Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος καλεί τους πολίτες να μετακομίσουν σε μικρότερα διαμερίσματα για χάρη του περιβάλλοντος



Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Dirk Messner, λέει σε συνέντευξή του ότι απαιτείται επανεξέταση στον κατασκευαστικό τομέα για κλιματικούς λόγους: Οι νέες κατασκευές θα πρέπει να αποφεύγονται και οι πολίτες θα πρέπει να μετακινούνται σε μικρότερα διαμερίσματα. Ακόμη και τώρα, κάποιοι ζουν σε «διαμερίσματα που είναι πάρα πολύ μεγάλα».


Για την προστασία του κλίματος, οι Γερμανοί θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα να ζούνε σε μικρότερα διαμερίσματα. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Dirk Messner, σε συνέντευξή του στη Neue Osnabrücker Zeitung. 

«Θα πρέπει επίσης να μιλήσουμε για τα τετραγωνικά μέτρα στα οποία ζουν οι άνθρωποι», δήλωσε ο πρόεδρος της UBA, αναφερόμενος στην ανάγκη εξοικονόμησης αερίων του θερμοκηπίου στον οικοδομικό τομέα. 

Δεδομένου ότι το 40% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως οφείλεται στον τομέα των κατασκευών και της στέγασης, υπάρχει ανάγκη επανεξέτασης της στεγαστικής συμπεριφοράς των Γερμανών. Αυτό το ζήτημα αφορά «τελικά τη χρήση γης», σύμφωνα με την εκτίμηση του επικεφαλής της UBA.


Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι, για λόγους προστασίας του κλίματος, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος συνιστά στους ανθρώπους να μετακομίσουν στο μέλλον σε περιορισμένα και μικρότερα διαμερίσματα από ό,τι σήμερα. 

Μερικοί άνθρωποι ζουν σε «διαμερίσματα που είναι πάρα πολύ μεγάλα», δήλωσε ο Messner. Εδώ, πρέπει επίσης να "μιλήσουμε για τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων στα οποία ζουν οι άνθρωποι".

Ειδικά στις μεγάλες πόλεις, υπάρχουν εκεί, λέει ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, προβλήματα, επίσης επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα μετακόμισης σε μικρότερα διαμερίσματα. 

"Μερικοί άνθρωποι ζουν επίσης σε διαμερίσματα που είναι πάρα πολύ μεγάλα επειδή δεν μπορούν να μετακινηθούν καθόλου λόγω έλλειψης εναλλακτικών λύσεων", δήλωσε το αφεντικό της UBA στο NOZ. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσφερθούν εναλλακτικές λύσεις εκεί – σε απλή γλώσσα: μικρότερα διαμερίσματα.

Μην χτίζετε καινούργια διαμερίσματα (!!!)

Αλλά η κατασκευή νέων διαμερισμάτων, όπως απαιτείται επειγόντως σε πολλές πόλεις, δεν είναι καλή επιλογή από την άποψη της προστασίας του κλίματος, πιστεύει ο Messner. 

Αντίθετα, υποστηρίζει γενικά «πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις νέες κατασκευές και αντ' αυτού να εστιάζουμε περισσότερο στην περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων κτιρίων». 

Αυτό ισχύει και για τη «δημιουργία νέου ζωτικού χώρου», δήλωσε ο Messner. Αυτό θα σήμαινε ότι τα ευρύχωρα διαμερίσματα θα έπρεπε να μετατραπούν σε μικρότερα για λόγους προστασίας του κλίματος, αντί να δημιουργηθεί νέος χώρος διαβίωσης.

Δεν είναι σαφές πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό σε πόλεις όπως το Βερολίνο ή το Μόναχο, όπου πολλά διαμερίσματα είναι ήδη περιορισμένα. Ωστόσο, θα ήταν σαφές ότι το όνειρο πολλών Γερμανών να χτίσουν ένα σπίτι για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους θα σβήσει. Εξάλλου, αυτό θα ήταν πιθανώς πάρα πολύς χώρος διαβίωσης για μια οικογένεια.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των μικρότερων διαμερισμάτων όχι μόνο στις πόλεις, απαιτούνται επενδύσεις και στις αγροτικές περιοχές για να ενθαρρυνθούν περισσότεροι άνθρωποι να μετακομίσουν σε διαμερίσματα και εκεί. 

«Πρέπει να σχεδιάσουμε τις αγροτικές περιοχές με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουμε το κτιριακό απόθεμα εκεί ελκυστικό και πάλι», δήλωσε ο Messner. «Αυτό σημαίνει επίσης επέκταση και αύξηση της ευελιξίας των δημόσιων συγκοινωνιών και κατασκευή ασφαλών ποδηλατοδρόμων». 

Η ψηφιοποίηση και η ευέλικτη εργασία προσφέρουν ευκαιρίες εξοικονόμησης αποστάσεων.



ΠΗΓΗ: 
Umweltbundesamt-Chef fordert, dass Bürger der Umwelt zuliebe in kleinere Wohnungen ziehen - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!