Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Φονική επίθεση με μαχαίρι: Πολωνός στρατιώτης πεθαίνει μετά από επίθεση 50 μεταναστών



Την Πέμπτη το απόγευμα, ένας Πολωνός στρατιώτης που τραυματίστηκε σοβαρά από αυτοσχέδιο μαχαίρι στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας στα τέλη Μαΐου πέθανε στο Στρατιωτικό Ιατρικό Ινστιτούτο στη Βαρσοβία. 


Ο άνδρας είχε δεχθεί επίθεση από περίπου 50 μετανάστες, ένας από τους οποίους τον μαχαίρωσε με μαχαίρι.



παλιός

Την Πέμπτη το απόγευμα, ένας Πολωνός στρατιώτης της Πρώτης Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων πέθανε στο Στρατιωτικό Ιατρικό Ινστιτούτο στη Βαρσοβία. 


Ο στρατιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε με μαχαίρι από ομάδα περίπου 50 προσφύγων στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας κατά τη διάρκεια βίαιης επίθεσης στα τέλη Μαΐου από ομάδα περίπου 50 προσφύγων, υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του. 


«Παρά τη βοήθεια που παρασχέθηκε στην περιοχή της επίθεσης ληστών στα σύνορα με τη Λευκορωσία και τις προσπάθειες των γιατρών, η ζωή του δεν μπόρεσε να σωθεί», ανέφερε η Γενική Διοίκηση των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο 'X' (πρώην Twitter).


Ο στρατιώτης είχε περάσει τον περισσότερο χρόνο του μετά την επίθεση στο νοσοκομείο της Hajnówka, μιας πόλης στην ανατολική Πολωνία, πριν μεταφερθεί στη Βαρσοβία. 


Ο στρατός επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο συνοριακό φυλάκιο στο Dubicze Cerkiewne, όπου ο στρατιώτης τραυματίστηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι.


«Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι το απόγευμα της 6ης Ιουνίου, στο Στρατιωτικό Ιατρικό Ινστιτούτο στη Βαρσοβία, περιτριγυρισμένος από την υποστήριξη της οικογένειάς του και των στρατιωτών, ένας στρατιώτης της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας πέθανε», πρόσθεσε η Γενική Διοίκηση.


Στην περιοχή γύρω από το Dubicze, το Cerkiewne και την Białowieża, αναφέρθηκαν πρόσφατα αρκετά τέτοια περιστατικά, στα οποία συνοριοφύλακες δέχθηκαν επίθεση από μετανάστες με αυτοσχέδια όπλα.


Μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία το 2020, οι οποίες πυροδότησαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες, το καθεστώς του Αλεξάντερ Λουκασένκο αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. 


Ως απάντηση στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Λουκασένκο κατέφυγε σε ριζοσπαστικές μεθόδους για να ασκήσει πίεση στην Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης της εργαλειοποίησης των μεταναστών. 


Αυτοί οι μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, μεταφέρονται σκόπιμα στη Λευκορωσία και από εκεί προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα στην Πολωνία και να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



ΠΗΓΗ: Tödlicher Messerangriff: Polnischer Soldat stirbt nach Überfall von 50 Migranten - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!