Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Μετανάστευση και βία: βαθιά δυσαρέσκεια στην Αγγλία

Πολλά μέσα ενημέρωσης αρνούνται να προσδιορίσουν τις συνθήκες της βίας στην Αγγλία.

Πρόκειται για την χωρίς όρια μετανάστευση 




Πολλά μέσα ενημέρωσης κρύβουν την αλήθεια για την αναταραχή και αφήνουν τον πυρήνα ανείπωτο. Αγγλία, 2024. Owen Humphreys/AP



Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, γράφει ο συγγραφέας Leon de Winter: Είναι ταραχές από ντόπιους που έχουν βαρεθεί τους μετανάστες, και είναι ταραχές από μουσουλμάνους που θέλουν να καταλάβουν τον έλεγχο των δρόμων.


O Ολλανδός συγγραφέας και αρθρογράφος Leon de Winter


Leon de Winter

08.08.2024, ώρα 17.30 

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά


Οι πρώτες ταραχές που είδα ήταν οι «ταραχές στο Nieuwmarkt» το 1975 στο Άμστερνταμ. Ήμουν φοιτητής σε σχολή κινηματογράφου εκείνη την εποχή και έκανα ένα ντοκυμανταίρ για αυτό με συμφοιτητές. 

Επρόκειτο για την κατασκευή της πρώτης γραμμής του μετρό, για την οποία έπρεπε να ανοίξει δρόμος σε μια παλιά κατοικημένη περιοχή. Κανείς δεν αμφιβάλλει τώρα για τη σημασία της γραμμής του μετρό. 

Πέντε χρόνια αργότερα, το Άμστερνταμ χτυπήθηκε από τις ταραχές της Στέψης. Το όργιο της βίας εξαπολύθηκε στη σκηνή των καταλήψεων. Η στέψη της πριγκίπισσας Βεατρίκης ως βασίλισσας ήταν μόνο το έναυσμα. Η επιθυμία για αναρχική βία σιγόβραζε από καιρό

Οι ταραχές στη συνοικία Brixton του Λονδίνου τον Απρίλιο του 1981 δεν προέκυψαν από το πουθενά. Προκλήθηκαν από πυρκαγιά στην οποία έχασαν τη ζωή τους δεκατρείς μαύροι έφηβοι.


Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η φωτιά ξέσπασε σε χώρο όπου γινόταν πάρτυ, αλλά η μαύρη μειονότητα πίστευε ότι ξεκίνησε από ρατσιστές. Αποτέλεσμα ήταν να πυρποληθούν σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα και να τραυματιστούν σχεδόν τριακόσιοι αστυνομικοί.


Σημείο καμπής μεταξύ παραίτησης και βίας 

Δεν είμαι υποστηρικτής τέτοιων ταραχών. Από μικρός ήμουν προσεκτικός θεματοφύλακας της κοινωνικής γαλήνης. Τα συλλυπητήριά μου στους ιδιοκτήτες καταστημάτων και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής, των οποίων το έργο ζωής καταστρέφεται. 

Για παράδειγμα, το καλοκαίρι του 2020, όταν ολόκληροι εμπορικοί δρόμοι τυλίχτηκαν στις φλόγες ή λεηλατήθηκαν σε πολλές εσωτερικές πόλεις της Αμερικής μετά τον θάνατο του George Floyd. Έκανα αναφορά για τις ταραχές στο Brixton το 1981 για μια ολλανδική εφημερίδα. Τα αίτια της πυρκαγιάς ήταν αδιευκρίνιστα εκείνη τη στιγμή και παραμένουν ακόμη και σήμερα.

Ο συγχρονισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση αναταραχών. Η σκανδάλη μπορεί να είναι ή να μην είναι εντελώς τυχαία. 

Ένα μικρό περιστατικό μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όταν το σκουπιδάκι είναι ήδη εκεί. Η σημερινή αναταραχή στη Βρετανία έχει ένα προφανές έναυσμα: τη δολοφονία τριών Αγγλίδων κοριτσιών.

Ο φερόμενος ως δράστης είναι γιος μεταναστών από τη Ρουάντα. Οι αρχικές αναφορές σχετικά με τη θρησκεία και την εθνικότητα του ήταν ψευδείς, αλλά κοινοποιήθηκαν ευρέως στο διαδίκτυο. 

Αυτό ήταν το άχυρο που έσπασε την πλάτη της καμήλας από το θυμό, την καχυποψία και την απόγνωση. Μιλάμε για το βαρέλι που λέγεται μετανάστευση χωρίς όρια. 

