Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Τα κολλέγια σε όλη την Αμερική προσφέρουν ριζοσπαστικά μαθήματα για την μαγεία και την μαντεία




Ken Ham


Σε όλη τη χώρα, οι φοιτητές σύντομα θα ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και θα κατευθυνθούν προς τις πανεπιστημιουπόλεις για ένα χρόνο διδασκαλίας. Αλλά μερικές από τις κατηγορίες στα ρόστερ τους μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο, κολλέγια σε όλες τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Yale, Duke και Georgetown, προσφέρουν μαθήματα μαγείας και αποκρυφισμού. 

Αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θα προσφέρουν μαθήματα για τη βιβλική δημιουργία - και αν το έκαναν, θα δίδασκαν ενάντια σε αυτό ούτως ή άλλως και θα δυσφημούσαν τον Χριστιανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μάθημα "History of the Night" του πανεπιστημίου Yale διαθέτει «μια διεπιστημονική προσέγγιση για να εξετάσει πώς η νύχτα έγινε η κατοικία των φαντασμάτων, του διαβόλου, των μαγισσών και των νεκρών».

Το μάθημα "Radical Magic" του Πανεπιστημίου Duke κορυφώνεται με τη δημιουργία ενός προσωπικού «βιβλίου από ξόρκια» και περιλαμβάνει φοιτητές που δίνουν ο ένας στον άλλο ψυχικές αναγνώσεις.

Ένα από τα μαθήματα του Πανεπιστημίου Georgetown έχει να κάνει με «τελετουργίες, σύμβολα, σαμανισμό, διευρυμένες καταστάσεις συνείδησης, κατοχή πνεύματος, μαντεία και μαγεία».

Και συνεχίζει από εκεί. Το "Answers In Genesis" εξέτασε άλλα κολλέγια, συμπεριλαμβανομένων αρκετών διακεκριμένων καναδικών πανεπιστημίων και διαπίστωσε ότι, ναι, πολλά κολλέγια προσφέρουν πράγματι αυτά τα μαθήματα στους μαθητές τους!

Είναι μια υπενθύμιση ότι το κοσμικό δεν είναι ουδέτερο. Καθώς ο πολιτισμός μας εγκαταλείπει τα κάποτε εκχριστιανισμένα θεμέλιά του, δεν γίνεται ένα είδος ουδέτερου χώρου με μια νεφελώδη κοσμοθεωρία διαζευγμένη από την πνευματικότητα και βασισμένη στην «επιστήμη» και τη «λογική». 

Αυτό συμβαίνει επειδή, σε αντίθεση με τη νατουραλιστική άποψη, δεν είμαστε απλά βιολογικά όντα. Είμαστε σώμα και ψυχή. 


Ο Θεός μας δημιούργησε για να Τον λαχταράμε και να επιθυμούμε νόημα και σκοπό – πράγματα που η νατουραλιστική, αθεϊστική κοσμοθεωρία δεν μπορεί να προσφέρει. 

Έτσι, οι άνθρωποι στρέφονται στην «πνευματικότητα», ή ακόμα και σε δαιμονικές διδασκαλίες όπως η μαγεία, για να γεμίσουν αυτό το κενό – επειδή όσο οι άνθρωποι θέλουν πνευματικότητα, αγαπούν επίσης το σκοτάδι παρά το φως, και αυτού του είδους οι μυστικιστικές διδασκαλίες εκπληρώνουν αυτή την επιθυμία (τουλάχιστον προσωρινά).

Όποιος μπαίνει στα νερά της μαγείας, του σαμανισμού, της μαντείας, των ψυχικών αναγνώσεων και ούτω καθεξής θα διψάσει ξανά. 

Αυτές οι «σπασμένες στέρνες» δεν ικανοποιούν τη δίψα του ανθρώπου. 

Αλλά ο Ιησούς το κάνει. Είναι το νερό της ζωής που δεν θα σας αφήσει ποτέ διψασμένους. Είναι ο άρτος της ζωής που διαρκεί για πάντα. Δίνει νόημα και σκοπό για το παρόν και την αιωνιότητα.

Ναι, οι νέοι ψάχνουν – ψάχνουν απεγνωσμένα. Αλλά ψάχνουν σε όλα τα λάθος μέρη. 

Αυτό θα πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι έχουμε την ελπίδα της αιωνιότητας να μοιραστούμε με όλους, ακόμη και με εκείνους που ασχολούνται ή εμπλέκονται εντελώς στη μαγεία.


Ιω. 4,13             ἀπεκρίθη Ἰησοῦς καὶ εἶπεν αὐτῇ· πᾶς ὁ πίνων ἐκ τοῦ ὕδατος τούτου διψήσει πάλιν·

Ιω. 4,13                     Απήντησεν ο Ιησούς και της είπε· “καθένας, που πίνει από το νερό αυτό, θα διψάση πάλιν.

Ιω. 4,14             ὃς δι᾿ ἂν πίῃ ἐκ τοῦ ὕδατος οὗ ἐγὼ δώσω αὐτῷ, οὐ μὴ διψήσῃ εἰς τὸν αἰῶνα, ἀλλὰ τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον.



ΠΗΓΗ: Colleges Across America Offer Radical Courses On Witchcraft And Divination - Harbinger's Daily (harbingersdaily.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ντροπή: Η Προτεσταντική Εκκλησία υπερασπίζεται αμφιλεγόμενες Ολυμπιακές σκηνές...
... αν και οι διοργανωτές έχουν ήδη ζητήσει συγγνώμη γι 'αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!