Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Η νέα πολιτική του στρατού των ΗΠΑ προκαλεί προβλήματα στους χριστιανούς




Μια αναθεώρηση πολιτικής που υιοθετήθηκε πρόσφατα από τον αμερικανικό στρατό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στους στρατιώτες που πιστεύουν και ακολουθούν την Αγία Γραφή.


Τον Ιούνιο, ο στρατός εξέδωσε δύο νέες οδηγίες σχετικά με τον χειρισμό και την αναφορά «δραστηριοτήτων διαμαρτυρίας, εξτρεμιστικών και εγκληματικών συμμοριών» από στρατιώτες. 

Η στρατιωτική οδηγία 2024-07 για την αντιμετώπιση εξτρεμιστικής δραστηριότητας, καθώς και η οδηγία 2024-08 της υπηρεσίας για την αναφορά εξτρεμιστικής δραστηριότητας, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού.

Το WorldNetDaily πήρε συνέντευξη από τον Δρ Charles "Chase" Spears, πρόσφατα συνταξιούχο μετά από μια 20ετή καριέρα δημοσίων υποθέσεων του στρατού που ειδικεύεται στην ηθική στρατιωτική στρατηγική επικοινωνίας.


«Από την πρώτη μέρα της θητείας του ως υπουργός Άμυνας», δήλωσε ο Spears στο WND, «ο Lloyd Austin ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα με τον [χριστιανικό] εξτρεμισμό στο στρατό». Η Spears πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο ίδιος στρατός που έκανε [τον Austin] στρατηγό τεσσάρων αστέρων».


O Aμερικανός Υπ. Άμυνας Lloyd Austin



Αλλά οι νέοι κανόνες του στρατού θέτουν το ερώτημα: «Γιατί τώρα, όταν πολλές αναφορές έχουν καταρρίψει τον ισχυρισμό του Austin;»

Ακόμα κι αν, είπε ο Spears, οι οδηγίες του στρατού εφαρμόστηκαν με σκοπό να διευκρινιστεί τι ισοδυναμεί με «εξτρεμισμό», μια λέξη που λέει ότι είναι «ανοιχτή σε ευρεία ερμηνεία στο τρέχον πολιτικό κλίμα», η νέα πολιτική «κάνει να φαίνεται ότι αν διαφωνείς με [τις απόψεις του Austin και της κυβέρνησης Μπάιντεν], τότε είσαι εξτρεμιστής».

Ο δικηγόρος R. Davis Younts συμφωνεί με τον Δρ Spears, λέγοντας στο WND ότι φοβάται επίσης την ασάφεια στους νέους κανόνες του στρατού. Σύμφωνα με τον απόστρατο αντισμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας και πρώην γενικό εισαγγελέα (JAG), οι οδηγίες περιλαμβάνουν ένα «εξαιρετικά ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων».

Τόσο o Spears όσο και o Younts ανησυχούν για το πώς θα ερμηνευθούν οι νέες οδηγίες.

Για παράδειγμα, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη απεικόνιση του στρατού των οργανώσεων υπέρ της ζωής ως τρομοκρατικών οργανώσεων, ο Younts είπε ότι η ανησυχία του έχει αυξηθεί. 

«Εάν ένα μέλος της υπηρεσίας προσφέρει χρήματα ή πόρους ή εθελοντές για να υποστηρίξει μια ομάδα  κατά των αμβλώσεων, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι υποστηρίζει εξτρεμιστές;» 

Ο Younts αμφισβήτησε. «Τι γίνεται με την υποστήριξη μιας ομάδας που υποστηρίζει ... την ύπαρξη μόνο δύο φύλων;»

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο Younts ρώτησε: «Αν ήμουν ακόμα στην Πολεμική Αεροπορία και πήγαινα στην εκκλησία μου, η οποία βγαίνει έξω για να προσευχηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις ώρες ανάγνωσης ιστοριών σε παιδιά από τρανσέξουαλ, θα ταίριαζε η εκκλησία μου στον ορισμό του στρατού για μια εξτρεμιστική ομάδα;»

Για το σκοπό αυτό, ο Spears επεσήμανε ότι η οδηγία του στρατού 2024-07 αναφέρει ότι η εξτρεμιστική δραστηριότητα περιλαμβάνει «την υποστήριξη εκτεταμένων παράνομων διακρίσεων με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνική καταγωγή, τη θρησκεία, το φύλο (συμπεριλαμβανομένης της εγκυμοσύνης), την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό». 

Προειδοποίησε ότι «επειδή αισθάνονται ότι πρέπει να ευχαριστήσουν τους πολιτικούς ανωτέρους τους, ορισμένοι στρατιωτικοί διοικητές θα συμπεράνουν ότι επειδή διαφωνείτε με τις γυναίκες που αγωνίζονται σε ανδρικά αθλήματα, τώρα συμμετέχετε σε μια πράξη εξτρεμισμού».

Στην πραγματικότητα, πρόσθεσε ο Spears, οι νέες απαιτήσεις αναφοράς του στρατού «ουσιαστικά αναγκάζουν τους διοικητές να αποδείξουν την αθωότητα των στρατιωτών που κατηγορούνται για εξτρεμισμό, παρά την ενοχή».

«Αυτά είναι τώρα πράγματα που κάθε χριστιανό στρατιωτικό μέλος που είναι δογματικά ευθυγραμμισμένο με τις παραδοσιακές βιβλικές απόψεις για τη ζωή, το γάμο και το φύλο πρέπει να εξετάσει», δήλωσε ο Younts στο WND. 

Για το λόγο αυτό, συνιστά «αυτά τα μέλη της υπηρεσίας να εγείρουν το ζήτημα στους βουλευτές τους και να υποβάλουν αίτηση για θρησκευτική προστασία που θα εξαιρεθεί από την πολιτική».

«Πρέπει να πείσουμε τους [στρατιωτικούς] ηγέτες να διευκρινίσουν τι εννοούν στις νέες οδηγίες», υποστηρίζει ο Younts. 

«Δεν νομίζω ότι είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι κάποιοι από τη σημερινή ανώτερη ηγεσία θα έβλεπαν την εκκλησία ή μια άλλη μη κερδοσκοπική οργάνωση 501 (c) ως εξτρεμιστικές επειδή αποκηρύσσουν την άμβλωση, τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου και μια σειρά άλλων αμαρτιών που τρέχουν ανεξέλεγκτα στην κοινωνία».

Για τον Spears, μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες του είναι το γεγονός ότι οι οδηγίες ισχύουν όχι μόνο για το εν ενεργεία προσωπικό του Στρατού, αλλά και για τα αδρανοποιημένα μέλη της Εφεδρείας και της Εθνικής Φρουράς. 

«Όταν ενεργοποιούνται έφεδροι και φύλακες, εμπίπτουν στον Ενιαίο Κώδικα Στρατιωτικής Δικαιοσύνης – αλλά όταν δεν ενεργοποιούνται, εμπίπτουν στο αστικό δίκαιο, όπως όλοι οι άλλοι πολίτες», εξήγησε. 

«Οι νέοι κανόνες του στρατού για τον λεγόμενο "εξτρεμισμό" διαβρώνουν περαιτέρω τη γραμμή μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ζωής».




ΠΗΓΗ: New U.S. Army policy spells trouble for Christians (endtimeheadlines.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Πατέρας φυλακισμένος στην Αίγυπτο επειδή μοιράστηκε τη χριστιανική του πίστη στο Facebook κηρύσσει απεργία πείνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!