Για πολύ καιρό με απασχολεί το σημείο καμπής μεταξύ παραίτησης και βίας. Έγραψα ένα μυθιστόρημα για αυτό, το «Het lied van Europa» (Το τραγούδι της Ευρώπης), το οποίο εκδόθηκε στην Ολλανδία το φθινόπωρο του 2023 και αναμένεται να εκδοθεί στα γερμανικά το 2025. 

Πρόκειται για ένα ολλανδικό σημείο καμπής προς τη λαϊκή βία τον Αύγουστο του 2040, όταν μια Ρωσσο-Ολλανδή πεθαίνει. Στα κοινωνικά δίκτυα διαδίδεται η είδηση ​​ότι δολοφονήθηκε από Σύρο μουσουλμάνο. ΄

Ως αποτέλεσμα, απελευθερώνεται η απογοήτευση για έναν ριζικά αλλαγμένο κόσμο που είχε προωθηθεί από τις πολιτικές και πολιτιστικές ελίτ για δεκαετίες. 

Στις ολλανδικές πόλεις – ή στον φανταστικό μου κόσμο του μυθιστορήματος – τζαμιά και κυβερνητικά κτίρια πυρπολούνται. Κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επιβάλλονται αυστηροί περιορισμοί στην ελευθερία του λόγου για την αποκατάσταση της τάξης και την πρόληψη της παραπληροφόρησης. 

Τελικά, οι μονάδες του ΝΑΤΟ καταπνίγουν τις εξεγέρσεις.


Την περασμένη Δευτέρα, ένα από τα πιο σημαντικά ειδησεογραφικά προγράμματα της ολλανδικής τηλεόρασης αφιέρωσε ένα τμήμα στις αγγλικές ταραχές. 

Οι ερωτήσεις σχετικά με τη μετανάστευση εκατομμυρίων μουσουλμάνων αποσιωπήθηκαν. 

Οι συντάκτες, ωστόσο, υποστήριξαν ότι η αναταραχή ήταν μια αντίδραση στην αποτυχία του Brexit. Αυτό υποδηλώνει ότι η αναταραχή δεν θα είχε συμβεί αν η Βρετανία είχε παραμείνει στην Ε.Ε.. Αυτό είναι ανοησία. 

Οι συντάκτες του ολλανδικού ειδησεογραφικού προγράμματος παρέβλεψαν ένα ουσιώδες γεγονός: τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον καταφυγίων προσφύγων, ενώ ταυτόχρονα εμφανίστηκαν στο προσκήνιο εξεγερμένοι μουσουλμάνοι.

Όπως και στο μυθιστόρημά μου, πολλά μέσα ενημέρωσης διαστρεβλώνουν την αλήθεια για τις ταραχές και αφήνουν τον πυρήνα ανείπωτο. 

Αυτό που παραλείπεται εδώ είναι ότι ο μη ακαδημαϊκός αγγλικός πληθυσμός αντιστέκεται στην ολοένα αυξανόμενη μετανάστευση.

Οι μετανάστες λαμβάνουν υπηρεσίες και καταλύματα στα οποία ο ντόπιος πληθυσμός έχει ελάχιστη ή καθόλου πρόσβαση. 

Οι μουσουλμάνοι που προσεύχονται βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται κατά του Ισραήλ με τις σημαίες της Χαμάς και της Χεζμπολάχ. 

Ολόκληρα μέρη της Αγγλίας εξισλαμίζονται και μοιάζουν με πακιστανικές πόλεις, όπου οι γυναίκες καλύπτουν πλήρως το σώμα τους και οι άνδρες φορούν παραδοσιακά ρούχα. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ένταξης. 

Όμως η ενσωμάτωση είναι μια ελάχιστη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη μεγάλη δυτική περιπέτεια της προόδου, της ισότητας και της επιστημονικής περιέργειας.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Nadhim Zahawi (είναι ιρακινής κουρδικής καταγωγής) γράφει στην ιστοσελίδα «The Free Press»: «Πάρα πολλοί άνθρωποι από το εξωτερικό αρνούνται να ενσωματωθούν όταν φτάσουν, για να μάθουν τη γλώσσα και τα έθιμα αυτής της χώρας. (. . . .) Αυτό οδηγεί σε γκετοποίηση και δυσαρέσκεια μεταξύ ντόπιων και μεταναστών. (. . .) Από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο όνομα μιας ριζοσπαστικής ερμηνείας του Ισλάμ έως τις πορείες στους δρόμους του Λονδίνου που εμποδίζουν τους Εβραίους να φύγουν από το σπίτι, η απροθυμία μας να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα οδήγησε σε χάος». «Τώρα πληρώνουμε το τίμημα για αυτό». 

