Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Εάν τα εμβόλια Covid "έσωσαν" 20.000.000 ζωές, γιατί ΠΕΘΑΝΑΝ τόσο ΛΙΓΟΙ α ν ε μ β ο λ ί α σ τ ο ι τόν χειμώνα του 2021; ; ;....




Παρά το γεγονός ότι η «αντιμετώπιση της πανδημίας» δεν αποτελεί ζήτημα στις γενικές εκλογές (όλα τα κόμματα συμμορφώθηκαν και, κατά συνέπεια, είναι συνένοχα στην πιο καταστροφική πολιτική που ακολούθησε ποτέ οποιαδήποτε κυβέρνηση), το ζήτημα των βλαβών από τα εμβόλια δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς. 


Ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMJ Public Health και καλύφθηκε σε ένα πρωτοσέλιδο κομμάτι από τη Sarah Knapton στην Telegraph έδωσε στο θέμα την απαραίτητη αξιοπιστία. 


Ακολούθησε ο βουλευτής David Davies που επανέλαβε μια έκκληση για μια σωστή έρευνα σχετικά με τους υπερβολικούς θανάτους και μια ανάρτηση από τον Carl Heneghan και τον Tom Jefferson, που δημοσιεύθηκε στο Substack Trust the Evidence και ανατυπώθηκε στο Daily Sceptic.


Οι Heneghan και Jefferson δήλωσαν:


Ξαφνικά, είναι εντάξει να αμφισβητήσουμε την αφήγηση των εμβολίων. 


Το Lancet εκτιμά ότι οι εμβολιασμοί απέτρεψαν 19,8 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους. Η μαθηματική μοντελλοποίηση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει την πολιτική - η τελευταία έκθεση δείχνει ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν.


Φυσικά, δεν είναι μόνο το Lancet που έχει βασιστεί σε ανόητα μαθηματικά μοντέλλα για να δικαιολογήσει την ευρεία υιοθέτηση της τεχνολογίας mRNA. 


Απογοητευτικά, τόσο ο Rod Liddle όσο και ο Fraser Nelson σε πρόσφατα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στους Times και την Telegraph αντίστοιχα επανέλαβαν τον γελοίο ισχυρισμό ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έσωσε έξι εκατομμύρια ζωές. 


Οι ισχυρισμοί ότι 500.000 ζωές σώθηκαν από το lockdown, ότι 20 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν από εμβόλια mRNA ή έξι εκατομμύρια σώθηκαν από την AstraZeneca βασίζονται απλά στη μοντελλοποίηση. 


Ωστόσο, έχουμε δεδομένα πραγματικού κόσμου που δίνουν μια πολύ διαφορετική εικόνα.


Κατά τη διάρκεια μέρους του χειμώνα του 2021-22, το Ηνωμένο Βασίλειο βίωσε την τελευταία του περίοδο όπου ο Covid αντιπροσώπευε περισσότερο από το 10% των θανάτων από όλες τις αιτίες. 


Η διάθεση των εμβολίων είχε ολοκληρωθεί το προηγούμενο φθινόπωρο, οπότε οι περισσότεροι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι άνθρωποι (που αντιπροσώπευαν τη συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων από Covid) είχαν εμβολιαστεί τουλάχιστον τρεις και σε πολλές περιπτώσεις τέσσερις φορές.


Εάν τα εμβόλια Covid απέτρεψαν πραγματικά 20 εκατομμύρια θανάτους και το εμβόλιο της AstraZeneca έσωσε πραγματικά έξι εκατομμύρια ζωές, τότε θα υποθέτατε ότι κατά τη διάρκεια της μίνι «ακίδας Covid» 2021-22, οι θάνατοι των «ποτέ εμβολιασμένων» θα είχαν αυξηθεί ταχύτερα από τους θανάτους των εμβολιασμένων.


Το γεγονός ότι αυτό δεν συνέβη επιβεβαιώνει ότι τα εμβόλια δεν λειτούργησαν


Το σχήμα 1, σε ένα απλό διάγραμμα, χρησιμοποιώντας επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, δείχνει ότι ενώ οι θάνατοι από Covid αυξήθηκαν τον Ιανουάριο του 2022, οι θάνατοι από όλες τις αιτίες των «ποτέ εμβολιασμένων», αντί να αυξάνονται, μειώθηκαν μέτρια (πράσινη γραμμή). Στην πραγματικότητα, η μείωση των θανάτων από όλες τις αιτίες στους μη εμβολιασμένους ήταν κάπως πιο έντονη από αυτή των εμβολιασμένων (κόκκινη γραμμή)!



