Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Χωριό με 20 κατοίκους δέχεται 24 ανήλικους μετανάστες!!!!!



Από τον Daniel Weinmann

Η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης του φωτεινού σηματοδότη, η οποία ξεφεύγει εντελώς από τον έλεγχο, επιβαρύνει όλο και περισσότερο τις περιφέρειες και τους δήμους και σε πολλές περιπτώσεις το σημείο καμπής έχει ξεπεραστεί με την υποδοχή προσφύγων. Τα δωμάτια ξενοδοχείων και τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης στα γυμναστήρια είναι εδώ και καιρό στην ημερήσια διάταξη. 

Ωστόσο, το Βερολίνο και τα ομοσπονδιακά κρατίδια παραμένουν ανενεργά και οι διαβουλεύσεις μεταξύ ομοσπονδιακών κρατών και για τη μεταναστευτική πολιτική στις αρχές Μαρτίου δεν έφεραν καμμία βελτίωση. 

«Σχεδόν καμμία συμφωνία με πιθανές χώρες υποδοχής, σχεδόν καθόλου επαναπατρισμοί στην Τουρκία, αν και έχουμε χαμηλά ποσοστά αναγνώρισης εδώ, καμμία άλλη ασφαλής χώρα προέλευσης», δήλωσε απογοητευμένος ο Reinhard Sager, πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Αγροτικών Περιοχών.

Οι κοινωνικές υπερβολές της ανεξέλεγκτης ροής προσφύγων είναι μερικές φορές περίεργες. 

Η Στουτγάρδη, για παράδειγμα, περιθάλπει τους νεοεισερχόμενους σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με μια υπηρεσία ασφαλείας που κοστίζει περίπου 400.000 ευρώ (Reitschuster.de ή ΕΔΩ: ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και πάνω από 400.000 ευρώ για υπηρεσίες ασφαλείας για τους πρόσφυγες (odysseiatv.blogspot.com)). 

Αυτό που συμβαίνει στην περιοχή Köstenbach στο Friedrichshafen είναι γελοίο με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Το χωριό Berg έχει μόνο περίπου 20 κατοίκους.

Το αρμόδιο περιφερειακό γραφείο σχεδιάζει μια μονάδα φροντίδας για 24 ανήλικους πρόσφυγες εκεί. Το σπίτι που επιλέχθηκε για το σκοπό αυτό πρόκειται κυρίως να κατοικηθεί από νέους ηλικίας 15 έως 17 ετών που έχουν φτάσει στην περιοχή της λίμνης της Κωνσταντίας χωρίς νόμιμη κηδεμονία

Οι έφηβοι, οι οποίοι είναι κυρίως άνδρες, πρέπει να συνοδεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας από εκπαιδευμένους φροντιστές που εξασφαλίζουν μια τακτική καθημερινή ρουτίνα και φαγητό και φροντίζουν για τις ανάγκες της καθημερινής ζωής.

Το προσωπικό ασφαλείας βρίσκεται επί τόπου τη νύχτα.


«Για πολύ καιρό, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι ευκαιρίες είχα εκεί έξω».

Το καθορισμένο κτίριο κατοικιών για τους νεαρούς μετανάστες ανακαινίζεται επί του παρόντος και περιβάλλεται από το αγρόκτημα οπωρολαχανικών ενός αγροκτήματος. 

Ο Hubert Knoblauch και ο γιος του καλλιεργούν εκεί μια έκταση 200.000 τετραγωνικών μέτρων. «Συνορεύουμε από τέσσερεις πλευρές», διαμαρτύρεται ο αγρότης. 

Φοβάται τις αρνητικές επιπτώσεις για το αγροτικό του κατάστημα, συμπεριλαμβανομένης της ηχορύπανσης και της βίας. 

"Δείξτε μου μια μόνο περίπτωση στην οποία ένα άτομο να επηρεάζεται τόσο πολύ", παραπονέθηκε ο Knoblauch, σύμφωνα με την εφημερίδα "Schwäbische" κατά τη διάρκεια της ώρας των ερωτήσεων των πολιτών.

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι νέοι έχουν μεγάλη πιθανότητα βίας όταν ζουν μαζί σε περιορισμένο χώρο. 

Στην περίπτωση των ανήλικων αλλοδαπών, είναι επίσης μια «ομάδα που είναι δυσανάλογα πιθανό να διαπράξει εγκλήματα». 

Ο διευθυντής επιχειρήσεων Knoblauch αναφέρεται στις νέες στατιστικές εγκληματικότητας της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Αστυνομίας.

Ανησυχεί για τα ακριβά μηχανήματα και τον εξοπλισμό του, τα οποία δεν μπορούν να προστατευθούν από φράχτες που κλειδώνουν.

Επιπλέον, οι γεωργικές καλλιέργειες, οι σήραγγες φράουλας και η προστατευόμενη καλλιέργεια φρούτων είναι τομείς στους οποίους μπορούν να γίνουν πολλά. 

Ο αγρότης φοβάται για την επιβίωσή του. 

Εξάλλου, εκτός από το αγρόκτημα με το μεγαλύτερο μηχάνημα αυτοεξυπηρέτησης στην περιοχή, αυτός και ο γιος του διευθύνουν επίσης ένα αγροτικό κατάστημα, έχουν εκτροφείο κοτόπουλων και οπωρώνες.

»Το κατά πόσο επηρεάζαται κανείς δεν παίζει πλέον ρόλο«

Προφανώς δικαιολογημένα: Ο κύριος Knoblauch έχει ήδη ακούσει από ορισμένους πελάτες ότι δεν θα έρχονται πλέον στο αγρόκτημά του μόλις το κατάλυμα είναι διαθέσιμο. 

Επιπλέον, οι γονείς δεν άφηναν πλέον τα παιδιά τους να οδηγούν τα ποδήλατά τους σε αυτόν - παρ' όλο που ήταν ο δρόμος τους προς το σχολείο.

Την ίδια στιγμή, το μέλος του CDU Knoblauch διατυπώνει σοβαρές κατηγορίες εναντίον της διοίκησης. 

Το περιφερειακό γραφείο είχε «σκόπιμα παραπληροφορήσει και έκανε ακατανόητες ψευδείς δηλώσεις». 

Αν και είχε ήδη παρατηρήσει στα μέσα του 2023 ότι τεχνίτες εργάζονταν στο ακίνητο για λογαριασμό της περιοχής της λίμνης της Κωνσταντίας, ο δήμαρχος τον είχε ενημερώσει προσωπικά ότι η πόλη δεν το γνώριζε. 

Το περιφερειακό γραφείο αρνήθηκε επίσης επανειλημμένα τους ισχυρισμούς - μέχρι που δημοσιοποιήθηκε με δελτίο τύπου στα τέλη Νοεμβρίου του περασμένου έτους.


Εν τω μεταξύ, ο Knoblauch έχει ενημερωθεί από δικηγόρο, όπως αναφέρει η "Schwäbische". Παρ' όλα αυτά, βλέπει τις πιθανότητες επιτυχίας του στο μηδέν. Εξάλλου, η νομική κατάσταση σε ομοσπονδιακό επίπεδο έχει αλλάξει κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αντίκτυπος δεν παίζει πλέον ρόλο.

ΠΗΓΗ: 
20-Einwohner-Ort bekommt 24 minderjährige Migranten - reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. γιατί στην Γαυδο τί γινεται στην Κρητη,στην Λεσβο κλπ μας εκτοπιζουν και η πολιτεια αδιαφορει προκλητικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΛΕΤΕ, Ή ΣΚΟΠΙΜΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΒΟΗΘΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ;

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!