Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Αντί νά τά ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΝ γιά τήν ΚΥΠΡΟ μας οι "δικοί μας" πολιτικοί, τά φωνάζει ο Ιταλός Αντιπρόεδρος! Εύγε καί πάλι Εύγε Ματτέο!

 


Την ώρα που Έλληνες κυβερνητικοί ξεχνούν (...) την Κύπρο και την τουρκική εισβολή του 1974, ο Ιταλός πολιτικός Ματτέο Σαλβίνι θυμάται. 


Την Τετάρτη, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανά τον κόσμο, o γραμματέας της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης έδωσε το «παρών» σε εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στην Ρώμη.

Στο Άλσος της Γενοκτονίας των Αρμενίων, παρουσία διπλωματικών, πολιτικών και θρησκευτικών Αρχών ο Σαλβίνι υπερτόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ξαναζούμε, φέτος, το δράμα του 2015 διότι, δυστυχώς, η Ιστορία δεν διδάσκει και η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ είναι κάτι το θανατηφόρο».

«Θυμάμαι, όταν ήμουν ευρωβουλευτής, τις πιέσεις που έγιναν από συγκεκριμένους χώρους, όταν η Ολομέλεια έπρεπε να συζητήσει το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, διότι σε κάποιες περιπτώσεις, η χρήση και μόνον αυτού του όρου αποτελεί αδίκημα.

Όποιος δεν μιλά ανοικτά για την σφαγή αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εθνική και πολιτιστική βάση, προσβάλλει την ιστορική αλήθεια» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο δράμα του κυπριακού λαού ανέφερε ο Ματέο Σαλβίνι:

«Επισκέφθηκα και την Κύπρο, η οποία έζησε παρόμοια δοκιμασία, με το σβήσιμο συμβόλων, εκκλησιών, σχολείων, σπιτιών και του πολιτισμού. 

Μια χώρα, στην οποία και σήμερα ακόμη υπάρχει στρατιωτική κατοχή σε μέρος της επικράτειάς της!


https://www.olympia.gr/1587756/diethni/mateo-salvini-i-kypros-ezise-paromoia-dokimasia-me-to-svisimo-symvolon-ekklision-scholeion-spition-kai-toy-politismoy-me-tin-armenia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!