Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Η πρώτη περιοχή στον Καναδά που εισήγαγε καταναγκαστικά τον κωδικό QR



Μια ομάδα νησιών στον Καναδά απαιτεί έναν κωδικό QR για είσοδο και έξοδο - προς το παρόν και μετά από διαμαρτυρία μόνο για τουρίστες. Αλλά χωρίς QR, δεν υπάρχει ελευθερία να ταξιδέψετε - μια ματιά στο μέλλον.


26 Απριλίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 2,6 λεπτά


Ο Καναδάς υπό το καθεστώς του Τζάστιν Τριντώ βρίσκεται συχνά στην πρώτη γραμμή της εγκαθίδρυσης της «νέας κανονικότητας». 

Αυτό ήταν εμφανές, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Covid και της καταστολής των διαμαρτυριών των φορτηγατζήδων. 

Τώρα μπορούμε να το δούμε στη θέσπιση μιας υποχρεωτικής ψηφιακής ταυτότητας – η οποία επεξεργάζεται, αν και λέγεται παντού ότι θα παραμείνει «φυσικά εθελοντική».

Διαμαρτυρίες του πληθυσμού

Εάν δεν έχετε κωδικό QR στον καναδικό δήμο Îles-de-la-Madeleine στον κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου, δεν θα μπορείτε πλέον να εισέλθετε ή να εξέλθετε από τη χώρα. 




Αυτό δεν έχει άμεση σχέση με την ψηφιακή ταυτότητα, αλλά είναι μόνο ένα μικρό βήμα παραπέρα. 

Παρεμπιπτόντως, οι αρχές δεν το βλέπουν αυτό ως εξαναγκασμό – ούτε στον Καναδά ούτε στην Ε.Ε., όπου υπάρχουν ήδη παρόμοιοι περιορισμοί, αλλά η ελευθερία μετακίνησης δεν έχει ακόμη δεχθεί επίθεση. Δεν χρειάζεται, οπότε δεν είναι υποχρέωση.

Αρχικά, ο κωδικός QR απαιτείται μόνο για τους τουρίστες να εισέρχονται και να εξέρχονται από το αρχιπέλαγος. 

Οι κάτοικοι θα μπορούν επίσης να εισέρχονται και να εξέρχονται με άδεια οδήγησης. 

Ωστόσο, αυτό είχε περάσει μόνο μετά από διαμαρτυρίες, αρχικά ο κωδικός QR προοριζόταν επίσης για ντόπιους.



«Μία από τις πολλές ανησυχίες που προσπάθησαν να λύσουν οι αρχές ήταν να διασφαλίσουν ότι οι επισκέπτες θα πλήρωναν τα τέλη τους πριν φύγουν. Ως εκ τούτου, έχει εισαχθεί υποχρεωτικός κωδικός QR για έξοδο από τα νησιά. Εάν δεν πληρώσετε, δεν θα λάβετε τον κωδικό QR και δεν θα μπορείτε να φύγετε από το νησί».

Ωστόσο, οι κάτοικοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, παρ' όλο που η άδεια οδήγησης ισχύει επί του παρόντος. 

Βλέπουν μια επίθεση στο θεμελιώδες δικαίωμά τους στην ελεύθερη κυκλοφορία. «Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στον Καναδά που θα πρέπει να δείξουμε άδεια οδήγησης για να φύγουμε από μια κοινότητα», δήλωσε μια γυναίκα σε συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι περιορίζει την ελευθερία μετακίνησής της.

Ο επίσημος ιστότοπος το αρνείται και δεν βλέπει που βρίσκεται το πρόβλημα. 

Ο δήμαρχος του δήμου δήλωσε ότι ο κωδικός QR και η απαίτηση άδειας οδήγησης ήταν νόμιμες. 

Τώρα πρέπει να καταπολεμήσει την «παραπληροφόρηση» γύρω από το θέμα, επειδή τον ανησυχεί: «Το πιο σημαντικό είναι να καταπολεμήσουμε την παραπληροφόρηση μεταξύ των πολιτών για τους οποίους εργαζόμαστε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και εγώ».

Συνεπώς, όποιος προειδοποιεί ότι η κινητικότητα των πολιτών θα μπορούσε σύντομα να συνδεθεί με έναν κωδικό QR παντού, πιθανότατα απλώς διαδίδει «επικίνδυνη παραπληροφόρηση» που πρέπει να καταπολεμηθεί. 

Το παράδειγμα από τον Καναδά σίγουρα δεν θα αντιγραφεί πουθενά. Δεν θα υπάρχει υποχρέωση QR - όπως δεν υπήρχε υποχρεωτικός εμβολιασμός.


Η εικόνα "Identity Festival QR Code" από bee721 έχει άδεια CC BY-NC-SA 2.0.


ΠΗΓΗ: Erste Region in Kanada führt QR-Zwang ein (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Χάος στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου: Καθυστερήσεις στη Συνοριακή Δύναμη καθώς η «διακοπή ρεύματος σε εθνικό επίπεδο» προκαλεί χάος
Οι ηλεκτρονικές πύλες που χρησιμοποιούνται για τη σάρωση και την έγκριση διαβατηρίων σε όλα τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου μαστίζονται από ένα πρόβλημα - προκαλώντας μεγάλες ουρές για χιλιάδες ταξιδιώτες.



Συναίνεση χωρίς να το συνειδητοποιείτε: Τι σας κρύβει η Apple για το απόρρητο
Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Aalto (Φινλανδία) δείχνει ότι οι προεπιλεγμένες εφαρμογές της Apple συνεχίζουν να συλλέγουν δεδομένα ακόμη και όταν υποτίθεται ότι είναι απενεργοποιημένες. Ο τεχνολογικός γίγαντας καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τους χρήστες του να αποτρέψουν αυτή την πρόσβαση και να προστατεύσουν τα δικά τους δεδομένα, εξηγούν οι Φινλανδοί. Αλλά δείχνουν επίσης ότι – και πώς – είναι δυνατόν.



Νέα Νότια Ουαλία Αυστραλία: Τα ψηφιακά πιστοποιητικά ταυτότητας γέννησης κάνουν το ντεμπούτο τους 
«Στο μέλλον, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από τις εγγραφές στο σχολείο έως τις αιτήσεις διαβατηρίου, ανοίγοντας το δρόμο για ασφαλείς και βολικές ψηφιακές λύσεις», δήλωσε ένας από τους αρμόδιους υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!