Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Β. Ορμπάν: Οι φιλελεύθερες δυτικές ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΕΣ πρέπει νά ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ!



Ο πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν δήλωσε στη Διάσκεψη Συντηρητικής Πολιτικής Δράσεως (CPAC Ουγγαρίας) στήν Βουδαπέστη, ότι μια άδοξη περίοδος του δυτικού πολιτισμού θα μπορούσε να τερματιστεί φέτος, αντικαθιστώντας τον κόσμο που βασίζεται στην προοδευτική-φιλελεύθερη ηγεμονία, με έναν κυρίαρχο.

29 Απριλίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 3,5 λεπτά


Μιλώντας στο συνέδριο του CPAC στην Ουγγαρία, ο πρωθυπουργός Ορμπάν δήλωσε ότι η προοδευτική-φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη έχει αποτύχει, καθώς έφερε μόνο πολέμους και διχόνοια, οικονομική κατάρρευση και χάος. 

Οι υποστηρικτές τους θέλουν να πραγματοποιήσουν τα δικά τους ιδανικά αντί να εκπροσωπούν τον λαό, είπε, προσθέτοντας ότι διαιρούν τον κόσμο σε δημοκρατίες και απολυταρχίες και βλέπουν το καθήκον τους να ηγούνται μιας σταυροφορίας εναντίον των απολυταρχιών.

Οι ηγέτες που αναδύονται από αυτή την παγκόσμια τάξη είναι «ακατάλληλοι για το έργο, συσσωρεύοντας λάθη και τρέχοντας προς την καταστροφή τους», είπε. Οι φιλελεύθεροι ηγέτες πίστευαν ότι «όποιος συμμετέχει σε έναν ηγεμονικό ιδεολογικό έλεγχο» είναι χρήσιμος για την ειρήνη.

Φέτος, είπε, υπάρχει μια «μοναδική ευκαιρία» να αντικατασταθεί αυτό το ετοιμοθάνατο προοδευτικό φιλελεύθερο zeitgeist. 

Στην κυρίαρχη παγκόσμια τάξη, δεν υπάρχει παγκόσμια ιδεολογία, αφού οι ενέργειες των κρατών καθορίζονται από τα εθνικά συμφέροντα, είπε. 

Σε μια κυρίαρχη παγκόσμια τάξη, «ο λαός είναι αυτός που είναι πραγματικά κυρίαρχος» και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι και οι πολιτικοί θα καθορίσουν τη σωστή πορεία «και όχι οι ύποπτοι ειδικοί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ορμπάν.


Ο πρωθυπουργός συνέχισε εξηγώντας ότι η κυρίαρχη παγκόσμια τάξη δεν θα οικοδομήσει την ανοιχτή κοινωνία του Αμερικανού χρηματοδότη Τζωρτζ Σόρος, αλλά μια «προστατευμένη κοινωνία» στην οποία προστατεύονται τα σύνορα και η μετανάστευση δεν ελέγχεται, όπου η ανατροφή μιας οικογένειας είναι αξία και η οικογένεια προστατεύεται ως σημαντικός θεσμός του έθνους. 

Ο κυρίαρχος κόσμος είναι οργανωμένος χωρίς ιδεολογίες και προσανατολισμένος προς αμοιβαία συμφέροντα, σύμφωνα με το όραμα του Ορμπάν για το μέλλον.

«Οι υποστηρικτές αυτού του παλιού κόσμου εξακολουθούν να κάθονται στις Βρυξέλλες και παρ' όλο που δεν είναι δουλειά μου να παρεμβαίνω στην αμερικανική πολιτική, φοβάμαι ότι εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί στην Ουάσινγκτον», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Ορμπάν. «Φέτος, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τους βγάλουμε από εκεί. Η εποχή των υπέρμαχων της εθνικής κυριαρχίας επιτέλους έρχεται, ας επιστρέψουμε στο ειρηνικό και ασφαλές μονοπάτι που έκανε τη Δύση μεγάλη», πρόσθεσε.

«Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά, κάντε την Ευρώπη μεγάλη ξανά, εμπρός Ντόναλντ Τραμπ, εμπρός Ευρωπαίοι υπέρμαχοι της εθνικής κυριαρχίας!» 

Η Ουγγαρία σήμερα είναι «ένα συντηρητικό νησί στον προοδευτικό-φιλελεύθερο ωκεανό της Ευρώπης», δήλωσε ο Ορμπάν. 

Η Ουγγαρία σήμερα απολαμβάνει καλή φήμη στη διεθνή πολιτική, δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αυτό είναι «ασυνήθιστο», καθώς είναι μια χώρα με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, «μέτριο στρατό» και μεσαίου μεγέθους ΑΕΠ.

Το ενδιαφέρον για την Ουγγαρία πηγάζει κυρίως από το γεγονός ότι «ολόκληρη η Ευρώπη κατακλύζεται από έναν φιλελεύθερο ωκεανό, αλλά ως εκ θαύματος παραμένει ένα συντηρητικό νησί, ένα νησί ετερότητας που αψηφά τη φιλελεύθερη παλίρροια, τον κεραυνό των Βρυξελλών και τον τυφώνα της Ουάσιγκτον. Όχι μόνο είναι προκλητική, αλλά επιβιώνει και ευδοκιμεί και κερδίζει ξανά και ξανά».

Ο πρωθυπουργός Ορμπάν δήλωσε ότι η εκδήλωση CPAC στη Βουδαπέστη ήταν μια συντηρητική διάσκεψη στην Ευρώπη που δεν απειλήθηκε με κλείσιμο, ούτε οι διοργανωτές απειλήθηκαν και ούτε εκλήθη η αστυνομία, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Σε αντίθεση με τις ευρέως διαδεδομένες αναφορές, η Ουγγαρία έχει ένα σταθερό κράτος δικαίου, «όπου οι άνθρωποι έχουν την ελευθερία να φιλοξενήσουν οποιοδήποτε συνέδριο, να νοικιάσουν το μέρος που θέλουν και να πουν ό, τι θέλουν»

Αναφερόμενος στο συνέδριο NatCon στις Βρυξέλλες νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ορμπάν είπε ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τους δικαστές να λαμβάνουν αποφάσεις για τέτοια θέματα, ακόμη και αν το ήθελε. «Στους Ούγγρους δεν αρέσει η παρέμβαση στις υποθέσεις τους».


Εικόνα: Συνέδριο CPAC



ΠΗΓΗ: 
Liberale westliche Autokratien müssen zerstört werden - Orban (tkp.at)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!