Γράφημα 1

Τα δεδομένα για αυτό το διάγραμμα προέρχονται από δύο κυβερνητικούς φορείς: την έκθεση ONS για μηνιαίους θανάτους ανά κατάσταση εμβολίου από την 1η Απριλίου 2021 έως τα τέλη Μαΐου 2023. και το Γραφείο Βελτιώσεων και Ανισοτήτων στην Υγεία (OHID) που δείχνει εβδομαδιαίους θανάτους, συναρμολογημένους και κομμένους σε κύβους με πολλούς τρόπους, από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2022.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το OHID εγκατέλειψε την εξαιρετική μηνιαία έκθεσή του τον Δεκέμβριο του 2023 μετά την αμφιλεγόμενη απόφασή του να υιοθετήσει τη ριζική αλλαγή του ONS στον υπολογισμό των «αναμενόμενων θανάτων». Πριν από αυτό, το OHID παρουσίαζε υπερβολικούς θανάτους από καρδιακή ανεπάρκεια, διαβήτη και κίρρωση που έτρεχαν πολύ μπροστά από τα «αναμενόμενα» επίπεδα. Μια ακόμη αλλαγή που δημιούργησε δυσπιστία στις αρχές.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάγραμμα επιβεβαιώνει ότι κατά τους χειμερινούς μήνες, από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο:Οι «θάνατοι από Covid» (που απεικονίζονται στον αριστερό άξονα) αυξήθηκαν κατά 74% από 3.145 τον Δεκέμβριο του 2021 σε 5.460 τον Ιανουάριο του 2022, πριν μειωθούν κατά 25% σε 4.088 τον Φεβρουάριο.


Μεταξύ των «ποτέ εμβολιασμένων», οι θάνατοι από όλες τις αιτίες μειώθηκαν κατά 7% από το σύνολο των 3.858 του Δεκεμβρίου 2021 σε 3.606 τον Ιανουάριο του 2022, πριν μειωθούν ξανά τον Φεβρουάριο του 2022 κατά επιπλέον 30% σε 2.533.


Μεταξύ των εμβολιασμένων, οι συνολικοί θάνατοι του Δεκεμβρίου από 46.951 μειώθηκαν κατά 3% σε 45.587 θανάτους τον Ιανουάριο, ακολουθούμενοι από περαιτέρω πτώση 14% στους 39.063 τον Φεβρουάριο.


Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; 


Μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022 οι θάνατοι στους εμβολιασμένους μειώθηκαν κατά 17%, ενώ οι θάνατοι στους μη εμβολιασμένους μειώθηκαν κατά 34%, διπλάσιος ρυθμός μείωσης των εμβολιασμένων.


Μπορούν να υπάρξουν μόνο δύο εξηγήσεις: είτε το ποσοστό των εμβολιασμένων αυξήθηκε είτε τα εμβόλια δεν λειτούργησαν.


Ο πίνακας ελέγχου της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό επιβεβαιώνει ότι σχεδόν κανένας μη εμβολιασμένος άνθρωπος δεν αποφάσισε, στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022 να εμβολιαστεί. 


Ανεκδοτολογικά, έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους που μετανοιώνουν που εμβολιάστηκαν, αλλά δεν έχω συναντήσει ποτέ κανέναν που μετάνοιωσε που δεν εμβολιάστηκε και δεν έχω συναντήσει ποτέ κανέναν που, έχοντας αντισταθεί στον εμβολιασμό καθ' όλη τη διάρκεια του 2021, αποφάσισε στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022 να επιλέξει αυτό το συγκεκριμένο γλέντι. 


Σίγουρα, ο αριθμός των ποτέ εμβολιασμένων δεν άλλαξε ουσιαστικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. 


Αυτό σημαίνει ότι το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι ότι τα εμβόλια δεν λειτούργησαν.






Γράφημα 2

Αν εξετάσουμε τους θανάτους από όλες τις αιτίες των ποτέ εμβολιασμένων ως ποσοστό όλων των θανάτων, που φαίνεται στο σχήμα 3, δύο πράγματα είναι εμφανή. 

Πρώτον, οι γραμμές για κάθε ηλικιακή κοόρτη μειώνονται σταθερά. Δεν υπάρχουν αυξήσεις

Σίγουρα, εάν ένας θανατηφόρος ιός ήταν ελεύθερος από τον οποίο μόνο πολλαπλοί εμβολιασμοί θα μπορούσαν να σας σώσουν, ίσως περιμένετε να δείτε θανάτους μεταξύ των μη εμβολιασμένων που δεν εμβολιάστηκαν ποτέ να επιδεικνύουν κάποια αστάθεια, ειδικά σε περιόδους που αυξήθηκαν οι θάνατοι από Covid. 

