Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

"Chemtrails" αντί για σκόνη της Σαχάρας; Ποιες ουσίες προέρχονται πραγματικά από τον ουρανό;


Σκόνη της Σαχάρας πάνω από την Αυστρία



Τα μέσα ενημέρωσης του συστήματος είναι γεμάτα από αναφορές για τη σκόνη της Σαχάρας, η οποία φτάνει ξανά στην Αυστρία αυτές τις μέρες - και ο μύλος φημών αναβλύζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο άνεμος δεν φυσάει καθόλου από την Αφρική, άλλοι διαμαρτύρονται για τις μαγνητικές ιδιότητες της σκόνης και άλλοι υποπτεύονται τα αεροπλάνα ως αιτία. 

Εδώ είναι τα γεγονότα.

Σήμερα θα θέλαμε να ασχοληθούμε με τρεις θεωρίες που κυκλοφορούν επί του παρόντος σχετικά με το θέμα της σκόνης της Σαχάρας. 

Πρώτα απ' όλα, οι καταιγίδες που μεταφέρουν τη σκόνη της Σαχάρας σχεδόν σε όλο τον κόσμο μπορεί να υπάρχουν περισσότερο από ό, τι υπήρχαν άνθρωποι στη Γη. 

Η περιοχή της Σαχάρας δεν είναι πάντα μια ερημική περιοχή, εξαρτάται από το σημερινό παγκόσμιο κλίμα. Ενώ η έρημος είναι «πρασινισμένη», λιγότερη άμμος διανέμεται στον κόσμο - και στη συνέχεια περισσότερη στις φάσεις της ερήμου. 

Η τελευταία φορά που η Σαχάρα ήταν «πράσινη» ήταν μετά την τελευταία εποχή των παγετώνων πριν από περίπου 12.000 χρόνια. 

Η σκόνη, η οποία εναποτίθεται μακριά, μπορεί να ανασκαφεί από αρχαιολόγους και επιτρέπει πληροφορίες για το παρελθόν

Επομένως, κάθε άλλο παρά «νέο» φαινόμενο είναι

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, υπήρχαν καταιγίδες κάθε χρόνο που έφεραν την άμμο από την Αφρική στην Ευρώπη.


1. Αλλά ο άνεμος δεν φυσάει καθόλου από το νότο, έτσι δεν είναι;

Μερικοί σύγχρονοι ενοχλούνται επειδή οι άνεμοι που μεταφέρουν τη σκόνη μαζί τους δεν προέρχονται από το νότο. Αυτό το μυστήριο λύνεται γρήγορα. Όλοι έχουν δει σίγουρα αεροφωτογραφίες που δείχνουν μεγάλες καταιγίδες, όπως τυφώνες. 

Οι άνεμοι στη Γη είναι σπάνια "γραμμικοί", δεν κινούνται σε ευθεία γραμμή από το ένα σημείο στο άλλο. Στην πραγματικότητα, είναι τεράστιες δίνες που αναμιγνύουν την ατμόσφαιρα και τελικά παρέχουν επίσης τον καιρό. 

Ο άνεμος, ο οποίος μεταφέρει τη σκόνη της Σαχάρας μαζί του, μπορεί επομένως να έρθει ακόμη και από οποιαδήποτε κατεύθυνση. 

Έτσι λειτουργεί η ατμόσφαιρα, είναι καλά ερευνημένη, καταρχήν παρατηρήσιμη από όλους – και δεν περιλαμβάνει συνωμοσία.


2. Η άμμος είναι κόκκινη και μαγνητική;

Ναι, αυτό είναι σωστό. Μερικές φορές η σκόνη της Σαχάρας είναι κόκκινη – και αυτό δείχνει ότι περιέχει ιδιαίτερα υψηλή ποσότητα σιδήρου. 

Ο σίδηρος και άλλες μεταλλικές ενώσεις είναι φυσικά μαγνητικές. Η άμμος της Σαχάρας έχει μέσο μαγνητικό περιεχόμενο μερικών τοις εκατό. 

