Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ στην Ουγγαρία επειδή δεν επέτρεψε την εισβολή μεταναστών – Ο πρωθυπουργός Ορμπάν καταγγέλλει τον «οικονομικό ΕΚΒΙΑΣΜΟ»





Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέταξε την Ουγγαρία να πληρώσει πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ για την άρνησή της να συμμορφωθεί με τους κανόνες του μπλοκ που επιβάλλουν ανοιχτά σύνορα σε όλα τα κράτη μέλη της.

Η απόφαση, η οποία χρονολογείται από την άρνηση του πρωθυπουργού Βίκτωρα Ορμπάν να εφαρμόσει μια εντολή του 2020 από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που επιτρέπει στους μετανάστες να παραμείνουν στην Ουγγαρία επ' αόριστον εν αναμονή του προσφυγικού ασύλου τους, αναφέρει επίσης ότι η Ουγγαρία πρέπει να πληρώσει επιπλέον ημερήσιο πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ μέχρι να συμμορφωθεί.

Στην ετυμηγορία του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανέφερε ότι η Ουγγαρία αρνήθηκε να «συμμορφωθεί με την απόφαση του 2020 όσον αφορά το δικαίωμα των αιτούντων διεθνή προστασία να παραμείνουν στην Ουγγαρία εν αναμονή της τελικής απόφασης επί της προσφυγής τους κατά της απόρριψης της αίτησής τους και της απομάκρυνσης των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών».

«Αυτή η αποτυχία, η οποία συνίσταται στη σκόπιμη αποφυγή της εφαρμογής μιας κοινής πολιτικής της Ε.Ε. στο σύνολό της, συνιστά μια άνευ προηγουμένου και εξαιρετικά σοβαρή παραβίαση του δικαίου της Ε.Ε.», συνέχισε η ετυμηγορία.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο Ορμπάν περιέγραψε την απόφαση ως «εξωφρενική και απαράδεκτη».

«Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στην Ουγγαρία θα επιβληθεί πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ + 1 εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα επειδή δεν επέτρεψε στους παράνομους μετανάστες να εισέλθουν», έγραψε ο Ορμπάν. 

«Η απόφαση είναι εξωφρενική και απαράδεκτη. Δεν θα επιτρέψουμε τον οικονομικό εκβιασμό των γραφειοκρατών των Βρυξελλών! Θα προστατεύσουμε τα σύνορα και θα προστατεύσουμε τον ουγγρικό λαό!»



Σε αντίθεση με τα περισσότερα κράτη της Ε.Ε., η Ουγγαρία έχει κερδίσει επαίνους από συντηρητικούς σε όλο τον κόσμο για την άρνησή της να επιτρέψει σε εκατομμύρια μετανάστες να εισέλθουν και να διαμείνουν στη χώρα με ψευδείς αιτήσεις ασύλου.

Η απόφαση ακολουθεί την επιτυχία διαφόρων συντηρητικών και πατριωτικών κομμάτων σε ολόκληρη την ήπειρο κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών εκλογών της περασμένης εβδομάδας.

Δυστυχώς, η Ουγγαρία φάνηκε να αντιστρέφει αυτή την τάση αφού η υποστήριξη του Orban μειώθηκε από 55% σε 44% σε σύγκριση με τις γενικές εκλογές της χώρας το 2022.



Ωστόσο, ο Ορμπάν εμφανίστηκε ενισχυμένος από την επιτυχία άλλων συντηρητικών κομμάτων, όπως ο Εθνικός Συναγερμός της Γαλλίας και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Για να συνοψίσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορούμε να το επαναφέρουμε καλύτερα ως τηλεγράφημα που ακούγεται έτσι», είπε. «Μετανάστευση τελεία και παύλα. Φύλο τελεία και παύλα. Πόλεμος, τελεία και παύλα. Σόρος τελεία και παύλα, Βρυξέλλες τελεία και παύλα».



ΠΗΓΗ: Hungary Fined €200 Million By EU For Not Allowing Migrant Invasion - PM Orban Slams 'Financial Blackmail' | The Gateway Pundit | by Ben Kew


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες ζουν τώρα στο αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης
Λίγους μήνες πριν, άρχισαν να εμφανίζονται αναφορές για παράνομους μετανάστες που βρήκαν καταφύγιο στο αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης. Τώρα υπάρχουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ από αυτούς που ζουν εκεί, συμπεριλαμβανομένων ολόκληρων οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!