Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Ιστορικό συλλαλητήριο αγροτών στις Βρυξέλλες




Ενώ η πολιτική ελίτ της Ε.Ε. αφιερώνεται στο σημερινό παιχνίδι της δημοκρατίας («ευρωπαϊκές εκλογές»), ο ευρωπαϊκός αγροτικός λαός διαμαρτύρεται στην καρδιά των Βρυξελλών.


4 Ιουνίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 1,6 λεπτά


«Η διαμαρτυρία δεν θα μεταδοθεί στην τηλεόραση», είναι ένα σύνθημα που επινοήθηκε από τα κοινωνικά κινήματα πριν από πολλά χρόνια. 


Σήμερα, Τρίτη, η αλήθεια αυτών των λέξεων αποδεικνύεται και πάλι: 

Στις Βρυξέλλες – στην καρδιά της Ε.Ε. – υπάρχει μια ιστορική μαζική διαδήλωση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σιωπούν γι' αυτό, καθώς θα μπορούσε επίσης να ενθαρρύνει τη συμμετοχή.



Η ασφάλεια των τροφίμων στο επίκεντρο

Θα ήταν επίσης κακή προπαγάνδα για την Ε.Ε., στην οποία θα διεξαχθούν επίσης εκλογές αυτή την εβδομάδα - και οι κυβερνώντες θα είναι πιθανώς σε θέση να διατηρήσουν λίγο πολύ την εξουσία τους. 


Το τελευταίο που χρειάζονται είναι εικόνες ενός δυσαρεστημένου λαού που εκφράζεται μέσω θυμωμένων αγροτών. 

Χιλιάδες τρακτέρ παραλύουν τις Βρυξέλλες.

Το συλλαλητήριο διοργανώνεται από αγροτικές οργανώσεις από τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Πολωνία. 

Επομένως, δεν είναι πραγματικά μια «αντιευρωπαϊκή» διαδήλωση, ακόμη και αν οι ηγέτες στις Βρυξέλλες μπορεί να θέλουν να το δουν έτσι.


Καθώς, κάθε διαμαρτυρία ενάντια στην Ε.Ε. είναι «αντιευρωπαϊκή», όπως μας λένε συχνά. Οι αγρότες βλέπουν την κοινή διαμαρτυρία ως ιστορική.

Τα θέματα της διαδήλωσης την Τρίτη; 

Το Moderner Landwirt αναφέρει σχετικά με αυτό:


«Κεντρικά θέματα του τετράωρου προγράμματος θα είναι η αντίσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πολιτική διάλυσης της γεωργίας και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και η επείγουσα έκκληση να αναγνωρίσουμε τον αντίκτυπο των αποφάσεων των Βρυξελλών στην επισιτιστική μας κυριαρχία και ασφάλεια και να δράσουμε αναλόγως, δηλαδή αλλάζοντας την τρέχουσα γεωργική πολιτική!»

Έως και 20.000 αγρότες αναμένονταν για σήμερα, Τρίτη. 

Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να δείτε τίποτα από αυτά στην τηλεόραση, το συλλαλητήριο θα μεταδοθεί:




Εικόνα: Farmers Defence Force





ΠΗΓΗ: Historische Demo in Brüssel (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!