Αναλύοντας την άμμο, μπορείτε ακόμη και να πείτε σχεδόν ακριβώς από πού προέρχεται στην Αφρική. 

Υπάρχουν μερικές οροσειρές εκεί που περιέχουν μια μεγάλη ποικιλλία μετάλλων, τα οποία διαλύονται στα μικρότερα σωματίδια με τριβή και στροβιλίζονται στην ατμόσφαιρα. 

Πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό έχει αποδειχθεί σε μεγάλα πειράματα (βλ. σύνδεσμο στο τέλος αυτού του άρθρου) - δείγματα αυτής της άμμου συλλέχθηκαν και αξιολογήθηκαν στον αέρα με αεροσκάφη. 

Περιέχει όλα τα είδη μετάλλων, ακόμη και ενώσεις αλουμινίου. Δεν είναι όλα υγιή – αλλά αφού η ανθρωπότητα έχει επιβιώσει για εκατομμύρια χρόνια, τα επόμενα χρόνια θα είναι επίσης αρκετά. Και κανείς δεν εισπνέει εθελοντικά σκόνη και άμμο.



3. Η άμμος στην πραγματικότητα πέφτει από τα αεροπλάνα!;

Μαζί με τις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν για τους λεγόμενους "χημικούς αεροψεκασμούς", ακούμε συχνά τον ισχυρισμό ότι η σκόνη της Σαχάρας είναι στην πραγματικότητα ένα μείγμα χημικών ουσιών που εκπέμπονται από αεροσκάφη. 

Εδώ είναι τα ακόλουθα γεγονότα:

Προκειμένου να κατανεμηθούν τόνοι άμμου από ένα αεροσκάφος - και για να γίνει αυτό ομοιόμορφα, αυτά τα αεροσκάφη θα πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένα και εξοπλισμένα. 

Από όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει ούτε ένα αεροσκάφος στον κόσμο που να μπορεί να απλώσει άμμο σε αυτή τη μορφή. 

Το πιο κοντινό πράγμα εδώ θα ήταν τα πυροσβεστικά μηχανήματα που διαθέτουν ειδικές δεξαμενές για πυροσβεστικούς παράγοντες. 

Σε καμμία περίπτωση τα αεροσκάφη δεν μπορούν να εξοπλιστούν κρυφά με τέτοιες δεξαμενές και συσκευές.

Η ποσότητα άμμου είναι αφάνταστα γιγαντιαία. 

Τον Απρίλιο, υπολογίστηκε για την Ελβετία ότι 180.000 τόνοι άμμου της Σαχάρας έπεσαν στο ομοσπονδιακό έδαφος μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. 

Η Αυστρία έχει διπλάσια έκταση από την Ελβετία, οπότε σχεδόν 400.000 τόνοι άμμου της Σαχάρας θα πρέπει να υποτεθούν εδώ. 

Το ισχυρότερο μεταγωγικό αεροσκάφος στον κόσμο θα μπορούσε να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 250 τόνων - αλλά θα ήταν αδιανόητο ότι αυτό το φορτίο θα αποτελούνταν μόνο από άμμο.

Αλλά αυτό θα πρέπει επίσης να φορτωθεί. 

Πιστεύετε πραγματικά ότι θα μπορούσατε να φορτώσετε κρυφά 400.000 τόνους άμμου σε αεροπλάνα και ταυτόχρονα θα ανέβαιναν για να απελευθερώσουν το φορτίο τους ταυτόχρονα, έτσι ώστε να διασκορπιστούν ομοιόμορφα στην Ευρώπη; 

Αυτό θα απαιτούσε τουλάχιστον 10.000 αεροσκάφη μόνο για την Αυστρία - και τουλάχιστον 20.000 μεγάλα φορτηγά.

Εάν τέτοιες δραστηριότητες διεξάγονταν «κρυφά» από αεροσκάφη, πολύ λιγώτερη άμμος θα μπορούσε να μεταφερθεί ανά μεταφορά. 

