Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

14.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ζητήσει αποζημίωση για σοβαρούς τραυματισμούς από εμβόλιο covid. Είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου





Σχεδόν 14.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν υποβάλει αίτηση για αποζημιώσεις από την κυβέρνηση για φερόμενη βλάβη που προκλήθηκε από εμβόλια covid.

Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς 365.000 σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, έχουν αναφερθεί στο σύστημα κίτρινης κάρτας μέχρι στιγμής.




Το Σύστημα Πληρωμής Ζημιών από Εμβόλια του Ηνωμένου Βασιλείου ("VDPS") προσφέρει εφάπαξ αφορολόγητη πληρωμή 120.000 λιρών σε άτομα με σοβαρή αναπηρία ως αποτέλεσμα εμβολιασμού κατά ορισμένων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του covid-19. Το πρόγραμμα διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

Ιδρύθηκε το 1979. Έκτοτε, έχουν υποβληθεί περίπου 16.000 αιτήσεις στο σύστημα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία, σχεδόν 14.000, αφορά ενέσεις covid, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έλαβε η Telegraph μέσω του νόμου για την ελευθερία της πληροφόρησης.

Η Telegraph αναφέρει ότι ο αριθμός των αιτήσεων έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που το διοικητικό προσωπικό που επεξεργάζεται αιτήσεις αυξήθηκε από τέσσερις σε 80 πέρυσι. Περισσότεροι από 700 άνθρωποι περιμένουν πάνω από ένα χρόνο για μια απόφαση. 

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει πληρωμές σε μόλις 175 περιπτώσεις, λιγώτερο από το δύο τοις εκατό των ανθρώπων που έχουν υποβάλει αίτηση.

Έχουν ήδη χορηγηθεί πληρωμές για παθήσεις όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, επικίνδυνους θρόμβους αίματος, φλεγμονή του νωτιαίου μυελού, υπερβολική διόγκωση του εμβολιασμένου άκρου και παράλυση του προσώπου.

Περίπου το 97% των αξιώσεων που επιδικάστηκαν σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, με λίγες μόνο πληρωμές για ζημιές από την Pfizer ή τη Moderna.

Η Telegraph περιέγραψε εν συντομία την περίπτωση της Leona Sanders, συζύγου του Βρετανού πρωταθλητή αναβάτη επίπεδων αγώνων Seb Saunders, η οποία ανέπτυξε συμπτώματα μετά τη δεύτερη ένεση AstraZeneca και επιδεινώθηκε γρήγορα μετά την τρίτη. 

Διαγνώστηκε με εγκάρσια μυελίτιδα, ένα πρήξιμο στο νωτιαίο μυελό, το οποίο είναι μια γνωστή ανεπιθύμητη ενέργεια της ένεσης. Η πρόγνωση για την ανάρρωση της Leona είναι μικρή.

«Παρά τις προειδοποιήσεις και τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων πήξης, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνέχισε να συνιστά το εμβόλιο της AstraZeneca, παρ' όλο που ο εμβολιασμός είχε ήδη σταματήσει στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Δανία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Λετονία μέχρι τον Μάρτιο του 2021», σημείωσε η Telegraph.

Πέρυσι, η AstraZeneca παραδέχτηκε επίσημα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει ανοσολογική θρομβοπενία και θρόμβωση («VITT») που προκαλείται από το εμβόλιο και τον Μάιο ξεκίνησε την παγκόσμια απόσυρση της ένεσής του, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν πλέον το πιο αποτελεσματικό τώρα που τα νεότερα εμβόλια είχαν προσαρμοστεί για να στοχεύσουν τις παραλλαγές του covid-19.

Η Telegraph ανέφερε ότι «χιλιάδες άνθρωποι έχουν απορριφθεί από ιατρικούς αξιολογητές που λένε ότι δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απόδειξη ότι το εμβόλιο προκάλεσε βλάβη, ενώ εκατοντάδες άλλοι έχουν απορριφθεί επειδή «δεν είναι αρκετά ανάπηροι».

Περισσότερες από 5.500 αιτήσεις απορρίφθηκαν, ενώ άλλες 519 απορρίφθηκαν πριν από ιατρική αξιολόγηση.