Ο τίτλος του άρθρου του Zahawi είναι: «Το βρετανικό κατεστημένο αρνείται να μιλήσει για τη μετανάστευση. Τώρα πληρώνουμε το τίμημα για αυτό»

Τα βρετανικά και σχεδόν όλα τα άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης αρνούνται να προσδιορίσουν τις συγκεκριμένες συνθήκες των ταραχών. 

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: πρόκειται για ταραχές από ντόπιους που έχουν βαρεθεί τους μετανάστες και είναι ταραχές από μουσουλμάνους που θέλουν να ελέγξουν τους δρόμους. 

Η πολιτική και η ελίτ των μέσων ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι η βία υποκινήθηκε από μια δεξιά εξτρεμιστική οργάνωση.

Με αυτόν τον τρόπο, απαλλάσσονται από την ενοχή της απρόσεκτης μεταναστευτικής κουλτούρας τους στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη. 

Οι ελίτ λοιπόν ζητούν λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία, όπως λένε, είναι γεμάτα fake news. Αλλά αυτό δεν μειώνει τον θυμό. 

Ο Zahawi γράφει: «Η Βρετανία έχει πολλούς εχθρούς που όχι μόνο τρίβουν τα χέρια τους αλλά πιθανώς και πυροδοτούν τη φωτιά. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι πολύ ενεργή στα βρετανικά τζαμιά. Και αναμφίβολα η ανίερη συμμαχία του Πούτιν, του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και των μουλάδων στο Ιράν θα πυροδοτήσει αναταραχές από μακριά».

Μολυσμένες από το μαρξιστικό δόγμα για την κοινωνικοοικονομική εξαθλίωση, οι ελίτ αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι τέτοιες στερήσεις προκαλούνται επίσης από την απώλεια πολιτιστικών-θρησκευτικών αξιών

Πουθενά στον ισλαμικό κόσμο οι πολίτες δεν απέκτησαν σύγχρονες ατομικές ελευθερίες.

Οι θρησκευτικοί νόμοι είναι πάνω από όλα.

Και το περίεργο είναι ότι πάρα πολλοί μετανάστες θέλουν να εισαγάγουν τους άκαμπτους νόμους των χωρών καταγωγής τους στις χώρες καταφυγής τους. 

Αντιλαμβάνονται την κατώτερη κοινωνικοοικονομική τους θέση στη Δύση όχι ως πρόκληση αλλά ως αδικία, καθώς προσχωρούν σε μια ανώτερη θρησκεία που τους δίνει το δικαίωμα να κυβερνούν τους απίστους. 

Πέρασα τα σύνορα στη Γερμανία. Δεν δημιουργούν προβλήματα όλες οι ομάδες μεταναστών. Η διαφορά μεταξύ Ινδών και Πακιστανών μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εκπληκτική

Οι περισσότεροι Ινδοί Ινδουιστές προσαρμόζονται, μελετούν, σπουδάζουν και γίνονται αξιοσέβαστοι πολίτες. 

Υπάρχουν επίσης μουσουλμάνοι Πακιστανοί, αλλά πολλοί καταφεύγουν σε θρησκευτικές εμμονές και χάνονται στα όνειρα για μια πορεία προς τον πλούτο και το κύρος που οδηγεί μέσα από μια ισλαμιστική επανάσταση.


Για δεκαετίες προειδοποιώ ότι η μετανάστευση χωρίς ένταξη οδηγεί σε κρίση

Ξαναέγραψα για την κουλτούρα υποδοχής της Άνγκελα Μέρκελ στο "Καλώς ήρθατε, αντισημίτες!" 

Με αυτό ξεπέρασα τα όρια στη Γερμανία, γιατί πώς θα μπορούσα να τολμήσω να πω κάτι τέτοιο για όλους τους διαφωτισμένους νέους που θα βγουν στην κοινωνία στο μέλλον ως καρδιοχειρουργοί και αρχιτέκτονες; 

Το πολιτικό και μιντιακό ταμπού κατά της συζήτησης για τις αρνητικές πτυχές της μαζικής μετανάστευσης από τις ισλαμικές χώρες διατηρείται ακόμη πιο έντονα στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τα προβλήματα. Αυτό θα επιδεινώσει περαιτέρω τη δυσαρέσκεια. 

Μεταξύ 1980 και 2013, κορίτσια στην αγγλική πόλη Rotherham κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από συμμορίες κυρίως Πακιστανών Μουσουλμάνων ανδρών

Οι φήμες για αυτά τα εγκλήματα κυκλοφόρησαν, αλλά η αστυνομία και οι αρχές της πόλης δεν επενέβησαν από φόβο μήπως χαρακτηριστούν ισλαμοφοβικοί ή ρατσιστές. 

