Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Η μαζική μετανάστευση και η μείωση της ασφάλειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, λέει η πλειοψηφία των Γάλλων


ΑΡΧΕΙΟ - Παρίσι, Γαλλία - 27 Μαρτίου 2022: Πλήθος με γαλλικές σημαίες στην εθνικιστική πολιτική συγκέντρωση του Éric Zemmour στην Place du Trocadéro. (Shutterstock)



Η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων πολλών στην αριστερά, πιστεύουν ότι το αυξανόμενο αίσθημα ανασφάλειας σε ολόκληρη τη χώρα και η μαζική μετανάστευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, αποκάλυψε νέα δημοσκόπηση.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η CSA για τα CNews, Europe 1 και JDD, το 68% των ερωτηθέντων βλέπει συσχέτιση μεταξύ της μετανάστευσης και της αύξησης της παραβατικότητας στη Γαλλία.

Η σύνδεση αναγνωρίζεται ευρέως μεταξύ των δεξιών ψηφοφόρων, με το 94% των Ρεπουμπλικανών υποστηρικτών και το 93% εκείνων που ευθυγραμμίζονται με τον Εθνικό Συναγερμό να αναγνωρίζουν μια τέτοια σύνδεση. 

Ωστόσο, μια σημαντική μειοψηφία εκείνων που υποστηρίζουν τα αριστερά κόμματα υπέρ της μετανάστευσης συμμερίζονται επίσης αυτή την ανησυχία.

Συνολικά το 43% των υποστηρικτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το 38% των ψηφοφόρων της La France Insoumise (LFI) και το 34% των υποστηρικτών των Πρασίνων συμμερίζονται την άποψη ότι η υψηλή μετανάστευση αποσταθεροποιεί την ασφάλεια της Γαλλίας.

Η σύνδεση είναι επίσης ευρέως αποδεκτή από τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος Αναγέννησης του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, με το 68% των υποστηρικτών του να συμφωνούν ότι υπάρχει σύνδεση.

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από τους άνδρες να συμφωνήσουν ότι η μετανάστευση επηρεάζει την εθνική ασφάλεια, με το 70% των γυναικών να συμφωνούν με τη δήλωση σε σύγκριση με το 67% των ανδρών.

Ομοίως, οι ηλικιωμένοι βλέπουν τη μαζική μετανάστευση λιγώτερο ευνοϊκά, με το 76% των ατόμων ηλικίας 50 ετών και άνω να αναγνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις της στη χώρα, αν και η πλειοψηφία σε κάθε ηλικιακή ομάδα συμφωνεί με αυτή την άποψη.

Η μετανάστευση είναι ένα κορυφαίο ζήτημα στη Γαλλία πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα και ένα θέμα για το οποίο δεξιοί πολιτικοί όπως η Marine Le Pen, ο Jordan Bardella και ο Éric Zemmour κάνουν σκληρή εκστρατεία.

Ο Εθνικός Συναγερμός των Λεπέν και Μπαρντελά αναμένεται να κυριαρχήσει στις εκλογές και να αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο κόμμα της Γαλλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η σκληροπυρηνική προσέγγισή του στη μαζική μετανάστευση έχει απήχηση στο εκλογικό σώμα.

Οι επιτυχίες του κόμματος έχουν οδηγήσει σε μια τακτική μετατόπιση από τα προηγούμενα κόμματα του κατεστημένου, συμπεριλαμβανομένων των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικάνων. 

Όταν ρωτήθηκε πρόσφατα για τους δεσμούς μεταξύ της μαζικής μετανάστευσης και της εθνικής ανασφάλειας, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί απάντησε: «Ποιος μπορεί να πει σοβαρά ότι δεν υπάρχουν; Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι ένας αλλοδαπός είναι εγκληματίας. Αλλά φυσικά, η σύνδεση είναι προφανής».

«Ο αριθμός των αλλοδαπών στις φυλακές μας και ο ρόλος που παίρνουν στην παραβατικότητα γενικότερα είναι σαφής. Το να το αρνηθούμε δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια νέα άρνηση της πραγματικότητας», πρόσθεσε ο Σαρκοζί.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να «μειώσει σημαντικά τη μετανάστευση, ξεκινώντας από την παράνομη μετανάστευση», προειδοποιώντας ότι το τρέχον ποσοστό αφίξεων «δεν είναι βιώσιμο».

Αυτό ακολούθησε παρατηρήσεις του υπουργού Εσωτερικών Gérald Darmanin ένα χρόνο πριν, αποκαλύπτοντας ότι οι μισές εγκληματικές πράξεις στις μεγαλύτερες γαλλικές πόλεις διαπράττονται από αλλοδαπούς.

Δημοσκόπηση που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους έδειξε ότι οι Γάλλοι πολίτες παρέμειναν απογοητευμένοι με τη μεταναστευτική πολιτική ανοικτών θυρών της κυβέρνησης, με το 80% των ερωτηθέντων να υποστηρίζουν την απαγόρευση της μετανάστευσης και σχεδόν τα δύο τρίτα να υποστηρίζουν ένα δημοψήφισμα για το θέμα.



ΠΗΓΗ: Mass immigration and decline in security intrinsically linked, say majority of French (rmx.news)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Γιορτασαν ομως την επετειο της D-Day που έφερε τον λαθροεποικισμό και τον πολυπολιτισμό. Γιατί διαμαρτύρονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!