Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Καθολική εκκλησία στο Παρίσι βανδαλίστηκε με φιλομουσουλμανικά γκράφιτι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Notre-Dame-du-Travail, Παρίσι, Γαλλία

Facebook / Παναγία των Παρισίων




Η Notre-Dame-du-Travail είχε το εξωτερικό της βαμμένο με σπρέι με φιλομουσουλμανικά, αντι-καθολικά γκράφιτι κάποια στιγμή μεταξύ 14 και 15 Ιουλίου. Η εκκλησία είχε επίσης ένα από τα αγάλματα της Μαρίας κομμένο στο λαιμό με ένα μαχαίρι.



Μια άλλη καθολική εκκλησία στη Γαλλία βανδαλίστηκε.

Σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα CNEWS, η Notre-Dame-du-Travail είχε το εξωτερικό της βαμμένο με σπρέϋ με φιλομουσουλμανικά, αντι-καθολικά γκράφιτι. Ένα από τα αγάλματα της Παναγίας που βρίσκεται μέσα στον ναό βρέθηκε κομμένο στο λαιμό με ένα μαχαίρι.

Ο βανδαλισμός φέρεται να έλαβε χώρα μεταξύ Κυριακής 14 Ιουλίου και Δευτέρας 15 Ιουλίου.

Τον Μάρτιο του 2023, η εκκλησία της Ιερής Καρδιάς στο Μπορντώ βεβηλώθηκε όταν οι δράστες σημάδεψαν τις πόρτες και τους τοίχους της με σατανικές και κομμουνιστικές φράσεις και σύμβολα.

Φωτιά άναψε και στο προαύλιο της εκκλησίας, αλλά σβήστηκε προτού προκαλέσει ζημιές στο κτίριο.

Τον Φεβρουάριο του 2024, η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή (Saint-Jean Baptiste) στη μικρή πόλη Val-de-la-Haye είχε κλαπεί πολλά ιερά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου του Ευλογημένου Μυστηρίου με τη μορφή αφιερωμένων οικοδεσποτών.

Τον Οκτώβριο του 2020, το LifeSite ανέφερε ότι τρεις καθολικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση στην ενορία της Παναγίας της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Νίκαια της Γαλλίας από ισλαμιστή τρομοκράτη. 

Μια παρόμοια επίθεση σημειώθηκε στη Νίκαια τον Απρίλιο του 2022, όταν ένας 31χρονος Γάλλος υπήκοος μαχαίρωσε έναν ιερέα και μια καλόγρια πολλές φορές λίγο πριν από την κυριακάτικη λειτουργία στις 10 π.μ. στην εκκλησία του Saint Pierre d'Arène.


Το γκράφιτι στην Παναγία των Παρισίων, η οποία βρίσκεται στο Παρίσι και στα αγγλικά σημαίνει «Παναγία της Εργασίας», περιελάμβανε συνθήματα όπως οι άπιστοι που πρέπει να προσευχηθούν στον Αλλάχ, η Καθολική Εκκλησία είναι του Σατανά και ότι θα πρέπει να κόψουν τα κεφάλια των χριστιανών. 

Το CNEWS αναφέρει επίσης ότι οι βάνδαλοι μπήκαν από μια πόρτα εξόδου κινδύνου και έσπασαν τις πόρτες του ντουλαπιού και έκαψαν χαρτιά.

Ενώ η ανταποκρίτρια του LifeSite στο Παρίσι Jeanne Smith έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι οι επιθέσεις σε εκκλησία στη Γαλλία «συχνά εντοπίζονται από "γηγενείς" Γάλλους βάνδαλους, η πλειοψηφία των οποίων είναι έφηβοι ή νεαροί ενήλικες», μία από τις πιο αξιοσημείωτες πράξεις κακού που πραγματοποιήθηκαν σε μια εκκλησία ήταν ο θάνατος του π. Jacques Hamel το 2016.

Ο Hamel, ο οποίος ήταν 85 ετών, λειτουργούσε στις 26 Ιουλίου στην ενοριακή εκκλησία Saint-Etienne-du-Rouvray της Νορμανδίας. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, δύο ισλαμιστές τρομοκράτες του έκοψαν το λαιμό. Τα τελευταία του λόγια ήταν: «Φύγε, Σατανά!» Ο Hamel χαρακτηρίστηκε «μάρτυρας» από πολλούς καθολικούς σε όλο τον κόσμο.

Η Notre-Dame-du-Travail κατασκευάστηκε μεταξύ 1897 και 1902. Μια καταγγελία στην αστυνομία έχει κατατεθεί από τον π. Vincent de Mello, τον εφημέριο της εκκλησίας, και έχει ξεκινήσει έρευνα, σύμφωνα με το CNEWS.


ΠΗΓΗ: Catholic church in Paris vandalized with pro-Muslim graffiti ahead of Olympics - LifeSite (lifesitenews.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Χριστιανική εκκλησία στην Ινδία αναστέλλει τις λειτουργίες μετά από επίθεση από ινδουιστές εξτρεμιστές
Την 1η Ιουνίου, μέλη του ινδουιστικού εξτρεμιστή Bajrang Dal ηγήθηκαν μιας επίθεσης εναντίον 50 χριστιανών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας λατρείας στο σπίτι ενός πάστορα στο χωριό Thuvadara στην περιοχή Jabua της Madhya Pradesh.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!