Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα περιλαμβάνουν ένα «Pride House» για να «γιορτάσουν» τους ομοφυλόφιλους αθλητές και τους αθλητές που βρίσκονται σε σύγχυση φύλου


Ολυμπιακή σημαία με σημαία ουράνιου τόξου LGBT
Shutterstock

Ο πρόεδρος της εκτελεστικής ομάδας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, Tony Estanguet, δήλωσε ότι ο αθλητισμός είναι ένα «τρομερό εργαλείο για την αλλαγή νοοτροπιών» στην ανακοίνωσή του για το φιλο-LGBT «Pride House».

Οι επερχόμενοι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι θα περιλαμβάνουν ένα «Pride House» για την προώθηση της ιδεολογίας των ΛΟΑΤ και τον «εορτασμό» των ομοφυλόφιλων αθλητών και των αθλητών με σύγχυση φύλου, καθώς και των υποστηρικτών τους.

Η πρωτοβουλία υπέρ του διαχωρισμού εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2010 στο Βανκούβερ του Καναδά. 

Φαίνεται ότι ήταν ένα στοιχείο σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τότε σε διάφορες μορφές, με εξαίρεση τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022 και τους Χειμερινούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι της Ρωσσίας, λόγω της απαγόρευσης της χώρας για την προπαγάνδα των ΛΟΑΤ.

Ο πρόεδρος της εκτελεστικής ομάδας του Παρισιού 2024, Tony Estanguet, ανακοίνωσε στις 17 Μαΐου του περασμένου έτους, τη λεγόμενη «Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας», ότι οι αγώνες θα φιλοξενήσουν το «Pride House».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο αθλητισμός αλλάζει ζωές και ότι είναι επίσης ένα τρομερό εργαλείο για την αλλαγή νοοτροπιών και τη συμβολή στην καταπολέμηση των διακρίσεων», παρατήρησε, αναφερόμενος κατ' ευφημισμό στην αντίθεση στην ομοφυλοφιλία και τον τρανσέξουαλ.

Ο Estanguet, πρώην αθλητής κανό σλάλομ, δήλωσε επίσης ότι οι αθλητές υπέρ των ΛΟΑΤ θα έχουν «πολλές ευκαιρίες» να δείξουν τις πεποιθήσεις τους αυτό το καλοκαίρι, ένα μήνυμα ότι οι σημαίες του ουράνιου τόξου μπορεί να είναι πιο εμφανείς στον φετινό διαγωνισμό από ό, τι στο παρελθόν.

Η ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων σημειώνει ότι ο σκοπός του «Pride House» είναι να «γιορτάσει τους ΛΟΑΤΚΙ+ αθλητές και να εξασφαλίσει την προβολή τους με ένα πρόγραμμα εορταστικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθ 'όλη τη διάρκεια των Αγώνων».

Λέει επίσης, χωρίς ειρωνεία, ότι «το Pride House είναι ανοιχτό σε όλους όσους πιστεύουν στην ανάγκη για πιο περιεκτικό αθλητισμό», αποκλείοντας έτσι εκείνους που δεν πιστεύουν σε «πιο περιεκτικό αθλητισμό».

Υπήρχαν τουλάχιστον 36 δημόσια LGBT αθλητές στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, σύμφωνα με τον ιστότοπο LGBT OutSports. Στους Θερινούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, υπήρχαν τουλάχιστον 186, ολυμπιακό ρεκόρ.

Οι συνεργάτες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων περιλαμβάνουν μεγάλες εταιρείες όπως η AirBNB, η Bridgestone, η Coca-Cola, η Deloitte, η Panasonic, η Procter & Gamble, η Samson, η Toyota και η VISA.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η πρώτη τελετή των αγώνων, ένα τελετουργικό αφής πυρσών διάρκειας 30 λεπτών, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα στον αρχαίο ναό της Ήρας, συζύγου του Δία, βασιλιά των Ελλήνων θεών. 

Πλαισιωμένη από ένα χαρέμι γυναικών, η Ελληνίδα ηθοποιός Μαρία Μηνά έπαιξε το ρόλο της «πρωθιέρειας» και προσέφερε μια «προσευχή» εκ μέρους της ανθρωπότητας στον Δία και τον Απόλλωνα. 

Η παράσταση, η οποία γελοιοποιήθηκε από τους Χριστιανούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να πραγματοποιούταν πριν από σχεδόν κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες από τη δεκαετία του 1930.

Οι φετινοί αγώνες έχουν χαρακτηριστεί ως οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες «ισότητας των φύλων». 

Αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες θα έχουν 50-50 εκπροσώπηση στον ανταγωνισμό. Με άλλα λόγια, θα υπάρχει ο ίδιος αριθμός ανδρών αθλητών με τις γυναίκες αθλήτριες.

Στην τελετή αφής της φλόγας, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach επανέλαβε τις παρατηρήσεις του Estanguet παρατηρώντας ότι οι φετινοί αγώνες θα είναι «με περισσότερα νειάτα, πιο περιεκτικοί, πιο αστικοί, πιο βιώσιμοι».


Όπως και με άλλους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παρίσι 2024 πιθανότατα θα είναι ένας βόθρος ακαθαρσίας. 

Το LifeSite έχει αναφέρει στο παρελθόν το θλιβερό γεγονός ότι η ακολασία είναι ανεξέλεγκτη στις συγκεντρώσεις λόγω των δωρεάν αντισυλληπτικών που δίνονται στο Ολυμπιακό Χωριό όπου διαμένουν οι αθλητές. 

Οι φετινοί διαγωνισμοί έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου σε 16 πόλεις της Γαλλίας.




ΠΗΓΗ: 
Paris Olympics will feature a 'Pride House' to 'celebrate' homosexual and gender-confused athletes - LifeSite (lifesitenews.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

«Οι νέοι ως πειραματόζωα»: Η Σκωτία διακόπτει τους αποκλειστές της εφηβείας για ανηλίκους
Μετά τη δημοσίευση μιας ολοκληρωμένης ανασκόπησης των υπηρεσιών ταυτότητας φύλου για ανηλίκους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο μοναδικός πάροχος τέτοιων υπηρεσιών της Σκωτίας ανακοίνωσε την παύση των συνταγών για ορμόνες καταστολής της εφηβείας.

Το "Cass Review" κυκλοφόρησε στις 10 Απριλίου μετά από τετραετή εξαντλητική αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων σχετικά με τις θεραπείες των τρανσέξουαλ, συμπεριλαμβανομένων των αποκλειστών της εφηβείας. «Αυτός είναι ένας τομέας εξαιρετικά αδύναμων αποδεικτικών στοιχείων», αναφέρει η ανασκόπηση. «Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχουμε καλά στοιχεία σχετικά με τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα των παρεμβάσεων για τη διαχείριση της δυσφορίας που σχετίζεται με το φύλο».

Τόσο η Αγγλία όσο και η Σκωτία έχουν πλέον διακόψει τους αναστολείς της εφηβείας για ανηλίκους, εν μέρει ως απάντηση στο Cass Review.

1 σχόλιο:

  1. Να δηλώσουν από πριν και σε ποιες τουαλέτες θα πάνε για να αποφευχθεί η σύγχυση και ο συνωστισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!