Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Πολωνοί οπαδοί ποδοσφαίρου και πολιτικοί ηγέτες ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ για την απαγόρευση του Σταυρού στο δημαρχείο της Βαρσοβίας από τον δήμαρχο


Οπαδοί ποδοσφαίρου στην Πολωνία αποκαλύπτουν πανό διαμαρτυρίας για την απαγόρευση του Σταυρού από τον δήμαρχο της Βαρσοβίας στο δημαρχείο
Legionisci.com/X




Οι οπαδοί της Λέγκια Βαρσοβίας διαμαρτυρήθηκαν για την κίνηση του δημάρχου Rafal Trzaskowski να απαγορεύσει τους Σταυρούς από το δημαρχείο της Βαρσοβίας με ένα μεγάλο πανό που έγραφε: 

«Trzaskowski, κάτω τα χέρια από τον Σταυρό».





Πολωνοί οπαδοί του ποδοσφαίρου διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του ακροαριστερού δημάρχου της Βαρσοβίας να απομακρύνει τους Σταυρούς από το δημαρχείο της Βαρσοβίας στην ιστορικά καθολική χώρα.

Σε έναν αγώνα μεταξύ της Λέγκια Βαρσοβίας και της Zaglebie Lubin το περασμένο Σάββατο, οι οπαδοί της Λέγκια Βαρσοβίας έδειξαν ένα πανό που έγραφε "Trzaskowski, κάτω τα χέρια από τον Σταυρό". 

Η πινακίδα ήταν μια διαμαρτυρία κατά της απόφασης του δημάρχου της Βαρσοβίας Rafal Trzaskowski να απαγορεύσει τα θρησκευτικά σύμβολα στο δημαρχείο με το πρόσχημα της «ίσης μεταχείρισης».




Ένας εκπρόσωπος του δημάρχου δήλωσε ότι η Βαρσοβία θα είναι η πρώτη πόλη που θα υιοθετήσει την απαγόρευση των θρησκευτικών συμβόλων, δηλαδή των Σταυρών, σε δημόσιο κτίριο. 


Στο ίδιο έγγραφο, ο δήμαρχος προέτρεψε επίσης τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν τρανσέξουαλ «αντωνυμίες» και να αντιμετωπίζουν τα ομοφυλόφιλα «ζευγάρια» σαν να ήταν «παντρεμένα», παρ' όλο που οι ομοφυλοφιλικές ενώσεις δεν αναγνωρίζονται νομικά στην Πολωνία.

Συντηρητικοί πολιτικοί εξέφρασαν επίσης την κριτική τους και ορισμένοι κινήθηκαν νομικά κατά της απαγόρευσης. 


Σύμφωνα με τη Euractiv, η βουλευτής Malgorzata Gosiewska από το Κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS), το πρώην κυβερνών κόμμα της Πολωνίας, υπέβαλε αίτημα στην τοπική διοίκηση να κηρύξει παράνομο το διάταγμα του δημάρχου της Βαρσοβίας.


Ο ηγέτης του PiS Jarosław Kaczyński κατηγόρησε το κόμμα του Trzaskowski και την ευρωπαϊκή του ομάδα, το κατ' όνομα μόνο «χριστιανοδημοκρατικό» Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), ότι προσπαθούν να διαγράψουν τη θρησκεία από τη ζωή των ανθρώπων, καθώς επιδιώκουν «να καταστρέψουν τη θρησκεία, να καταστρέψουν αυτό που πιστεύουν οι άνθρωποι, ότι είναι κάτι περισσότερο από homo sapiens, ότι είναι ανθρώπινα όντα που έχουν ψυχή, ότι είναι ανθρώπινα όντα φτιαγμένα κατ' εικόνα και ομοίωση του Θεού».






Η καθολική νομική ομάδα και δεξαμενή σκέψης Ordo Iuris υπέβαλε καταγγελία κατηγορώντας τον Trzaskowski για κατάχρηση του αξιώματός του


Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της, η οργάνωση ανέφερε ότι οι ενέργειες του Trzaskowski βασίστηκαν σε εσφαλμένη κατανόηση του πολωνικού συντάγματος.


«Ένας Σταυρός κρεμασμένος στον τοίχο ενός γραφείου πολιτών είναι πρώτα απ' όλα μια έκφραση νομικά προστατευόμενης θρησκευτικής ελευθερίας, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας σφαίρας», αναφέρει το άρθρο του Ordo Yuris. 