Δεύτερον, βλέπουμε ότι το ποσοστό των θανάτων από όλες τις αιτίες μεταξύ των ποτέ εμβολιασμένων είναι περίπου το ίδιο ή χαμηλότερο από το συνολικό ποσοστό των ατόμων σε κάθε ηλικιακή ομάδα (το οποίο έχω υποδείξει με κόκκινο χρώμα στο Σχήμα 2). 

Με άλλα λόγια, οι ποτέ εμβολιασμένοι δεν υπερεκπροσωπούνται στους θανάτους, όπως θα περίμενε κανείς αν τα εμβόλια έσωζαν πολλές ζωές μεταξύ των εμβολιασμένων.


Γράφημα 3


Αυτά τα δεδομένα «πραγματικού κόσμου» απεικονίζουν ένα άλλο χαρακτηριστικό της «πανδημίας»: υπερβολική αναφορά ή υπερδιάγνωση θανάτων από Covid. 


Το σχήμα 4, που ανασύρθηκε απευθείας από τον ιστότοπο του OHID, δείχνει ότι την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιανουαρίου 2021 (η στήλη με τα πιο έντονα χρώματα) υπήρξαν 17.568 καταγεγραμμένοι θάνατοι, εκ των οποίων οι 8.013 ήταν «θάνατοι Covid». Αυτό είναι το 46% του συνόλου. 


Ο αναμενόμενος αριθμός θανάτων για εκείνη την εβδομάδα ήταν 12.535, που υποδεικνύεται από τη διακεκομμένη γραμμή. Σίγουρα αυτό πρέπει να σημαίνει ότι χωρίς τον Covid θα είχαμε δει μόλις 9.555 θανάτους (17.568 από όλες τις αιτίες μείον 8.013 Covid), αλλά αυτό θα ήταν 2.980 (31%) λιγότεροι θάνατοι από ό, τι αναμενόταν.


Γράφημα 4

Φυσικά αυτό είναι ανοησία. 


Εάν οι θάνατοι εκείνη την εβδομάδα εξαιρουμένων των θανάτων από Covid ήταν στο αναμενόμενο επίπεδο, τότε θα υποδήλωνε ότι το 37% των θανάτων από Covid ήταν υπερβολή. 


Υπερεκτιμήσεις όπως αυτή τροφοδοτούνται στα μαθηματικά μοντέλλα. Αυτά με τη σειρά τους οδηγούν σε σφάλματα στα "ποσοστά θνησιμότητας περιπτώσεων" και πολύ σύντομα έχουμε σφάλμα σύνθεσης σφαλμάτων και ολόκληρος ο υπολογισμός χάνει την αξιοπιστία του.


Είναι καλά νέα ότι οι David Davis, Carl Heneghan, Tom Jefferson και Andrew Bridgen ζητούν έρευνα σχετικά με τον πιθανό ρόλο των εμβολίων στους πρόσφατους υπερβολικούς θανάτους. 


Αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε τα δεδομένα που έχουμε δημόσια διαθέσιμα (νομίζω μοναδικά στον κόσμο) που δείχνουν αποτελέσματα για τους «ποτέ εμβολιασμένους», τη δική μας «ομάδα ελέγχου», η οποία δείχνει πολύ καθαρά ότι τα αποτελέσματα της υγείας τους σίγουρα δεν ήταν χειρότερα και κατά πάσα πιθανότητα σημαντικά καλύτερα από τους εμβολιασμένους.


Πριν ο Fraser Nelson, ο Rod Liddle και οποιοσδήποτε άλλος σχολιαστής μπει στον πειρασμό να πει τις ανοησίες για εκατομμύρια ζωές που σώθηκαν από τον εμβολιασμό, θα πρέπει να θέσουν το ερώτημα: «Λοιπόν, πού θάψαμε τον δυσανάλογο αριθμό των "ποτέ εμβολιασμένων" που πρέπει σίγουρα να είχαν πεθάνει από το 2021;»  
 
Έχω ψάξει και δεν μπορώ να τα βρω.



ΠΗΓΗ: If Covid Vaccines Saved 20 Million Lives, Why Did so Few Unvaccinated Die in Winter 2021? – The Daily Sceptic

2 σχόλια:

  1. Ιδιαιτέρως λογικό καί μαζί ισχυρό τό ερώτημα του τίτλου της ανάρτησης.

    Ναί, αλλά ποιός, ή ποιοί θά δώσουν απαντήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς, μα@@@ες είναι νά δώσουν καί εξηγήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!