Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Δηλαδή; Τί σημαίνει αυτό ; ΒΟΜΒΑ από τόν Βέλγο Σάρλ Μισέλ! "Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ νά πάρει τήν θέση της Ούρσουλας φόν ντέρ Λάϊεν στήν Κομισσιόν....."

 

[ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ!
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
Η "ΕΚΔΙΩΚΟΜΕΝΗ" ΚΑΙ ΣΤΑ
ΔΕΞΙΑ Ο ...ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ!
ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ "ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ"
ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ;...]

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έχει καταστρώσει σχέδιο για την απομάκρυνση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τη θέση της επικεφαλής της Κομισσιόν, όπως μεταδίδει το Politico.


Ο Σαρλ Μισέλ, μιλώντας στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζει την άποψη πως ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρέπει να αναλάβει τη δουλειά της φον ντερ Λάιεν», όπως είπαν στο περιοδικό πέντε διπλωμάτες και αξιωματούχοι της ΕΕ, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι διπλωμάτες και οι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το σχέδιο του Σαρλ Μισέλ ακόμη μια απέλπιδα προσπάθεια να πέσει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ο Μισέλ έχει ένα κουτί με “μπανανόφλουδες”, για να γλιστρήσει η φον ντερ Λάιεν, και το αδειάζει», δήλωσε ένας αξιωματούχος της ΕΕ. 

«Στην καλύτερη περίπτωση αυτό δημιουργεί ενόχληση, στη χειρότερη περίπτωση είναι αποσταθεροποιητικό», προσέθεσε.

«Για να… χώσει το μαχαίρι ακόμη πιο βαθιά», ο Μισέλ αφήνει να εννοηθεί στις συζητήσεις του ότι η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, θα μπορούσε να είναι καλύτερη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είναι συμπαθής στη φον ντερ Λάιεν και το όνομα του οποίου κυκλοφορεί για το αξίωμα.

«Για άλλη μια φορά πρόκειται για fake news. Ο πρόεδρος έχει διαβουλευτεί με όλους τους ηγέτες ξεχωριστά για τη διαδικασία των κορυφαίων θέσεων. 

Δεν έχει αναφερθεί κανένα συγκεκριμένο όνομα από τον πρόεδρο σε αυτό το στάδιο», δήλωσε η Ecaterina Casinge, εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ.

Ο ίδιος είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών, που θ’ ανοίξει τον δρόμο για τον διορισμό των νέων επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου φέρεται να υπήρξε μια άτυπη συμφωνία στους κόλπους της ΕΕ ότι η φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στην Κομισσιόν και ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα να αναλάβει χρέη νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Σαρλ Μισέλ εμφανίζεται να επιμένει, ωστόσο, να προτείνει εναλλακτικές στην υποψηφιότητα της φον ντερ Λάιεν και, σε αυτό το πλαίσιο, έχει παρουσιάσει τον έλληνα πρωθυπουργό ως πιθανό διάδοχο της Γερμανίδας στην Κομισσιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!