Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Σαλίγκαροι καί σαύρες....



Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Μήπως οι Έλληνες έχουν δίκιο που έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την πολιτική σκηνή της χώρας;

Κύριοι έχετε γράψει την νεολαία της Ελλάδος κανονικότατα και αυτή σας το ανταπέδωσε με γενναιοδωρία, τους έχετε οδηγήσει να δουλεύουν ως ντελίβερι 2 ώρες στην πιτσαρία, άλλες δυο σε φαρμακευτική εταιρεία και 3 ώρες σε εταιρεία καθαρισμού και αν τα βρίσκει αυτά. 



Άντι να έχετε φροντίσει να υπάρχουν εργασίες πλήρους απασχόλησης, που να τους επιτρέπουν να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι με φιλανθρωπίες των επιδομάτων.

Πως να σας εμπιστευτεί η νεολαία της χώρας όταν την δίνεται βορά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαξιώνοντας τη δυναμική των δημοσίων, που σε αρκετές περιπτώσεις δεν συγκρίνονται καν με αυτά των ιδιωτών, ειδικά στον τομέα της έρευνας έχουν κάνει θαύματα στο τομέα της υγείας και της εθνικής άμυνας.

Μήπως δεν έχει άδικο ο πολίτης όταν βλέπει μια δικαιοσύνη που καρκινοβατεί και πρέπει να επέμβουν δικαστικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποδοθεί δικαιοσύνη. 

Μια δικαιοσύνη που δεν έχει μια παραγωγική σχολή και που τα όρια εξόδου από την ενεργό υπηρεσία έπρεπε να είναι τουλάχιστον στην ηλικία των 60 ετών, έτσι ώστε νέοι δικαστικοί να εμπλουτίζουν το σώμα της δικαιοσύνης.

Άραγε έχει άδικο να μαυρίζει τους πάντες, όταν δεν μπορεί να αγοράσει ένα φάρμακο ή ταλαιπωρείται αφάνταστα στο ΕΣΥ που θα έπρεπε να είναι πρότυπο, αλλά το άφησαν χωρίς προσωπικό να φθίνει και σου λένε τράβα σε ιδιώτη.

Πως να ανταποκριθεί ο πολίτης, όταν πηγαίνει με 50 ευρώ στο σούπερ μάρκετ και δεν του φτάνουν ούτε για τα βασικά, πολλώ δε μάλλον αν πρέπει κάποιος να αγοράσει και τυρί που η τιμή του έχει απογειωθεί.

Πως μπορεί να αισθάνεται ο Έλληνας όταν βλέπει η ίδια του η πατρίδα να αφήνει έρμαιο την ελληνική Θράκη στα χέρια κάποιων που δηλώνουν ευθαρσώς Τούρκοι. 

Τι να πει ο πολίτης όταν η ίδια του η πατρίδα απογυμνώνει βραχονησίδες του Αιγαίου από κάθε οικονομική εκμετάλλευση για να μην θιχτούν οι σαλίγκαροι και οι σαύρες, λες και τόσες εκατοντάδες χρόνια που βρίσκονται επάνω τα ενόχλησε η βόσκηση των αιγοπροβάτων των νησιωτών μας. 

Αυτή η κυβερνητική απόφαση τα μετατρέπει σε γκρίζες ζώνες αφήνοντας τες έτσι βορά στην βουλιμία των Τούρκων. 

Σημειώστε εδώ ότι βραχονησίδα χωρίς οικονομική εκμετάλλευση, και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν λογίζεται να έχει ΑΟΖ. 

Εδώ οι κάποιοι είναι εντελώς ανόητοι ή είναι κάτι άλλο ακόμη πιο επικίνδυνο, που δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, γιατί αυτή η πατρίδα δεν έχει την πολυτέλεια να παραχωρήσει ούτε μια σπιθαμή όχι μόνο γης, αλλά και ελληνικής δικαιοδοσίας.

Κύριοι προσφέρετε, πείνα, απαξίωση, μυστική διπλωματία, οπότε μην σας κάνουν εντύπωση τα αποτελέσματα, πετάξτε από πάνω σας τους ανθρώπινους σαλίγκαρους και τις σαύρες που σας λιβανίζουν και διορθώστε ταχύτατα τα κακώς κείμενα, αλλιώς στις επόμενες εκλογές που μπορεί να είναι και σε σύντομο χρόνο, θα δείτε σημεία και τέρατα να ξεπηδούν από τις κάλπες, αποτέλεσμα της απελπισίας και της έλλειψης εμπιστοσύνης του Έλληνα.

1 σχόλιο:

  1. Αν τους δίναμε τιν ψήφο μας θα τους νομιμοποίουσαμε στην συνείδηση μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!