Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόκειται να απαγορεύσει στους Αμερικανούς να ταξιδεύουν αεροπορικώς από τον Μάϊο του 2025, εκτός εάν έχουν ομοσπονδιοποιήσει την άδεια οδήγησης «Real ID»


Η πολυαναμενόμενη προθεσμία πλησιάζει τελικά στις 7 Μαΐου και θα αποκλείσει πολλούς από την επιβίβαση σε εμπορικά αεροπλάνα, είτε πρόκειται για εσωτερικές είτε για διεθνείς πτήσεις.


Οι παγκοσμιοποιητές κινούνται γρήγορα για να συντρίψουν την ελευθερία μετακίνησής μας, και η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη.

Οι πολιτικές που συνθλίβουν την ελευθερία έρχονται κάτω από πολλές ψευδείς προφάσεις. 

Έρχονται υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας, της προστασίας του πλανήτη από τη λεγόμενη κλιματική αλλαγή και της προστασίας μας από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Ανέφερα χθες ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε μια σειρά τροπολογιών που συνθλίβουν την ελευθερία στον υπάρχοντα Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό. 

Αυτό θα οδηγήσει σε αναγκαστικά τεστ, καραντίνα και ενέσεις, μεταξύ άλλων παρενοχλήσεων, των διεθνών ταξιδιωτών, όλα με το πρόσχημα της φροντίδας για την υγεία μας. 

Οι τροποποιήσεις του ΔΥΚ δίνουν επίσης στα κράτη μέλη του Π.Ο.Υ. την εξουσία να χρησιμοποιούν την «επιτήρηση» για να «αντιμετωπίζουν» ζητήματα «παραπληροφόρησης». 


Δεν διευκρινίζουν ούτε ορίζουν την έννοια της «διεύθυνσης», αλλά θα πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις θα έχουν μεγαλύτερες εξουσίες λογοκρισίας για να πατάξουν οποιονδήποτε δημοσιεύει πληροφορίες αντίθετες με την αφήγηση του παγκοσμιοποιημένου κατεστημένου σχετικά με την ανάγκη για μαζικά τεστ, εκστρατείες μαζικής ένεσης ή οποιαδήποτε άλλα ζητήματα δημόσιας υγείας.


Σήμερα, εφιστώ την προσοχή σας σε μια άλλη κυβερνητική πολιτική που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ και η οποία θα συντρίψει τα εσωτερικά αεροπορικά ταξείδια υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας.


Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Patrick Webb αναφέρει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να ξεκινήσει το ομοσπονδιακό πρόγραμμα ταυτότητας, που ονομάζεται Real ID, για εσωτερικά αεροπορικά ταξείδια στις 7 Μαΐου 2025.


Ο Webb δήλωσε σε μια σειρά αναρτήσεων στο 'X' την Κυριακή ότι αυτό θα απαγορεύσει σε όλους τους ενήλικες τις εσωτερικές πτήσεις, εκτός εάν έχουν αντικαταστήσει τις παραδοσιακές κρατικές ταυτότητες με τις «Real ID», εγείροντας σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα και την κρατική επιτήρηση.


Αποφάσισα να ελέγξω τα γεγονότα του Webb και τον βρήκα εύστοχο.


Στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης για το DHS, αναφέρει:


Είστε έτοιμοι για REAL ID;

Στις 7 Μαΐου 2025, οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ πρέπει να συμμορφώνονται με το REAL ID για να επιβιβαστούν σε εσωτερικές πτήσεις και να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις.


Αυτή η αλλαγή εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτική ζωή και την κρατική επιτήρηση.


Στον απόηχο των επιθέσεων της 9/11, το Κογκρέσσο είχε ήδη ψηφίσει τον νόμο περί «Real ID» το 2005 (υπογεγραμμένος από τον Τζώρτζ Μπους) και παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ως μέσο τυποποίησης της έκδοσης δελτίων ταυτότητας, αδειών οδήγησης και παρόμοιων μορφών αναγνώρισης. 

Αλλά αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύει είναι ένα εθνικό δελτίο ταυτότητας με μέσα από την πίσω πόρτα. 


