Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Η Βουλγαρία α π α γ ο ρ ε ύ ε ι την προπαγάνδα των ΛΟΑΤ στα σχολεία





Η εξάπλωση των «αξιών» των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στην Ανατολική Ευρώπη έχει μετριαστεί.

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που απαγορεύει «την προώθηση ιδεών που σχετίζονται με μη παραδοσιακούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς» και ταυτότητες φύλου σε νηπιαγωγεία και σχολεία.




9 Αυγούστου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά



Το βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε τροποποίηση του νόμου περί προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης που απαγορεύει την «προώθηση ιδεών και απόψεων που σχετίζονται με μη παραδοσιακούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς».


Η τροπολογία εγκρίθηκε από 135 βουλευτές, 57 κατά και 8 αποχές.

Οι νέοι κανονισμοί βασίζονται σε μια έρευνα που διεξήχθη στα σχολεία σχετικά με τη στάση των μαθητών ηλικίας μεταξύ 14 και 18 ετών σε θέματα ΛΟΑΤ. Το σχέδιο τροπολογίας εγκρίθηκε γρήγορα την Τετάρτη, αφού εισήχθη στο εθνικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, τα βουλγαρικά νηπιαγωγεία και σχολεία απαγορεύεται να «προωθούν με οποιονδήποτε τρόπο ιδέες και απόψεις που σχετίζονται με έναν μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό ή τον ορισμό μιας ταυτότητας φύλου που είναι διαφορετική από το βιολογικό φύλο».

Μέλη του εθνικιστικού κόμματος Vazrazhdane, του αριστερού BSP, του Τουρκικού Κινήματος για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες, του κόμματος There Is A Such People και μέρους του κεντροδεξιού κόμματος GERB υποστήριξαν την τροπολογία.

Ολόκληρος ο συνασπισμός του κέντρου, Συνεχίζουμε την ΑλλαγήΔημοκρατική Βουλγαρία, την απέρριψε. Οι υποστηρικτές του συνασπισμού οργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο την Τετάρτη το βράδυ, υποστηρίζοντας ότι η αλλαγή θα εμποδίσει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του εκφοβισμού των νεαρών λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ στα σχολεία.

Το 2023, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βουλγαρίας έκρινε ότι η «αλλαγή φύλου» με δικαστική διαδικασία δεν επιτρέπεται βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τονίζοντας ότι «το φύλο αναγνωρίζεται κατά τη γέννηση και ορίζει ένα άτομο μέχρι θανάτου».

Σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, το γεωργιανό κοινοβούλιο ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση μια δέσμη νόμων που πρότεινε το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο για την απαγόρευση της προπαγάνδας των ΛΟΑΤ. Η δεύτερη και η τρίτη ανάγνωση έχουν προγραμματιστεί για τη φθινοπωρινή σύνοδο του κοινοβουλίου, λίγο πριν από τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου.



ΠΗΓΗ: 
Bulgarien verbietet LGBT-Propaganda in Schulen (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!