Σχεδόν 350 ισχυρισμοί απορρίφθηκαν επειδή, αν και οι αξιολογητές δέχτηκαν ότι το εμβόλιο είχε προκαλέσει βλάβη, αποφάνθηκαν ότι δεν είχε «προκαλέσει σοβαρή αναπηρία». Σύμφωνα με τους κανόνες, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι 60% ανάπηροι για να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στην Telegraph: «Το όριο αναπηρίας 60% ευθυγραμμίζεται με τον ορισμό της «σοβαρής αναπηρίας» σύμφωνα με το Επίδομα Αναπηρίας Βιομηχανικών Ατυχημάτων του Υπουργείου Εργασίας και Συντάξεων. Σε περίπτωση που η αίτηση ενός ατόμου απορριφθεί με βάση το όριο αναπηρίας, υπάρχει η επιλογή για τους αιτούντες να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι σχεδόν 1.000 άτομα ζήτησαν να επανεξεταστούν οι υποθέσεις τους, μόνο 12 έχουν ενημερωθεί ότι η απόφασή τους έχει αντιστραφεί και θα λάβουν πληρωμή.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι η πληρωμή VDPS δεν είναι σύστημα αποζημίωσης και τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους ενάγοντες να κυνηγήσουν αποζημιώσεις στο δικαστήριο.

Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν ότι η πληρωμή VDPS δεν αρκεί για να αναλάβει μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες ή να αντισταθμίσει την απώλεια αγαπημένων προσώπων.

Τα παραπάνω ελήφθησαν από το άρθρο με τίτλο «Χιλιάδες ζητούν αποζημίωση αφού τα εμβόλια covid τους «άφησαν ανάπηρους» που δημοσίευσε η Telegraph στις 17 Αυγούστου 2024.




Θάνατοι από Covid σε σύγκριση με σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους από εμβόλια

Στις 12 Αυγούστου 2020, οι τέσσερεις επικεφαλής ιατρικοί υπάλληλοι του Ηνωμένου Βασιλείου συνέστησαν να υιοθετηθεί ένα ενιαίο, συνεκτικό μέτρο για την καθημερινή αναφορά θανάτων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις συμφώνησαν να δημοσιεύουν τον αριθμό των θανάτων που σημειώθηκαν εντός 28 ημερών από ένα θετικό εργαστηριακά επιβεβαιωμένο αποτέλεσμα τεστ covid σε καθημερινή βάση.

Από τις 12 Αυγούστου 2020, ο αριθμός όλων των θανάτων σε ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον covid στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός 28 ημερών ήταν 41.329.

Τον Μάρτιο του 2023, ο Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου («MHRA») δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πάνω από 178,407 άτομα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν πεθάνει εντός 28 ημερών από θετικό τεστ για covid.

Τον Ιούλιο του 2023, το BBC ανέφερε ότι λίγο λιγότεροι από 227.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον covid να αναφέρεται ως μία από τις αιτίες στο πιστοποιητικό θανάτου τους. Αυτό περιλαμβάνει εκείνους που δεν είχαν δοκιμαστεί για τον ιό πριν από το θάνατό τους.

Τη στιγμή της γραφής, το Worldometer δηλώνει ότι 232,112 έχουν πεθάνει με covid. Ο αριθμός αυτός είναι σύμφωνα με τον πίνακα ελέγχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στις 4 Αυγούστου 2024, δείτε ΕΔΩ.

Αν και οι θάνατοι που χαρακτηρίζονται ως «θάνατοι covid» περιλαμβάνουν ψευδώς θετικά και άτομα που είχαν covid που αναφέρονται ως μία από τις αιτίες, ας υποθέσουμε ότι ο μέγιστος αριθμός θανάτων με covid τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια είναι 232.112. Πώς συγκρίνεται αυτό με τους τραυματισμούς από τα εμβόλια;

Ο ιστότοπος MHRA Yellow Card έχει μια περίληψη των ανεπιθύμητων αναφορών που έγιναν για κάθε προμηθευτή εμβολίου covid, αλλά δεν παρέχει αναφορά για όλα τα εμβόλια μαζί. Ακολουθεί ένας πίνακας που εξάγει τα σύνολα από την «Επισκόπηση» για κάθε εμβόλιο, τα οποία είναι επισκοπήσεις των αναφορών πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρθηκαν μέσω του συστήματος κίτρινης κάρτας.

Καθώς εξετάζουμε αυτά τα στοιχεία, λάβετε υπόψη ότι η αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών στο σύστημα κίτρινης κάρτας είναι εθελοντική

Ιστορικά, έχει υπολογιστεί ότι μόνο το 10% των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και μεταξύ 2% και 4% των μη σοβαρών αντιδράσεων αναφέρονται στο σύστημα κίτρινης κάρτας.

Περαιτέρω ανάγνωση:




    Οι αναφορές στο σχήμα είναι γνωστές ως πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκου ("ADRs"). 

