Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Η Astra Zeneca ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ τη ΒΛΑΒΗ του ΕΜΒΟΛΙΟΥ στο δικαστήριο



Σε δικαστήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο φαρμακευτικός κολοσσός παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι το εμβόλιό του κατά του Covid μπορεί να προκαλέσει σπάνια θρόμβωση.

29 Απριλίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 2,5 λεπτά


Το εμβόλιο Covid-19 της Astra Zeneca εγχύθηκε επίσης μαζικά τους πρώτους μήνες της εκστρατείας εμβολιασμού. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα προϊόντα mRNA, σύντομα αποσύρθηκε από την αγορά αφού οι αναφορές για βλάβες από εμβόλια και θανάτους έγιναν όλο και πιο συχνές.

Αξιώσεις αποζημίωσης

Το Astra Zeneca δικάζεται επί του παρόντος σε αρκετές πολιτείες. Πρόκειται για βλάβη από το εμβόλιο Covid. 

Στην Γερμανία, ο βρετανικός φαρμακευτικός κολοσσός είχε πρόσφατα ήδη υποστεί μια ήττα σε αυτό το πλαίσιο: Πρέπει τώρα να δημοσιεύσει δεδομένα σχετικά με τις παρενέργειες και τις βλάβες των εμβολίων - ανέφερε το TKP.

Σε μια άλλη ομαδική αγωγή που κατατέθηκε από θύματα εμβολίων, η Astra Zeneca επιβεβαίωσε τώρα ότι το εμβόλιο Covid «μπορεί να προκαλέσει TTS σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις». Το TTS σημαίνει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο έχει τόσο θρόμβο αίματος όσο και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων. Στη συνέχεια, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να υποφέρουν από θρόμβους αίματος ΚΑΙ εσωτερική αιμορραγία ταυτόχρονα, γεγονός απειλητικό για τη ζωή.

Αυτή η (καθυστερημένη) ομολογία της Astra Zeneca – αυτό το εμβόλιο είχε επίσης πωληθεί ως «ασφαλές και αποτελεσματικό» από πολιτικούς και «ειδικούς» για μεγάλο χρονικό διάστημα – θα μπορούσε να οδηγήσει στο γεγονός ότι τα θύματα του εμβολιασμού θα μπορούσαν τουλάχιστον να δικαιούνται υψηλές αποζημιώσεις. 

Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε από τον Jamie Scott, πατέρα δύο παιδιών που υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μετά την ένεση AstraZeneca.

«Χρειαζόμαστε μια συγγνώμη και δίκαιη αποζημίωση για την οικογένειά μας και άλλες πληγείσες οικογένειες. Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας και δεν θα τα παρατήσουμε», δήλωσε η Kate Scott, σύζυγος ενός από τα θύματα, στο βρετανικό περιοδικό Telegraph.

Συνολικά, ο φαρμακευτικός κολοσσός αντιμετωπίζει 51 αγωγές που σχετίζονται με το εμβόλιο Covid - μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Τα θύματα και οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν συνολικά περίπου 100 εκατομμύρια λίρες ως αποζημίωση. 

Ωστόσο, σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει ότι τα θύματα δικαιούνται τα χρήματα, θα τα πληρώσει ο φορολογούμενος του Ηνωμένου Βασιλείου.


Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στην Astra ότι θα πλήρωνε για τα νομικά έξοδα του φαρμακευτικού κολοσσού. 

Αυτή η συμφωνία είχε επιτευχθεί με τους πολιτικούς: "Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα"!

Θα μπορούσε να σημειωθεί εδώ ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Astra ανακοίνωσε έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια έχουν κρατηθεί, αναφέρει ο δημοσιογράφος Peter Immanuelsen.

Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν είναι μια «αποκάλυψη» ότι η ουσία Astra μπορεί να προκαλέσει αυτή τη θρόμβωση. 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δήλωσε τον Απρίλιο του 2021 ότι οι θρόμβοι αίματος σε συνδυασμό με χαμηλά αιμοπετάλια θα πρέπει να αναφέρονται ως πολύ σπάνια παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca. 

Έτσι, αυτό είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, αλλά μόλις τρία χρόνια αργότερα η εταιρεία το παραδέχτηκε για πρώτη φορά. 

Μέχρι τώρα, η εταιρεία είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι οι αξιώσεις εναντίον της εταιρείας ήταν «περίπλοκες» και «νομικά εσφαλμένες». 

Στην υπεράσπισή της, η AstraZeneca δήλωσε ότι το προφίλ οφέλους-κινδύνου του εμβολίου ήταν και παραμένει θετικό.




Η εικόνα "Coronavirus Covid – Opera Astra Zeneca" από τον Erdonzello επισημαίνεται με σήμα δημόσιου τομέα 1.0.


ΠΗΓΗ: Astra Zeneca bestätigt Impfschäden vor Gericht (tkp.at)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!