Τουλάχιστον 1.400 κορίτσια, πιθανώς 2.000, μεταξύ 11 και 16 ετών βιάστηκαν.

Ο φόβος των τοπικών αρχών να κατηγορηθούν για πολιτικά εσφαλμένη συμπεριφορά ξεπέρασε το ιερό τους καθήκον να προστατεύουν τα κορίτσια. 

Εάν οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης συνεχίσουν να καταστέλλουν τα γεγονότα, η πιθανότητα βίας θα αυξηθεί. 


 Ο Leon de Winter είναι Ολλανδός συγγραφέας.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ταραχές στις πρακτικές: Οι γιατροί καλούν σε βοήθεια
«Αποκτήνωση και παρακμή αξιών στην κοινωνία μας»
Οι αναφορές για επιθέσεις σε διασώστες και ταραχές στις αίθουσες έκτακτης ανάγκης των γερμανικών νοσοκομείων έχουν γίνει εδώ και καιρό η νέα κανονικότητα. [...] Οι λεκτικές απειλές, ακόμη και οι σωματικές επιθέσεις, έχουν πάψει εδώ και καιρό να είναι ασυνήθιστες στα ιατρεία. [...] πίσω από τις οποίες υπάρχουν «άνθρωποι με μεταναστευτικό υπόβαθρο και πρόσφυγες», [...] κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν «να απειλήσουν τους πάντες να συμπεριφέρονται με τρόπο που είναι ίσως κοινός εκεί από όπου προέρχονται. Και οι ιατρικοί βοηθοί συχνά πλήττονται περισσότερο».



Μαχαιροβγάλτης δολοφόνος με 51 εγκλήματα πριν από το αιματηρό έγκλημα αφήνεται ελεύθερος
Δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις – τέτοιες συνθήκες είναι μάλλον ο κανόνας
Ο Mert V., ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία με μαχαίρι δύο νεαρών Ουκρανών στο Oberhausen, είχε ήδη εμπλακεί σε δέκα ληστείες, δύο κλοπές, δύο αδικήματα ναρκωτικών και μία σεξουαλική παρενόχληση πριν από το έγκλημα.
Μέχρι στιγμής, έχει καταδικαστεί μόνο σε λίγες εβδομάδες κράτησης ανηλίκων.
Ο 14χρονος Σύρος συνεργός του έχει 13 αδικήματα ληστείας, δύο κλοπές, τρεις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και αντίσταση στους αξιωματικούς επιβολής του νόμου στο μητρώο.
Ένας άλλος Σύριος συνεργός έχει εννέα ληστείες και δύο απλές επιθέσεις.



Η τουρκική μαφία Mocro εξαπλώνεται στη Γερμανία - αδυναμίες του νόμου για την κάνναβη ως πιθανή ενίσχυση εκκίνησης
Η τουρκική μαφία Mocro, η οποία είναι παρούσα στις Κάτω Χώρες από τη δεκαετία του 1990, φαίνεται να έχει επεκτείνει το πεδίο δραστηριότητάς της στη Γερμανία. Η εστίαση είναι στο NRW. Ο γερμανικός νόμος για την κάνναβη, ο οποίος δημιουργεί περισσότερη νόμιμη ζήτηση παρά νόμιμη προσφορά, θα μπορούσε να της ταιριάζει.



Αύξηση του αριθμού των επιθέσεων με μαχαίρια: Η γερμανίδα ΥΠΕΣ Faeser ανακοινώνει αυστηροποίηση των νόμων περί όπλων
Ενόψει του αυξανόμενου αριθμού εγκλημάτων στα οποία χρησιμοποιούνται μαχαίρια, η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser θέλει τώρα να αντιδράσει. Ανακοινώνει περιορισμούς στη μεταφορά μαχαιριών σε δημόσιους χώρους. Υπάρχουν ήδη πολλοί λεπτομερείς κανονισμοί σχετικά με αυτό.




Δικαστική σχιζοφρένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο: Μουσουλμάνος βιαστής ελεύθερος - βρετανός χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπό κράτηση
Δικαστική σχιζοφρένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο



Ο Nigel Farage φοβάται πολιτικές διώξεις, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός Keir Starmer «αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία του λόγου» στη βρετανική ιστορία









Η Ford Motor Company απένειμε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για να σας "καρφώνει" στην αστυνομία όταν επιταχύνετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!