ενημέρωση στό Ελλαδιστάν....
    Βεβαίως - βεβαίως τά τ ρ ι σ ά θ λ ι α ΜΜΕ, διαρκώς ΘΑΒΟΥΝ άπειρες ειδήσεις, ά π ε ι ρ ε ς! Έτσι ώστε ο πολύς κόσμος "διατηρείται" σέ βαθύ ύπνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!