Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΣ!!! - Η Καναδική Αντικαρκινική Εταιρεία υποκλίνεται στον όχλο των ΛΟΑΤ, ζητά συγγνώμη για την αναφορά στον τράχηλο της μήτρας με το πραγματικό όνομα


Shutterstock


Η οργάνωση ανέφερε στην απολογία της ότι αναγνωρίζει ότι «πολλοί τρανς άνδρες και μη δυαδικά άτομα μπορεί να έχουν ανάμεικτα συναισθήματα ή να αισθάνονται αποστασιοποιημένοι από λέξεις όπως «τράχηλος».


(LifeSiteNews) Η Καναδική Αντικαρκινική Εταιρεία υπέκυψε στις πιέσεις του λόμπι των ΛΟΑΤ καθώς ζήτησε συγγνώμη επειδή αναφέρθηκε στον τράχηλο της γυναίκας με το πραγματικό τεχνικό του όνομα, αλλά δεν συμπεριέλαβε τον ψευδή όρο «μπροστινή τρύπα» για τον τράχηλο που επινοήθηκε από τρανσέξουαλ ακτιβιστές.

Σε μια σημείωση στην ιστοσελίδα της, κάτω από μια ερώτηση σελίδας προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου, «Ως τρανς άνδρας ή μη δυαδικό άτομο που έχει οριστεί γυναίκα κατά τη γέννηση, πρέπει να εξεταστώ για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας;» ο οργανισμός ζήτησε συγγνώμη με τίτλο «Οι λέξεις έχουν σημασία».





«Αναγνωρίζουμε ότι πολλοί τρανς άνδρες και μη δυαδικά άτομα μπορεί να έχουν ανάμεικτα συναισθήματα ή να αισθάνονται αποστασιοποιημένοι από λέξεις όπως «τράχηλος». Μπορεί να προτιμάτε άλλες λέξεις, όπως «μπροστινή τρύπα».

Αναγνωρίζουμε τους περιορισμούς των λέξεων που έχουμε χρησιμοποιήσει, ενώ αναγνωρίζουμε επίσης την ανάγκη για απλότητα», σημείωσε ο οργανισμός.

Η Αντικαρκινική Εταιρεία ισχυρίστηκε επίσης ότι «ένας άλλος λόγος» που χρησιμοποιεί τη λέξη τράχηλος «είναι για να ομαλοποιήσει την πραγματικότητα ότι οι άνδρες μπορούν να έχουν και αυτά τα μέρη του σώματος».

«Τα τρανς, μη δυαδικά άτομα και άτομα με διαφορετικό φύλο αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και είναι λιγώτερο πιθανό από τα cisgender άτομα να εξεταστούν για καρκίνο», σημείωσε η Καναδική Αντικαρκινική Εταιρεία σε μια σελίδα σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας για LGBTQ άτομα.

Ορισμένες ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών έχουν πει ότι η χρήση του όρου «μπροστινή τρύπα», ο οποίος έχει διαδοθεί από τους ΛΟΑΤ ακτιβιστές ως λέξη αντικατάστασης του «κόλπου», είναι υποτιμητική.


Σε μια στήλη του 2023 που δημοσιεύθηκε στο Spiked, η Βρετανίδα συγγραφέας Julie Burchill κατηγόρησε τους LGBT ακτιβιστές για «γλώσσα χωρίς αποκλεισμούς» που «αποκτηνώνει τις γυναίκες».

«Τόσο η «τρύπα μπόνους»  όσο και η «μπροστινή τρύπα» συνιστώνται ως φιλικές εναλλακτικές λύσεις για τον όρο "κόλπος" προς τα τρανς άτομα. 

Οι τρανς ιδεολόγοι προσπαθούν εδώ και καιρό να διαγράψουν ή να οικειοποιηθούν οποιαδήποτε λέξη που είναι συγκεκριμένη για τις γυναίκες – όπως γυναίκα, μητέρα και τώρα η λέξη κόλπος. 

Και έχουν κερδίσει έδαφος στα σχολεία μας και στα μέσα ενημέρωσης μας. 

Τώρα είναι οι πάροχοι γυναικολογικής υγείας που καταπίνουν τα χάπια ηλιθιότητας», έγραψε.

Ο προσβλητικός όρος, που χρησιμοποιήθηκε από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης το 2022, προκάλεσε σάλο.

Όσο για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τρυντώ, έχει προωθήσει τη λεγόμενη «μετάβαση» των ανηλίκων, ενώ ταυτόχρονα εισάγει νόμους που επιφανειακά φαίνεται να βοηθούν τα παιδιά.

Η λεγόμενη «Εποχή Υπερηφάνειας» έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στον Καναδά και αλλού, αλλά, κυρίως, φέτος υπήρξε κάποια αντίδραση.

Όπως αναφέρθηκε από το LifeSiteNews, οι εθνικές ημέρες αποχώρησης σημαίας "υπερηφάνειας" συνεχίζονται σε ολόκληρο τον Καναδά.

Επίσης, ένας από τους πιο εξέχοντες και γνωστούς ψυχολόγους του Καναδά έχει μιλήσει ενάντια στη ριζοσπαστική ώθηση των ΛΟΑΤ τα τελευταία χρόνια υπό τον Τρυντώ. 

Όπως αναφέρθηκε από το LifeSiteNews, ο αντι-'woke' Καναδός ψυχολόγος Δρ Jordan Peterson επέκρινε τον Τρυντώ και τη φιλελεύθερη κυβέρνησή του στην αρχή του μήνα «Pride», λέγοντας ότι κατά την άποψή του είναι πραγματικά μία «γιορτή του περιστασιακού ηδονιστικού εγωκεντρικού σεξ» και όχι μία «γιορτή της αγάπης».


ΠΗΓΗ: Canadian Cancer Society bows to LGBT mob, apologizes for referring to cervix by actual name - LifeSite (lifesitenews.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!