Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Calgary: Αυτιστική γυναίκα το αίτημα της οποίας για υποβοηθούμενη αυτοκτονία (MAiD) εγκρίθηκε, αρνείται τροφή και υγρά



Γιατρέ, σε παρακαλώ, μη με βοηθήσεις να αυτοκτονήσω 

Όταν αισθάνομαι πελαγωμένος: 

ΜΗ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ!   

Alex Schadenberg
Εκτελεστικός Διευθυντής,
Συνασπισμός για την Πρόληψη της Ευθανασίας 



Έχω πολύ ανησυχητικά νέα.

Η αυτιστική γυναίκα από το Κάλγκαρι, γνωστή ως MV, η οποία εγκρίθηκε για ευθανασία, αλλά ο πατέρας της αμφισβήτησε την έγκριση της ευθανασίας με βάση το γεγονός ότι είναι κατά τα άλλα υγιής, αρνείται τρόφιμα και υγρά από τις 28 Μαΐου.

Οι δικηγόροι της αμφισβητούν τα ασφαλιστικά μέτρα που αποτρέπουν τον θάνατό της από ευθανασία με βάση την ιδέα ότι ο θάνατος από αφυδάτωση είναι πιο επιβλαβής (επώδυνος) από τον θάνατο με ευθανασία.

Το μόνο καλό αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση είναι αν η MV αλλάξει γνώμη και δεχτεί και πάλι τρόφιμα και υγρά.

Οι δικηγόροι της MV υποστηρίζουν ότι η διαταγή που εμποδίζει τον θάνατό της από ευθανασία θα πρέπει να ακυρωθεί με βάση το γεγονός ότι ο θάνατος από αφυδάτωση μπορεί να είναι τρομακτικός, ενώ ο θάνατος από ευθανασία είναι συνήθως γρήγορος.

Ας είμαστε σαφείς. Είμαστε αντίθετοι στην ακύρωση της διαταγής που εμποδίζει τον θάνατο από ευθανασία και υποστηρίζουμε ότι εάν η διαταγή ακυρωθεί, θα δημιουργηθεί προηγούμενο ότι οι άνθρωποι που στερούνται θανάτου με ευθανασία θα μπορούν να σταματήσουν να τρώνε και να πίνουν για να εγκριθούν να θανατωθούν.

Επιπλέον, εκείνοι που την συμβούλεψαν να σταματήσει να τρώει και να πίνει χρησιμοποιούν την ασθενή MV για δικούς τους πολιτικούς και κοινωνικούς σκοπούς. 

Η MV είναι θύμα του λόμπυ του θανάτου.

Στις 30 Μαΐου, ο Συνασπισμός για την Πρόληψη της Ευθανασίας (EPC) ανακοίνωσε ότι μας χορηγήθηκε καθεστώς παρέμβασης στη δικαστική υπόθεση σχετικά με τον πατέρα από το Κάλγκαρυ που προσπαθεί να αποτρέψει τον θάνατο της 27χρονης αυτιστικής κόρης του, η οποία είναι κατά τα άλλα υγιής. 

Η EPC υπέβαλε την αίτησή μας για παρέμβαση, με νομικά επιχειρήματα, στις 17 Μαΐου και εγκρίναμε ως παρεμβαίνουσα στις 30 Μαΐου.

Αυτή η περίπτωση είναι πολύ σημαντική για μένα, δεδομένου ότι έχω έναν αυτιστικό γιο. Είμαι πεπεισμένος ότι η MV, η οποία κατά τα άλλα είναι υγιής, εγκρίθηκε για ευθανασία μόνο επειδή είναι αυτιστική. 

Πρόκειται σαφώς για μια μορφή διάκρισης λόγω αναπηρίας.

Η κόρη είχε αρχικά προγραμματιστεί να πεθάνει με ευθανασία (MAiD) την 1η Φεβρουαρίου, αλλά ο πατέρας της έλαβε προσωρινή διαταγή, στις 30 Ιανουαρίου 2024, αποτρέποντας τον θάνατό της.

