Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Η Γερμανία ψηφίζει νόμο αυτοπροσδιορισμού φύλου που επιτρέπει στα βρέφη να μεταβούν, επιβάλλει τεράστιο πρόστιμο για το λεγόμενο "deadnaming"



Το γερμανικό κοινοβούλιο, (Bundestag), ψήφισε μια από τις πιο εκτεταμένες πολιτικές αυτοδιάθεσης του φύλου στον κόσμο στις 12 Απριλίου, παρά τις διαμαρτυρίες των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των γυναικών.Ο νόμος περί αυτοδιάθεσης (SBGG) καθιερώνει την «ταυτότητα φύλου» ως προστατευόμενο χαρακτηριστικό και επιτρέπει στους γονείς να αλλάζουν τον δείκτη φύλου στα έγγραφα των παιδιών τους από τη γέννησή τους.

Υποστηριζόμενο από τον τρικομματικό συνασπισμό του καγκελάριου Olaf Scholz και προωθούμενο και υποστηριζόμενο από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP), το SBGG δημιουργεί επίσης τη δυνατότητα για τους πολίτες να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως και 10.000 ευρώ (περίπου 10.800 δολλάρια ΗΠΑ) για την αποκάλυψη του ονόματος και του φύλου γέννησης ενός ατόμου χωρίς την άδειά του - μια ενέργεια στην οποία οι τρανς ακτιβιστές αντιτίθενται σθεναρά και αναφέρονται ως «deadnaming».

Αλλά αναμφισβήτητα η πιο ανησυχητική πτυχή του νόμου σχετίζεται με ένα τμήμα του νομοσχεδίου που επιτρέπει στους γονείς να αλλάξουν το καταγεγραμμένο φύλο των παιδιών ξεκινώντας από τη γέννηση. Από την ηλικία των πέντε ετών, επιτρέπει αλλαγές ονόματος και φύλου εάν υπάρχει «αμοιβαία συναίνεση» μεταξύ του παιδιού και των γονέων του.

Σύμφωνα με μια περιγραφή του νομοσχεδίου στην επίσημη ιστοσελίδα της Bundestag, ο νόμος περί αυτοδιάθεσης σχεδιάστηκε «για να εφαρμόσει μια βασική ιδέα του Βασικού Νόμου, την προστασία της ταυτότητας φύλου, δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία να αλλάξουν την καταχώριση φύλου και το όνομά τους χωρίς διακρίσεις».

Συνεχίζει ότι μετά από μια αλλαγή, θα ισχύει μια «περίοδος αποκλεισμού» ενός έτους όπου δεν επιτρέπονται περαιτέρω αλλαγές, αν και ένα άτομο μπορεί να αλλάξει το όνομα και το φύλο του για άλλη μια φορά μετά το πέρασμα του έτους.

Εάν οι γονείς επιλέξουν να το πράξουν, μπορούν να τροποποιήσουν τα στοιχεία ταυτοποίησης των παιδιών τους από τη γέννησή τους. 

Το SBGG ορίζει ότι η συγκατάθεση ενός παιδιού είναι απαραίτητη από την ηλικία των 5 ετών (!!!) και, «από την ηλικία των 14 ετών, οι ανήλικοι μπορούν να το κάνουν μόνοι τους, αλλά απαιτούν τη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους».

Ωστόσο, εάν οι γονείς αρνηθούν να παράσχουν νόμιμη άδεια, «ένα οικογενειακό δικαστήριο θα αποφασίσει με βάση το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού», επιτρέποντας έτσι στο κράτος να παρακάμψει τις επιθυμίες των γονέων ή των νόμιμων κηδεμόνων.

Βασικά, ο νόμος περιλαμβάνει απαγόρευση αποκάλυψης που απαγορεύει την ονομασία του φύλου και του προηγούμενου ονόματος γέννησης ενός ατόμου. Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τα μέλη της οικογένειας στον SBGG. Όποιος παραβιάζει την απαγόρευση αποκάλυψης θα αντιμετωπίσει πρόστιμο έως και 10.000 ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να αποθαρρύνει τα μέλη της οικογένειας από το να παρουσιαστούν για να συζητήσουν πώς τους επηρεάζει η αλλαγή ταυτότητας.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης για το SBGG, δύο τρανς άνδρες πολιτικοί ήταν παρόντες για να υποστηρίξουν την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η Tessa Ganserer και η Nyke Slawik εξελέγησαν στη γερμανική Bundestag τον Σεπτέμβριο του 2021 ως εκπρόσωποι του Κόμματος των Πρασίνων, λαμβάνοντας θέσεις που προορίζονταν για γυναικεία πολιτική εκπροσώπηση.