«Η παρουσία του Σταυρού στα αξιώματα αποτελεί επίσης μέρος της συνταγματικής έκφρασης ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ «για τον πολιτισμό του Έθνους, ο οποίος έχει τις ρίζες του στη χριστιανική κληρονομιά του καθώς και στις οικουμενικές ανθρώπινες αξίες» (Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Πολωνίας, Προοίμιο)».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο δήμαρχος της Βαρσοβίας διατάσσει την απομάκρυνση του Σταυρού και επιβάλλει την χρήση τρανσέξουαλ «αντωνυμιών» στο δημαρχείο


ΠΗΓΗ: Polish soccer fans, political leaders protest Warsaw mayor's ban on crucifixes in city hall - LifeSite (lifesitenews.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ
 
 
 
 
 
 



ΣΧΕΤΙΚΑ:




Σχολείο αρνείται προσωρινά να απονείμει το δίπλωμα σε μαθητή που παρότρυνε τους συμμαθητές του να ακολουθήσουν τον Χριστό στην τελετή αποφοίτησης
Στον Micah Price επετράπη να ευχαριστήσει τον Κύριο στην ομιλία αποφοίτησής του στο Campbell County High School στο Κεντάκι, αλλά του απαγορεύτηκε να παροτρύνει άλλους μαθητές να κάνουν το ίδιο. Τελικά έκανε και τα δύο και εμμένει στην απόφασή του.








ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΕΘΝΟΣ;

Μια φορά κι έναν καιρό, η Αμερική ήταν ένα χριστιανικό έθνος. Ξέρω ότι πολλοί στην αριστερά ανατριχιάζουν όταν διαβάζουν μια τέτοια δήλωση, αλλά είναι αλήθεια. Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας μας, ο πληθυσμός των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν συντριπτικά χριστιανικός και οι αξίες που διέπουν την κοινωνία μας ήταν κυρίως χριστιανικές αξίες. Αλλά φυσικά όλα έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες. Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε με τόλμη ότι «δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας χριστιανικό έθνος» το 2009, έλεγε την αλήθεια. Δεν είμαστε πλέον χριστιανικό έθνος και δεν είμαστε εδώ και πολύ καιρό. Έτσι, αν δεν είμαστε χριστιανικό έθνος σε αυτό το σημείο, τι ακριβώς είμαστε;


Σύμφωνα με το Pew Research Center, το 64% των Αμερικανών εξακολουθούσαν να θεωρούν τους εαυτούς τους «χριστιανούς» το 2020...


Περίπου το 64% των Αμερικανών αυτοαποκαλούνται χριστιανοί σήμερα. Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά πριν από 50 χρόνια ο αριθμός αυτός ήταν 90%, σύμφωνα με μελέτη του Pew Research Center του 2020. Η ίδια έρευνα ανέφερε ότι η χριστιανική πλειοψηφία στις ΗΠΑ μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2070.

Αν σχεδόν τα δύο τρίτα του λαού σας θεωρούν τους εαυτούς τους «χριστιανούς», αυτό φαίνεται να δείχνει ότι είστε χριστιανικό έθνος.

Αλλά προφανώς δεν είμαστε.

Απλά κοιτάξτε γύρω σας.

Πολλά από τα σημεία, τα σύμβολα και τα μηνύματα που βλέπουμε γύρω μας είναι απροκάλυπτα αντιχριστιανικά.

Τι συμβαίνει λοιπόν στον κόσμο;

Τελικά, υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί που εξακολουθούν να αυτοπροσδιορίζονται ως «Χριστιανοί», παρ' όλο που έχουν εγκαταλείψει εντελώς όλα όσα αντιπροσωπεύει ο Χριστιανισμός.

3 σχόλια:

  1. ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΩΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ............. ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΚΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΒΕΛΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΝ ΛΟΓΟ. ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΙΚΟΙ. ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΟΥΓΓΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ. ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι χαστούκι που είναι τα λόγια σου !...

      Διαγραφή
    2. Μήπως νά θυμηθούμε όλοι μας - άν όμως δέν ανοίγουμε καθόλου βιβλία πώς νά τό ξέρουμε καί ποιός νά μας τό πεί; - ότι η Πολωνία υπήρξε μία καθαρώς ΟΡΘΟΔΟΞΗ χώρα, αλλά πρό αιώνων έγινε μέ τό ζόρι, 'διά πυρός καί σιδήρου'....παπική!
      Μέ δυό λόγια κυνηγήθηκε αλύπητα η ορθόδοξη πίστη, μέ πολύ αίμα καί θυσίες καί τώρα στήν Πολωνία υπάρχουν μόλις 30.000 Ορθόδοξοι πιστοί, έναντι εκατομμυρίων παπικών!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!