Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Η συντριπτική πλειονότητα των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν μετά την πανδημία έχουν καταληφθεί από μετανάστες.





Πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν στη Βρετανία μετά την πανδημία του ιού της Γουχάν έχουν καταληφθεί από μετανάστες.

Τα στοιχεία, που αποκτήθηκαν από τον νομοθέτη Neil O'Brien από την Υπηρεσία Εσόδων και Τελωνείων της Αυτού Μεγαλειότητας (HMRC), ισοδύναμη με την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS), δείχνουν ότι η φορολογική υπηρεσία είχε 1,481 εκατομμύρια περισσότερες «θέσεις εργασίας» στα βιβλία τον Δεκέμβριο του 2023 σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019. Οι μετανάστες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιπροσωπεύουν 1,465 εκατομμύρια από αυτούς.

Μόνο 257.000 περισσότερες θέσεις εργασίας καταγράφηκαν για τους Βρετανούς υπηκόους και οι θέσεις εργασίας των υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) μειώθηκαν κατά 242.000. 

Οι «θέσεις εργασίας» δεν αποτελούν τέλειο μέτρο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς δεν λαμβάνουν υπόψη τους αυτοαπασχολούμενους, και οι αλλοδαποί που έφτασαν στη Βρετανία πριν από την ηλικία των 16 ετών υπολογίζονται στα βρετανικά στοιχεία. Ωστόσο, παρέχουν μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης της βρετανικής αγοράς εργασίας.


Οι υπήκοοι ορισμένων ξένων χωρών έχουν πάρει πολύ περισσότερες νέες θέσεις εργασίας από τους Βρετανούς υπηκόους, με τις θέσεις εργασίας στην Ινδία να αυξάνονται κατά 488.000 και τις θέσεις εργασίας στη Νιγηρία κατά 279.000.

Αξιοσημείωτη απουσία από τα παραπάνω στοιχεία είναι άτομα που εργάζονται παράνομα, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στα αρχεία της HMRC. Αυτά είναι πιθανώς σημαντικά, με την παραοικονομία στη Βρετανία να εκτιμάται ότι αξίζει πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια λίρες.

Το καθεστώς Τζο Μπάιντεν-Κάμαλα Χάρρις στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβλέπει έναν παρόμοιο μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας. Η υποτιθέμενη ανάκαμψη των θέσεων εργασίας προκύπτει σχεδόν εξ ολοκλήρου από την αύξηση της μεταναστευτικής εργασίας.

Η National Pulse ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι γηγενείς Αμερικανοί έχουν υποστεί 1,2 εκατομμύρια απώλειες θέσεων εργασίας κατά το παρελθόν έτος, ενώ η απασχόληση που γεννήθηκε στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά 1,3 εκατομμύρια.







ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!