😠😖
Ο νυν Markus τέως «Tessa» Ganserer (L) και ο Nyke Slawik (R) χειροκροτούν κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Bundestag σχετικά με τον νόμο περί αυτοδιάθεσης.

Το 2013, ο/η Ganserer, με το όνομά του Markus, εξελέγη μέλος του Landtag της Βαυαρίας, εκπροσωπώντας την εκλογική περιφέρεια της Μέσης Φραγκονίας στη λίστα Συμμαχία '90/Πράσινοι.

Ένα άρθρο του 2019 που δημοσιεύθηκε από τη Welt αναφέρει: «Ο Markus Ganserer έπαψε να υπάρχει στις 12 Δεκεμβρίου 2018. Στη συνέχεια, η Tessa Ganserer έδωσε τα ρούχα του Markus σε έναν φίλο». 

Εδώ και χρόνια επιδιώκει την εισαγωγή πολιτικών αυτοπροσδιορισμού φύλου στη Γερμανία και ισχυρίζεται ότι «ένα πέος δεν είναι αρσενικό σεξουαλικό όργανο» και «υπάρχουν γυναίκες που έχουν πέος».



Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το 2019 εκείνη τη χρονιά, ο Ganserer εξήγησε πώς, σε ηλικία 41 ετών, αποφάσισε να αρχίσει να αναγνωρίζεται ως γυναίκα μετά από χρόνια που πέρασε κλέβοντας τα ρούχα της συζύγου του.



«Στην αρχή εξεπλάγην με τον εαυτό μου. Αλλά αμέσως ένοιωσα ότι υπήρχαν περισσότερα, δεν ήταν φετίχ, ένοιωσα σαν γυναίκα», δήλωσε ο Ganserer εκείνη την εποχή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιεί εγκαταστάσεις που προορίζονται για γυναίκες πριν από το πέρασμα του SBGG και πριν από μια νομική αλλαγή της ταυτότητάς του από «αρσενικό» σε «θηλυκό».


👽👽👽


«Αυτή είναι μια απίστευτα σημαντική ιστορική απόφαση και γι' αυτό πραγματικά αφαιρεί ένα φορτίο από το μυαλό μου ότι μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και τόσα χρόνια αναμονής, θα λάβω επίσης επίσημα έγγραφα ταυτότητας στο μέλλον που θα έχουν το πραγματικό μου όνομα σε αυτά», δήλωσε ο Ganserer σε μια σειρά βίντεο που δημοσιεύτηκαν στον λογαριασμό Instagram μετά την ψηφοφορία.

«Είναι καιρός να βάλουμε ένα τέλος στις άσκοπα μακρές γνωμοδοτήσεις των εμπειρογνωμόνων και στις δικαστικές διαδικασίες για να αλλάξουμε τα ονόματα ως αδικία και να σεβαστούμε επιτέλους την αξιοπρέπεια των τρανς, ίντερσεξ και μη δυαδικών ανθρώπων σήμερα», πρόσθεσε ο/η Slawik.

Ο προηγούμενος «νόμος περί τρανσέξουαλ» της Γερμανίας (Transsexuellengesetz), που εφαρμόστηκε το 1980, απαιτούσε από τα άτομα που θέλουν να αλλάξουν τους δείκτες φύλου στα επίσημα έγγραφα να λάβουν πρώτα αξιολογήσεις από δύο ιατρικούς εμπειρογνώμονες «επαρκώς εξοικειωμένους με τα ιδιαίτερα προβλήματα του διεμφυλισμού», εκτός από μια δικαστική απόφαση.

Σε αντίθεση με τον Ganserer, ο Slawik άρχισε να διεκδικεί κατάσταση τρανσέξουαλ σε ηλικία 16 ετών. Σε συνέντευξή του το 2021 στη Zeit, ο Slawik περιγράφει ότι ζούσε σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα με μια γυναίκα και αγόραζε ταμπόν σε μια προσπάθεια να τους κρύψει ότι ήταν άνδρας. 

Ο Slawik έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τη συκοφαντία "TERF" - ένα ακρωνύμιο που σημαίνει "ριζοσπάστριες φεμινίστριες που αποκλείουν τρανς" και χρησιμοποιείται συχνά μαζί με απειλές βίας - για να χλευάσει και να προσβάλει τις γυναίκες που αντιτίθενται στις πολιτικές ταυτότητας φύλου.

