Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Εκλογικό αποτέλεσμα στο Duisburg: Το ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ DAVA ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ με 41%




Στις ευρωπαϊκές εκλογές στην εκλογική περιφέρεια 1001 του Duisburg, το μουσουλμανικό κόμμα DAVA κυριάρχησε εκπληκτικά με 41,10% των ψήφων, πολύ μπροστά από το AfD με 14,16%.



Στις ευρωπαϊκές εκλογές, η εκλογική περιφέρεια 1001 της πόλης Duisburg επέδειξε εξαιρετική εκλογική συμπεριφορά. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν μια σαφή, σχετική πλειοψηφία για το μουσουλμανικό κόμμα DAVA, το οποίο τα πήγε μακράν καλύτερα με 41,10% των ψήφων: 

Στη δεύτερη θέση ήταν το AfD με 14,16%, ακολουθούμενο από το SPD με 10,96%. Το CDU έφτασε το 8,68%.

Σε αυτή την περιοχή, η οποία περιλαμβάνει τις περιοχές Meiderich, Beeck, Bruckhausen και το πάρκο τοπίου, 223 από τους 881 επιλέξιμους ψηφοφόρους πήγαν στις κάλπες, που αντιστοιχεί σε προσέλευση ψηφοφόρων περίπου 25%. 

Τα στοιχεία του πληθυσμού δείχνουν ότι το Meiderich-Beeck ως περιοχή έχει σταθερό πληθυσμό περίπου 73.000 ανθρώπων - με σημαντικό αριθμό ξένων κατοίκων, περίπου 28%. 

Ιστορικά, οι περιοχές αυτές επηρεάστηκαν έντονα από τις βιομηχανίες χάλυβα και άνθρακα, με το κλείσιμο του σιδηρουργείου Meiderich το 1985 να προκαλεί σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην περιοχή.

Στις τελευταίες πολιτειακές εκλογές στη NRW το 2022, το SPD κυριάρχησε στις περιφέρειες με λίγο πάνω από 27%, ενώ το CDU και οι Πράσινοι εξακολουθούσαν να έρχονται λίγο κάτω από το 19% το 2022. Είναι ενδιαφέρον ότι η ομάδα Todenhöfer, η οποία ήταν γνωστή για τη δημοτικότητά της μεταξύ των μουσουλμάνων ψηφοφόρων, πέτυχε περίπου 11,58% εκείνη την εποχή.

Το κόμμα DAVA, το οποίο θεωρείται ισλαμιστικό και κοντά στον Ερντογάν, γιόρτασε τη νίκη του στο Duisburg στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

Κοιτάξτε τι μπορούμε να επιτύχουμε μαζί ήταν το μήνυμα του κόμματος προς τους ψηφοφόρους του.


ΠΗΓΗ: Wahlergebnis in Duisburg: Muslimische Partei DAVA dominiert mit 41 Prozent - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!