Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Η Ουκρανία α π α γ ο ρ ε ύ ε ι την Ορθόδοξη Εκκλησία





Η απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία έχει αποφασιστεί από το κοινοβούλιο – το μόνο που χρειάζεται είναι η υπογραφή του προέδρου.




21 Αυγούστου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 2,1 λεπτά




Ο αγώνας του ουκρανικού καθεστώτος κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας συνεχίζεται εδώ και αρκετό καιρό. 

Ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου 2022, ο Ζελένσκι έδωσε ώθηση για την απαγόρευση του χριστιανικού ρεύματος

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, συνέβη και το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε την απαγόρευση, την οποία χαιρετίζει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.



Διωγμός των χριστιανών

Το νομοσχέδιο 8371 εγκρίθηκε ήδη σε πρώτη ανάγνωση τον Οκτώβριο και τώρα ψηφίστηκε σε δεύτερη ανάγνωση, επομένως σύντομα θα τεθεί σε ισχύ.

Το μόνο που λείπει είναι η υπογραφή του Ζελένσκι, η οποία σίγουρα θα είναι εκεί. Επειδή χαιρετίζει το νόμο εναντίον της, σύμφωνα με το απόσπασμα του ΝΑΤΟ, «εκκλησίας πιστής στη Μόσχα». Για τον Ζελένσκι, έχει γίνει ένα βήμα προς την «πνευματική ανεξαρτησία» της χώρας.

Το Κοινοβούλιο ψηφίζει με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του νόμου. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, 265 βουλευτές λέγεται ότι ψήφισαν υπέρ του νόμου που απαγορεύει την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Μόνο 29 ψήφισαν κατά, ενώ άλλα τέσσερα άτομα απείχαν.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι θρησκευτικές οργανώσεις που εδρεύουν στη Ρωσσία ή συνδέονται με τη Μόσχα, η οποία αναφέρεται ως «επιτιθέμενη χώρα» στην ουκρανική νομοθεσία, σύντομα θα απαγορευτούν στην Ουκρανία. 


Αυτό θα προκαλέσει ένα κύμα καταστολής εναντίον ιερέων και πιστών. 

Ήδη, ιερείς στην Ουκρανία έχουν φυλακιστεί και Ρώσσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν διωχθείανέφερε το TKP.





Οι εκκλησίες και τα ρεύματα των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ουκρανίας έχουν τώρα εννέα μήνες για να διακόψουν τους δεσμούς τους με τη Ρωσσική Εκκλησία. 

Η Ουκρανική-Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας αυτοανακηρύχθηκε «εντελώς ανεξάρτητη από τη Μόσχα» ήδη από τον Μάϊο του 2022, αλλά αυτό δεν αρκεί για το κράτος.

Παρ' όλο που η Τοπική Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ψήφισε τον Μάϊο του 2022, όπως αποδεικνύεται από το επικαιροποιημένο καταστατικό της εκκλησίας, το ουκρανικό κράτος εξακολουθεί να αναφέρεται στην εκκλησία ως ρωσσική εκκλησία, δικαιολογώντας τη δίωξη της εκκλησίας.



Σε αντίθεση με το Βατικανό, η Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρείται επικριτής του μετανθρωπιστικού μεταμοντερνισμού. 


Με την απαγόρευση της Ορθόδοξης εκκλησίας, έχει επιτευχθεί ένα νέο επίπεδο αυταρχικής καταστολής, τουλάχιστον στην Ουκρανία. Ο νέος νόμος επικρίνεται επίσης από δυτικούς «ειδικούς».

Εικόνα






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:



1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!