Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΟΝΟ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ: Σχολεία μέσω ...Facebook για την Αργεντινή



Και για αυτό το "φρούτο" είχαμε προειδοποιήσει όταν πρωτοεμφανίστηκε (ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Ο Javier Milei της Αργεντινής καταγγέλλει την «αιματηρή ατζέντα των αμβλώσεων» στη σύνοδο κορυφής του Νταβός το 2024 (odysseiatv.blogspot.com) (Κρατήστε πολύ μικρό καλάθι και για αυτόν τον κύριο. Η Καμπάλ αποκαλύπτει πάντα τμήμα της αλήθειας)



Η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να αντικαταστήσει τα ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία - σύμφωνα με τα σχέδια του Javier Milei. 


Η Google, το Facebook & Co. θα αναλάβουν τη σχολική εκπαίδευση.


Ιδιωτικοποιήστε τα πάντα: Αυτή η αρχή της πολιτικής του Milei αρχίζει σιγά-σιγά να έχει αποτέλεσμα. 


Τα νέα σχέδια περιλαμβάνουν την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, η οποία θα οδηγήσει στην εξωτερική ανάθεση της εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. 


Το Facebook, η Google και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας πρόκειται να διδάσκουν τα παιδιά στο μέλλον. 


Ο ίδιος ο Milei το διευκρινίζει αυτό με το σύνθημα "Χρησιμοποιήστε AI για να συρρικνώσετε το κράτος".


AI αντί για δημόσια σχολεία

Η Big Tech, από την άλλη πλευρά, γράφει η δημοσιογράφος Whitney Webb, είναι ένα «καρτέλ που διευθύνεται από την αμερικανική στρατιωτική / μυστική κοινότητα». 





Ο Milei εξηγεί επίσης ότι έλαβε τα σχέδια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και εφαρμόζονται ήδη στο Ελ Σαλβαδόρ.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην εκπαίδευση των νέων και στο σχέδιό του για τη μείωση του μεγέθους του κράτους: «Για κάθε θέση εργασίας στον δημόσιο τομέα, χάνεται τουλάχιστον μία θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ό,τι κάνουμε για να μειώσουμε τη δομή του κράτους οδηγεί σε περισσότερες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα».


Αυτή είναι η ιδέα του Milei. 


Η Αργεντινή είναι έτοιμη να αναλάβει τις υπηρεσίες των εταιρειών BigTech στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει στην εκπαίδευση και στη μεταρρύθμιση του κράτους. 


Στο πρόσφατο ταξείδι του στις ΗΠΑ, ο Milei είχε επίσης συναντήσει τον Mark Zuckerberg. 


Ο Milei συνεχίζει:


«Η Meta* διαθέτει ένα ολόκληρο σύστημα εκπαίδευσης ανθρώπινου κεφαλαίου για να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους, ώστε να μπορούν, ας πούμε, να έχουν μια καρριέρα. 


«Από τη Δευτέρα, θα είμαστε σε επαφή με τους ανθρώπους της Meta για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση των παιδιών μας», δήλωσε ο υπουργός Ανθρώπινου Κεφαλαίου.


Θα μπορούσε κανείς επομένως να συμπεράνει ότι η CIA θα αναλάβει τα σχολεία της Αργεντινής εάν εφαρμοστούν τα σχέδια του Milei. 

Η Webb επισημαίνει επίσης μια αντίφαση που γίνεται όλο και πιο σαφής: 


«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι που μισούν το Facebook και την Google για την "woke" λογοκρισία και τη δίωξη των συντηρητικών παραμένουν τόσο σιωπηλοί για το γεγονός ότι ο "φιλελεύθερος" Milei δίνει σε αυτές τις εταιρείες τόση δύναμη πάνω στην κοινωνία της Αργεντινής».


Εικόνα "Javier Milei en el Salón Blanco 2 (cropped)" από Cancillería Argentina έχει άδεια υπό CC BY 2.0.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!