Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Τυραννία στο Ηνωμένο Βασίλειο - Μπορεί να συμβεί εδώ;







Αύγουστος 13, 2024

Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο βυθίζεται στην τυραννία, όπου η απλή αναδημοσίευση στο Twitter που δεν αρέσει στην κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει ένα άτομο σε πολυετή ποινή φυλάκισης, οι Αμερικανοί αναρωτιούνται, «μπορεί να συμβεί εδώ;». Εξάλλου, έχουμε τις εγγυήσεις της Πρώτης Τροπολογίας.




Αλλά ενώ κουνάμε το κεφάλι μας στις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου που φυλακίζουν ανθρώπους για τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Η απάντηση είναι ότι η φίμωση της διαφωνίας μπορεί να συμβεί εδώ και συμβαίνει εδώ.









Εδώ είναι μόνο τρία πρόσφατα παραδείγματα για το πώς το «βαθύ κράτος» ή η κυβέρνηση συνωμοτεί για να περιορίσει τον πολιτικό διάλογο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρώτη είναι η αποκάλυψη ότι η πρώην εκπρόσωπος των ΗΠΑ και πρώην προεδρική υποψήφια των ΗΠΑ Tulsi Gabbard έχει τεθεί υπό το παράξενα ονομαζόμενο πρόγραμμα "Quiet Skies". 


Tulsi Gabbard


Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Matt Taibbi με βάση τις αποκαλύψεις των πληροφοριοδοτών της TSA, τον περασμένο Ιούλιο η Gabbard επισημάνθηκε ως τρομοκρατική απειλή και κάθε φορά που ταξιδεύει η κάρτα επιβίβασής της επισημαίνεται έτσι ώστε να τραβιέται στην άκρη για εκτεταμένο έλεγχο. 

Σύμφωνα με τους πληροφοριοδότες, «η Gabbard δεν γνωρίζει ότι έχει δύο ομάδες σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών, έναν ειδικό ασφάλειας μεταφορών (εκρηκτικά), έναν επόπτη TSA με πολιτικά και τρεις ομοσπονδιακούς αεροπόρους σε κάθε πτήση στην οποία επιβιβάζεται».

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η ίδια η Gabbard στην εκπομπή Laura Ingraham, «Πριν από λίγες εβδομάδες, είχα το θράσος να πω την αλήθεια: ότι η Kamala Harris θα ήταν ουσιαστικά φερέφωνο και μαριονέτα του Στρατιωτικού Βιομηχανικού Συμπλέγματος και του Κράτους Εθνικής Ασφάλειας. Την επόμενη μέρα, 23 Ιουλίου, ανταπέδωσαν. Δυστυχώς, αυτό μπορούμε να περιμένουμε από την "κυβέρνηση Harris"».

Στη συνέχεια έχουμε την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Φαίνεται ότι κάθε μέρα φέρνει μια νέα αποκάλυψη που θέτει υπό αμφισβήτηση εάν η μαζική αποτυχία να προστατευθεί ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος ήταν απλώς ένα «ειλικρινές λάθος». 

Γνωρίζουμε από το 1963 τι μπορεί να συμβεί σε προέδρους που επιχειρούν να διαλύσουν το «βαθύ κράτος» και γνωρίζουμε από τα τέσσερα χρόνια του Τραμπ πώς «πρώην» αξιωματούχοι του βαθέως κράτους μπορούν να συνωμοτήσουν για να υπονομεύσουν την προεδρία με ψέμματα όπως το «Russiagate».


Τέλος, έχουμε την περίπτωση του Robert F. Kennedy, Jr. Μέχρι την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, η κυβέρνηση Μπάιντεν / Χάρρις αρνήθηκε να παράσχει στον ανεξάρτητο προεδρικό υποψήφιο προστασία της Μυστικής Υπηρεσίας. 


Robert F. Kennedy, Jr.



Ο RFK, Jr. έχει επανειλημμένα και αποτελεσματικά επικρίνει όχι μόνο την τρέχουσα διοίκηση αλλά και το ίδιο το «βαθύ κράτος» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Παρ' όλο που υπήρχαν αξιόπιστες απειλές εναντίον του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η κυβέρνηση Μπάιντεν/Χάρρις αρνήθηκε να υποχωρήσει για μήνες. Γιατί; Ήθελαν να τον φιμώσουν;

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έμαθε ένα σημαντικό - και επικίνδυνο - μάθημα από τον Covid: το μόνο που έχετε να κάνετε για να συντρίψετε την πολιτική διαφωνία είναι να χρησιμοποιήσετε το βάρος της κυβέρνησης για να αναγκάσετε τον «ιδιωτικό» τομέα να ασκήσει τη λογοκρισία για εσάς

Απέχει μόνο μισό βήμα μακριά το να μας απαγορεύσουν να εκφράσουμε τις σκέψεις μας για έναν ιό μέχρι να μας στείλουν στη φυλακή επειδή εκφράσαμε άλλες σκέψεις που δεν αρέσουν στην κυβέρνηση. Και ίσως χειρότερα.

Θα υπάρξει αντίδραση στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη βαρβαρότητα του καθεστώτος Starmer. 

Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε για το καλό τους – και για το δικό μας – ότι η αντίδραση θα είναι μια πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα από τον λαό ότι καμμία κυβέρνηση δεν θα πρέπει να έχει την εξουσία να τους κλείσει το στόμα ή να τους φυλακίσει για τις πολιτικές τους απόψεις. 

Για να παραφράσουμε τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, «ελευθερία του λόγου, αν είστε ικανοί να την κρατήσετε».


Ο Δρ Ron Paul είναι πρώην μέλος του Κογκρέσσου και διακεκριμένος σύμβουλος στο Ινστιτούτο Mises.

Πνευματικά δικαιώματα © Το Ινστιτούτο Ron Paul



ΠΗΓΗ: Tyranny in the UK – Can it Happen Here? - LewRockwell


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!