    Μία μόνο ανεπιθύμητη ενέργεια μπορεί να περιέχει περισσότερα από ένα συμπτώματα ή πιθανολογούμενες αντιδράσεις. Σύμφωνα με τους ορισμούς που παρέχονται στον ιστότοπο της Κίτρινης Κάρτας, μια ύποπτη αναφορά ADR θεωρείται «σοβαρή» εάν είναι μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Ο ασθενής πέθανε λόγω αντίδρασης
  • Απειλητικό για τη ζωή
  • Οδήγησε σε νοσηλεία ή παρατεταμένη νοσηλεία σε νοσοκομείο
  • Συγγενής ανωμαλία
  • Συνεπαγόμενη διαρκή ή σημαντική αναπηρία ή ανικανότητα
  • Εάν η αντίδραση θεωρήθηκε ιατρικά σημαντική. Εκτός από αυτό, η σοβαρότητα των όρων αντίδρασης έχει επίσης οριστεί από το MHRA στο ιατρικό λεξικό του. Επομένως, μια αναφορά ADR μπορεί να είναι σοβαρή επειδή ο δημοσιογράφος θεωρεί ότι η αντίδραση είναι σοβαρή ή επειδή ο ίδιος ο όρος αντίδρασης θεωρείται σοβαρός στο ιατρικό λεξικό του MHRA.



ΕμβόλιοΣυνολικός αριθμός αναφορών πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειώνΣυνολικός αριθμός αναφορών πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών που ήταν σοβαρέςΣυνολικός αριθμός αναφορών πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών με θανατηφόρο έκβασηΣυνολικός αριθμός πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών
Μονοσθενές Pfizer/BioNTech178,565126,535920516,187
Δισθενές Pfizer/BioNTech6,2274,8206816,851
AstraZeneca249,496193,3881,468885,374
Moderna μονοσθενές43,30631,339102142,342
Moderna δισθενές5,8024,2625515,927
Μάρκα απροσδιόριστη ή μη σε συνήθη χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο3,0452,193949,208
Νovavax1931250527
Σύνολο486,634362,6622,7071,586,416
Σημείωση: Η «Περίληψη της Αναφοράς Κίτρινης Κάρτας» της MHRA αναφέρει: «Πολλές ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρονται σε μια κίτρινη κάρτα δεν έχουν καμμία σχέση με το εμβόλιο ή το φάρμακο και είναι συχνά συμπτωματικό ότι τα συμπτώματα εμφανίστηκαν περίπου την ίδια στιγμή με τον εμβολιασμό ... Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό οι ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκου που περιγράφονται στην παρούσα έκθεση να μην ερμηνεύονται ως αποδεδειγμένες παρενέργειες των εμβολίων covid-19».


Οι θάνατοι από Covid διογκώθηκαν θέτοντας κριτήρια θανάτου εντός 28 ημερών από θετικό τεστ, ανεξάρτητα από την αιτία θανάτου, και ο covid αναφέρεται ως μία από τις αιτίες, όχι η αιτία, θανάτου σε πιστοποιητικό θανάτου. Οι ύποπτοι θάνατοι από covid ανέρχονται συνολικά σε 232.112 σε διάστημα τεσσεράμισι ετών.

Ο αριθμός των ατόμων για τα οποία υπάρχει υποψία ότι νοσηλεύτηκαν, βίωσαν απειλητικές για τη ζωή ή ανίκανες καταστάσεις ή πέθαναν ως αποτέλεσμα των «εμβολίων» covid είναι 365.369 (362.662 σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες και 2.707 θανατηφόρες ανεπιθύμητες ενέργειες) σε διάστημα τριών ετών και οκτώ μηνών.

Ο αριθμός των ατόμων για τα οποία υπάρχει υποψία ότι πέθαναν ή είχαν σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια λόγω των εμβολίων είναι 63% υψηλότερος από εκείνους για τους οποίους υπάρχει υποψία ότι πέθαναν με, όχι από, covid. 

Και οι 365.369 σοβαρές και θανατηφόρες ανεπιθύμητες ενέργειες αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό ποσοστό, πιθανώς μεταξύ 2% και 10%, των ανθρώπων που είχαν τέτοιες αντιδράσεις στον πληθυσμό.

Οι 14.000 που έχουν υποβάλει αίτηση για αποζημιώσεις από το VDPS μέχρι στιγμής είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η MHRA έχει πολλά να απαντήσει.





Κεντρική εικόνα: Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock φαίνεται να κλαίει όταν έμαθε ότι ένας άνδρας με το όνομα William Shakespeare είχε γίνει το δεύτερο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που έλαβε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού (covid-19), 8 Δεκεμβρίου 2020. Πηγή: Independent




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

3 σχόλια:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!