Η άμμος είναι επίσης ένα πολύ χοντρό υλικό που εγκαταλείπει γρήγορα άλλα υλικά, φθείροντάς τα. Θα απαιτούσε πολύ μεγάλες συσκευές για εφαρμογή, επειδή θα έπρεπε να ψεκαστεί ευρέως. Διαφορετικά, η απλωμένη άμμος θα έπεφτε αμέσως εντελώς κατευθείαν στο έδαφος. 

Ο ψεκασμός θα απαιτούσε ειδικά συστήματα αναρρόφησης, άντλησης και ολόπλευρης διανομής με υψηλή πίεση. Τίποτε από αυτά δεν είναι τεχνικά εφικτό σε αυτή τη διάσταση.



Κερδοσκόποι, απατεώνες, ταραχοποιοί και ψεύτες

Οι φήμες για τη σκόνη της Σαχάρας πρόκειται να εξοριστούν στη σφαίρα των παραμυθιών και αυτό είναι εύκολο να αμφισβητηθεί και να αποδειχθεί. 

Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να ξεσκίσουν αναιδώς οικονομικά τους συγχρόνους τους. 

Πωλούν εξοπλισμό ενάντια στα σύννεφα για πολλές χιλιάδες ευρώ – κάτι που κατά την άποψή μας είναι οργανωμένη απάτη. 

Άλλοι θέλουν να γίνουν σημαντικοί και πιστεύουν ότι μπορούν να αποκτήσουν σημασία διαδίδοντας ψέμματα. 

Αυτό που όλοι έχουν κοινό είναι ότι παίζουν με το φόβο

Αλλά ο φόβος είναι πάντα ο χειρότερος πιθανός σύντροφος. Κατά τη διάρκεια της περιόδου του κορωνοϊού, πολλοί άνθρωποι με κριτική σκέψη  έχουν πάρει την απόφαση να μην καθοδηγούνται από τον φόβο. Δυστυχώς, όταν πρόκειται για θέματα όπως η σκόνη της Σαχάρας, αυτό το φαίνεται να παραπαίει γρήγορα.

Το Report24 ασχολήθηκε ήδη με το θέμα τον Απρίλιο, όταν η τελευταία καταιγίδα έριξε τεράστιες ποσότητες σκόνης από τη Σαχάρα στη χώρα. 





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ραδιενεργός σκόνη της Σαχάρας ανακαλύφθηκε στα ελβετικά σύνορα ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Ραδιενεργός σκόνη της Σαχάρας ανακαλύφθηκε στα ελβετικά σύνορα (odysseiatv.blogspot.com)




Μελέτη: Οι ισχυρισμοί του ΟΗΕ για την κλιματική κρίση είναι φάρσα
Ο ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας του και οι υπο-οργανώσεις του, καθώς και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ισχυρίζονται σαν μάντρα ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξάνονται λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη που προκαλείται από το ανθρωπογενές CO2. Τα γεγονότα και οι αριθμοί δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Αυτό έχει συνοψιστεί και πάλι από ένα κορυφαίο setuid.



Μελέτη: Η αύξηση της ηλιακής ακτινοβολίας είναι η αιτία του θερμότερου κλίματος
Μετά τον κορωνοϊό, οι μη εκλεγμένοι διεθνείς οργανισμοί αντιμετωπίζουν επί του παρόντος έντονα το ζήτημα του κλίματος. Όποιος δεν είναι διατεθειμένος να δει την καύση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, τον μετεωρισμό των αγελάδων και τη γεωργία γενικότερα ως τις κύριες αιτίες της κλιματικής αλλαγής, δυσφημίζεται ως αρνητής του κλίματος, αρνητής της κλιματικής αλλαγής και γενικά ως ακροδεξιός εξτρεμιστής. Εκείνοι που το ισχυρίζονται αυτό, ωστόσο, αρνούνται σταθερά το ρόλο του ήλιου, έτσι είναι αρνητές του ήλιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!