Τίποτε δεν θα μπορούσε να είναι πιο αντιαμερικανικό από ένα εθνικό δελτίο ταυτότητας, αλλά στις 7 Μαΐου του επόμενου έτους θα πρέπει όλοι να έχουμε μία «Real ID», ειδάλλως θα μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η μόνη άλλη επιλογή είναι το αμερικανικό διαβατήριο.


Αλλά εδώ είναι το πρόβλημα: Λιγώτεροι από τους μισούς Αμερικανούς διαθέτουν διαβατήριο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.


Χωρίς διαβατήριο, οι ενήλικες θα μείνουν με πραγματική ταυτότητα ή τη λεγόμενη βελτιωμένη ταυτότητα ως μόνες επιλογές τους. 


Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Webb, τα βελτιωμένα αναγνωριστικά θα ισχύουν μόνο για χερσαία ή θαλάσσια ταξείδια στο Μεξικό και τον Καναδά και όχι για εσωτερικές πτήσεις. 


Για να μην αναφέρουμε, τα βελτιωμένα αναγνωριστικά εκδίδονται μόνο από πέντε πολιτείες - Ουάσινγκτον, Μίσσιγκαν, Μινεσότα, Νέα Υόρκη και Βερμόντ.


Έτσι, φαίνεται ότι ο στόχος εδώ είναι να αποκλείσουν τα αεροπορικά ταξείδια για ένα μεγάλο μέρος του αμερικανικού κοινού, σίγουρα εκείνους που ανησυχούν για την κατάχρηση του νέου ομοσπονδιακού προγράμματος Real ID από την κυβέρνηση. 


Πόσο βολικό είναι ότι αυτό ταιριάζει απόλυτα με την παγκοσμιοποιημένη ατζέντα για το κλίμα γνωστή ως «καθαρές μηδενικές εκπομπές», στην οποία έχουν δηλώσει ότι θέλουν να δουν δραματικά λιγώτερους ανθρώπους να ταξιδεύουν αεροπορικώς.


Το γιατί οι πολιτείες επέτρεψαν ποτέ στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να καταλάβει τη διαδικασία ταυτοποίησης με ξεπερνά. 


Αλλά γιατί να εκπλησσόμαστε, καθώς τα κράτη έχουν επιτρέψει στις ομοσπονδιακές αρχές να καταλάβουν σχεδόν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων στους οποίους οδηγούμε, του εκπαιδευτικού μας συστήματος, των επιχειρήσεων πυροβόλων όπλων, όλης της εργασίας και της στέγασης, της υγειονομικής περίθαλψης, της παραγωγής και διανομής τροφίμων, των πάντων.


Ο Webb αναφέρει ότι ομάδες προστασίας της ιδιωτικής ζωής, όπως το Electronic Frontier Foundation (EFF), υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγκάζει ουσιαστικά τις πολιτείες να μετατρέψουν τις άδειες οδήγησης σε εθνικές ταυτότητες, «οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην προστασία της ιδιωτικής ζωής."

Το EFF ισχυρίζεται ότι ο υποτιθέμενος στόχος της βελτίωσης της εθνικής ασφάλειας δεν θα επιτευχθεί και αντ' αυτού, η «Real ID» θα οδηγήσει στη διάβρωση της ιδιωτικής ζωής και στην επέκταση της κρατικής επιτήρησης, λέει ο Webb.


Το EFF παρομοιάζει την πραγματική ταυτότητα με τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, ο οποίος ξεκίνησε ως αβλαβές αναγνωριστικό, αλλά εξελίχθηκε σε κρίσιμο συστατικό πολλών κυβερνητικών υπηρεσιών και ιδιωτικών βάσεων δεδομένων προσωπικών πληροφοριών.


Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες, δίνοντας έμφαση στα οικονομικά και διοικητικά βάρη της πραγματικής ταυτότητας. 


Η ACLU έχει ενωθεί με τις πολιτείες που αντιτίθενται στο νόμο και υποστηρίζουν την κατάργησή του.


ΠΗΓΗ: US government will ban Americans from air travel effective May 2025 unless they have federalized 'Real ID' driver's license (substack.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η Νορβηγία θεσπίζει νόμο σχετικά με το δικαίωμα πληρωμής σε μετρητά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!