Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ. ΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ (ΑΡΑ ΓΕ, ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΗ;;;;) "ΜΕΛΕΤΗ" - Αμερικανική "μελέτη": Μεταξύ των «υπερμετόχων» της παραπληροφόρησης, ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων γυναικών (Στοίχημα ότι σε λίγα λεπτά θα το έχουν παρουσιάσει τα εγχώρια μέσα σύμφωνα με την προπαγάνδα τους)





(Εικόνα: Grusho Anna/Shutterstock.com)


Μια ανάλυση 660.000 λογαριασμών στο 'X' επιβεβαιώνει ότι εξαιρετικά λίγοι λογαριασμοί διαδίδουν τις πιο ψεύτικες ειδήσεις. 

Τώρα δείχνει επίσης ποιοι είναι.




Στις ΗΠΑ, σημαντικά λιγώτερο από το 1% των χρηστών της υπηρεσίας σύντομων μηνυμάτων 'X' (πρώην Twitter) διαδίδουν την πλειοψηφία της παραπληροφόρησης, δυσανάλογα ηλικιωμένες λευκές γυναίκες από τρεις συντηρητικές πολιτείες που ψηφίζουν Ρεπουμπλικάνους. 


Αυτό καθορίστηκε από μια ερευνητική ομάδα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και πρότεινε αμέσως ορισμένα μέτρα που θα μπορούσαν να περιορίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα, συνοψίζει το επιστημονικό περιοδικό Science


Ανακάλυψαν ότι οι περίπου 2100 "supersharers" από ένα δείγμα περισσότερων από 660.000 λογαριασμών προφανώς λειτουργούν χειροκίνητα. 


«Κυριολεκτικά κάθονται μπροστά στους υπολογιστές τους και κάνουν retweet», εξηγεί η ψυχολόγος Briony Swire-Thompson.



Άλλα δημογραφικά αποτελέσματα: Το πάνελ είναι το σύνολο των λογαριασμών που μελετήθηκαν, το "SS-NF" μοιράζεται μη ψεύτικες ειδήσεις και το "AVG. Ψεύτικο" μοιραστείτε ψευδείς ειδήσεις σε μέσες ποσότητες

(Εικόνα: Baribi-Bartov et.al)



ΠΗΓΗ: US-Studie: Unter "Supersharern" von Desinformation besonders viele ältere Frauen | heise online


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η Ε.Ε. αποφασίζει να απαγορεύσει τις πληρωμές σε μετρητά ύψους 10.000 ευρώ ή περισσότερο - αυτό είναι πραγματικά πίσω από αυτό
Η Ε.Ε. συμφώνησε στην απαγόρευση των πληρωμών σε μετρητά άνω των 10.000 ευρώ από το 2027, με το σκεπτικό ότι θέλει να καταπολεμήσει τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο πραγματικός λόγος είναι η καταπολέμηση των μετρητών - η καθοδήγηση του πολίτη προς το ψηφιακό ευρώ.



Η Ε.Ε. θέλει να καταστήσει τη «ρητορική μίσους» σοβαρό έγκλημα
Η Επιτροπή φαίνεται να ετοιμάζεται να ρυθμίσει τη διερεύνηση και τη δίωξη της «ρητορικής μίσους» σε ολόκληρη την Ε.Ε.. Ο όρος εξακολουθεί να ορίζεται μόνο αόριστα. Οι επικριτές φοβούνται ότι ο στόχος είναι να ποινικοποιηθούν καλύτερα ορισμένες ανεπιθύμητες μορφές λόγου.



Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξειδιών και Τουρισμού (WTTC) καλεί για νέες προσπάθειες σχετικά με τα ψηφιακά δελτία υγείας μέσω του δικτύου του Π.Ο.Υ.



Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα απαγορεύσει στους Αμερικανούς να ταξιδεύουν αεροπορικώς από τον Μάϊο του 2025, εκτός εάν έχουν ομοσπονδιοποιήσει την άδεια οδήγησης «Real ID»
Η πολυαναμενόμενη προθεσμία πλησιάζει τελικά στις 7 Μαΐου και θα αποκλείσει πολλούς από την επιβίβαση σε εμπορικά αεροπλάνα, είτε πρόκειται για εσωτερικές είτε για διεθνείς πτήσεις.



Πρόστιμο για τον καφέ στο αυτοκίνητο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!