Το CBC News ανέφερε στις 12 Μαρτίου 2024 σχετικά με αυτήν τη δικαστική υπόθεση ότι ο πατέρας υποστήριξε ότι η κόρη του δεν είχε ιατρική πάθηση που πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για θάνατο από θανατηφόρο δηλητήριο (MAiD) και όμως η κόρη είχε ήδη εγκριθεί να σκοτωθεί.

Η δημοσιογράφος του CBC News, Meghan Grant, ανέφερε στις 25 Μαρτίου 2024 ότι ο δικαστής Feasby αποφάσισε ότι η 27χρονη κόρη μπορεί να πεθάνει με ευθανασία παρά τις ανησυχίες του πατέρα της. Ο Feasby απέσυρε την προσωρινή διαταγή που εμπόδιζε τη γυναίκα να πεθάνει με ευθανασία, αλλά ο Feasby διατήρησε αναστολή 30 ημερών της διαταγής, η οποία έδωσε στον πατέρα χρόνο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ο δικαστής Feasby διέταξε αξιολόγηση του ρόλου των υπηρεσιών υγείας της Αλμπέρτα σε σχέση με την έγκριση της ευθανασίας για την αυτιστική κόρη.

Στις 2 Απριλίου 2024, ο Kevin Martin ανέφερε για την Calgary Herald ότι ο πατέρας της 27χρονης αυτιστικής γυναίκας άσκησε έφεση κατά της απόφασης στο Εφετείο της Αλμπέρτα.

Στις 8 Απριλίου, η δικαστής Anne Kirker διέταξε την αναστολή της διαταγής για να αποτρέψει το θάνατο του MV μέχρι να αποφασιστεί η έφεση. Η ημερομηνία της έφεσης δεν είναι γνωστή, αλλά πιθανότατα θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο.

Το δικαστήριο δέχθηκε στην EPC ένα γραπτό επιχείρημα 20 σελίδων και ένα προφορικό επιχείρημα 20 λεπτών. Η παρέμβαση EPC επικεντρώνεται σε διάφορα θέματα, αλλά ασχολείται κυρίως με τη διαδικασία που οδήγησε στην έγκριση της 27χρονης αυτιστικής γυναίκας, η οποία κατά τα άλλα είναι υγιής.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:

Ο/Η ανώνυμος/η είπε...

Αυτό είναι λυπηρό, αλλά σαφώς δεν εξηγεί τον λόγο της γυναίκας. 

Το να είναι σωματικά υγιής δεν αποκλείει το να είναι ψυχικά ανθυγιεινό. 

Και ενώ αντιτίθεμαι στην ιδέα της ευθανασίας για οποιονδήποτε λόγο, υπάρχει ένα μεγαλύτερο κοινωνικό ζήτημα εάν δεν μπορεί να βρει βοήθεια ή ειρήνη στη ζωή με αυτισμό. 

Γνώριζα έναν ηλικιωμένο τυφλό χήρο που είχε απελπιστική κατάθλιψη και σταμάτησε να τρώει και να πίνει για να πεθάνει. 

Ήταν τρομερά οδυνηρό γι' αυτόν. 

Αυτό που χρειαζόταν περισσότερο ήταν η συντροφικότητα. 

Ήταν μόνος και λυπημένος... 

Θα μπορούσε ο αυτισμός να κάνει αυτή τη γυναίκα να αισθάνεται το ίδιο; 

Πώς μπορούμε ως κοινωνία να βοηθήσουμε εκείνους που αισθάνονται τόσο απομονωμένοι;

ΠΗΓΗ: Euthanasia Prevention Coalition Euthanasia Prevention Coalition: Calgary Autistic woman is refusing food and fluids to be approved for euthanasia (MAiD). (alexschadenberg.blogspot.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ 




ΣΧΕΤΙΚΑ:


Πέμπτη, Ιούνιος 6, 2024

Δικαστήριο συμφωνεί να επισπεύσει την υπόθεση ευθανασίας για αυτιστική γυναίκα από το Κάλγκαρι.

https://alexschadenberg.blogspot.com/2024/06/court-agrees-to-fast-track-euthanasia.html

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν ξέρει ο γιατρός τον όρκο του Ιπποκράτη υπάρχει πρόβλημα με τον γιατρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!