Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Έξι χρόνια από τήν (κατάπτυστη!) υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών! - Εκδήλωση στό μνημείο Αντίστασης καί Αγώνα, ΚΑΤΑ της Συμφωνίας των Πρεσπών, στό Πισοδέρι της Φλώρινας!




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 13-6-2024

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 32

Θέμα: Έξι χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών - Εκδήλωση στο μνημείο Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Πισοδέρι της Φλώρινας

Η Επιτροπή Ελληνισμού καλεί τις συνελληνίδες και τους συνέλληνες να παρευρεθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16η Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, στο μνημείο Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Πισοδέρι της Φλώρινας. 


Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Ψαράδες και συγκεκριμένα το σημείο όπου υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το πιο πάνω μνημείο ανεγέρθηκε στις 17 Ιουνίου 2020 με πρωτοβουλία της ομάδας «Μακεδόνες Δραμινοί» και φέρει την επιγραφή «Σε αυτό το χωριό, στις 17 Ιουνίου 2018, Έλληνες πολίτες αντιστάθηκαν στην υπογραφή της Συμφωνίας τωνΠρεσπών».

Σημειώνεται ότι ο δρόμος από τη Φλώρινα προς τη Βίγλα είναι κλειστός, επομένως όσοι έρθουν από τη Φλώρινα θα πρέπει να ακολουθήσουν την εναλλακτική διαδρομή μέσω του χωριού Ακρίτας. Επίσης, μπορεί κάποιος να φτάσει στο Πισοδέρι από την Εγνατία Οδό μέσω του Νομού Καστοριάς.

Διοργανωτές της πιο πάνω εκδήλωσης είναι η Επιτροπή Ελληνισμού, η ομάδα «Μακεδόνες Δραμινοί» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Αμπατζόγλου

Ο Γραμματέας
Παναγιώτης Φαραντάτος
 

3 σχόλια:

  1. Εύχομαι Ολόψυχα να επιτύχουμε και την κατάλυση του ΨΕΥΔΟΪΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ διαλέκτου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!