Το SBGG υποστηρίχθηκε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τους Πράσινους και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), καθώς και από το Die Linke. Ο νόμος καταψηφίστηκε από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), τη Συμμαχία Sarah Wagenknecht και την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Μια διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχαν περίπου εκατό γυναίκες οργανώθηκε έξω από την Bundestag στις 12 Απριλίου, παρά την ανακοίνωση ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί έχοντας γίνει στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης λίγες μέρες πριν - κάτι που οι επικριτές σημείωσαν ως ασυνήθιστο.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από τις ομάδες για τα δικαιώματα των γυναικών και των λεσβιών Frauenheldinnen e.V.Lasst Frauen Sprechen!LAZ Reloaded e.V. και Frauen Sprechen / LSquad Berlin

Η διαμαρτυρία προωθήθηκε περαιτέρω από την ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Rona Duwe, η οποία έχει οδηγηθεί στο δικαστήριο επειδή συνέκρινε τη μασκότ μιας τρανσέξουαλ οργάνωσης με ένα σύμβολο που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται από παιδεραστές.


Μιλώντας στο Reduxx, η Duwe εξήγησε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν φοβόντουσαν για την ασφάλειά τους και ότι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οι τρανς ακτιβιστές «κορόϊδευαν» και τις «χλεύαζαν».

«Φοβόμαστε ότι οι αστυνομικές, κρατικές και δικαστικές διώξεις κατά των φεμινιστριών θα αυξηθούν. [Οι τρανς ακτιβιστές] γίνονται όλο και πιο επιθετικοί. Κάποιοι ήρθαν επίσης σε εμάς κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μας και μας χλεύασαν. Η μία φώναζε ότι όλες οι φεμινιστικές οργανώσεις στη Γερμανία χαιρέτισαν το νόμο περί αυτοδιάθεσης».

Η Duwe είχε πολλές αναφορές από την αστυνομία εναντίον της από πέρυσι επειδή μίλησε εναντίον της ιδεολογίας και των πολιτικών ταυτότητας φύλου. 

Σε μια διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχε πέρυσι, οι προσπάθειές της να μιλήσει με τον εξέχοντα πολιτικό Sven Lehmann, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της νομοθεσίας για τον αυτοπροσδιορισμό, αγνοήθηκαν.

Ο Lehmann είναι μέλος της Συμμαχίας 90/Οι Πράσινοι και υπηρετεί ως μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας από το 2017. Έχει επίσης εργαστεί ως Επίτροπος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για την Αποδοχή της Σεξουαλικής Διαφορετικότητας και της Διαφορετικότητας των Φύλων (η οποία έχει το παρατσούκλι «Queer Επίτροπος») στην κυβέρνηση συνασπισμού από το 2021.

Ο Lehmann έχει επικριθεί στο παρελθόν επειδή ομολόγησε σε συνέντευξή του στο Queer.de ότι χρησιμοποίησε την εφαρμογή Grindr κατά τη διάρκεια συναντήσεων στο Κοινοβούλιο και το δικαιολόγησε δηλώνοντας: «Το Grindr είναι επίσης δουλειά». Σε απάντηση στη δημόσια κατακραυγή, ο πολιτικός βγήκε στο Instagram για να καταγγείλει τους επικριτές ως "TERFs".

Ο «Queer Επίτροπος» Lehmann κατείχε ηγετική θέση σε ένα χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση πρόγραμμα νεολαίας, το οποίο προώθησε το BDSM σε μια έκδοση που σχεδιάστηκε από κοινού από ανηλίκους. 

Η Lambda Bundesverband, μια οργάνωση που λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογένειας, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεολαίας (Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend – BMFSFJ), έχει δημιουργήσει πόρους που περιγράφουν το «παιχνίδι ταπείνωσης» και «φετίχ» σε συνεργασία με παιδιά ηλικίας 14 ετών.


Πέρυσι, ο Lehmann έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη λογοκρισία ενός φυλλαδίου που παρήγαγε εν μέρει η Duwe. 

Η πηγή πληροφοριών, με τίτλο «Οδηγός για να βγείτε από τη λατρεία των τρανσέξουαλ» (Wegweiser aus dem Transgenderkult), επέκρινε την ιατρική «μετάβαση» των παιδιών και απευθυνόταν σε γονείς που επιθυμούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από φάρμακα που σταματούν την εφηβεία και χειρουργικές επεμβάσεις τρανσέξουαλ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!