Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Η εισβολή του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Κουρσκ θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση μέχρι τον Παγκόσμιο Πόλεμο;




Ένα επικίνδυνο παιχνίδι παίζεται στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσσίας και Ουκρανίας. 

Οι κόκκινες γραμμές ξεπερνιούνται ξανά και ξανά. 

Όλο και περισσότερες φωνές ρωτούν αν θα υπάρξει πυρηνική κλιμάκωση.



22 Αυγούστου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 6,9 λεπτά



Υπό το φως των εντάσεων γύρω από την κλιμακούμενη εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ και τις σχετικές πυρηνικές απειλές εναντίον των δύο πυρηνικών σταθμών στη Ζαπορίζια και το Κουρσκ (ZNPP και KNPP), οι Financial Times αποφάσισαν να δημοσιεύσουν μια ιστορία ότι η Ρωσσία εκπαιδεύτηκε κρυφά για να πραγματοποιήσει μεγάλα, καταστροφικά τακτικά πυρηνικά χτυπήματα εναντίον ευρωπαϊκών υποδομών, πιθανώς σε βάση πρώτου χτυπήματος. Το πυρηνικό κατώφλι στη Ρωσσία είναι αρκετά χαμηλό:

Η Ρωσσία έχει εκπαιδεύσει το ναυτικό της να επιτίθεται σε τοποθεσίες βαθιά στην Ευρώπη με πυρηνικούς πυραύλους σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με μυστικά αρχεία που έλαβαν οι Financial Times.


Ωστόσο, η ανησυχία δεν είναι εντελώς αβάσιμη, καθώς μόλις τον περασμένο μήνα ο Πούτιν διέταξε μια σπάνια άσκηση από τις ρωσικές τακτικές πυρηνικές δυνάμεις, στην οποία, μεταξύ άλλων, οπλίστηκαν και προσομοιώθηκαν ειδικοί πύραυλοι Isσkander-M με πυρηνικές κεφαλές.

Εν ολίγοις, φαίνεται να δείχνει ότι μια τακτική πυρηνική χρήση θα μπορούσε να προκληθεί εάν μια δύναμη εισβολής σπάσει την πρώτη γραμμή άμυνας της Ρωσσίας και η Ρωσσία φαίνεται να απειλείται με μεγαλύτερη επέκταση στη Ρωσσία.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο Κουρσκ: η Ουκρανία έχει ήδη σπάσει τις συνοριακές φρουρές και δημιουργεί όλο και περισσότερα αποθέματα για να διεισδύσει ακόμη βαθύτερα. 

Όχι μόνο αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουκρανία μπορεί να προσπαθεί να καταλάβει έναν πυρηνικό σταθμό στο Kurchatov προκειμένου να πραγματοποιήσει πυρηνικό εκβιασμό κατά της Ρωσσίας, αλλά υπήρχαν και ενδείξεις για άλλα απώτερα κίνητρα, όπως η κατάληψη της ρωσικής πυρηνικής εγκατάστασης αποθήκευσης στο 50.558061, 35.754448, που ονομάζεται Belgorod-22 - αν και υποστηρίζεται ότι η Ρωσσία έχει αφαιρέσει εδώ και καιρό τα πυρηνικά όπλα που είναι αποθηκευμένα εκεί.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και πρώην ανώτερος οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Peter Koenig γράφει στο Globalresearch: «Μια εισβολή του ΝΑΤΟ στην πυρηνικά εξοπλισμένη Ρωσσία βρίσκεται σε εξέλιξη και ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι βρίσκεται στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».


Έχει φτάσει η υπομονή του προέδρου Πούτιν στα όριά της; Όλες οι κόκκινες γραμμές ξεπεράστηκαν – αρκετές φορές.

Η περιοχή Κουρσκ της Ρωσσίας είναι σήμερα γεμάτη από όπλα, στρατεύματα, επιμελητεία του ΝΑΤΟ και πολλά άλλα, πολλά από τα οποία έχουν καταστραφεί. 

Βίντεο δείχνει δεκάδες οχήματα του ΝΑΤΟ, συστήματα αεράμυνας, άρματα μάχης και άλλα να έχουν καταστραφεί ή αιχμαλωτιστεί από τις ρωσσικές δυνάμεις στην περιοχή του Κουρσκ.

Οι περίπου 11.600 στρατιώτες του Κιέβου υπό την ηγεσία των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ δεν κατάφεραν να κατακτήσουν την πόλη Κουρτσάτοφ και τον πυρηνικό σταθμό της. Προφανώς, ο πρόεδρος Ζελένσκι έχει αναπτύξει όλα τα εναπομείναντα στρατεύματα του Κιέβου, καθώς και πρόσθετες πολωνικές δυνάμεις (ΝΑΤΟ).

Ο Ρώσσος στρατηγός Apti Alaudinov δήλωσε ότι η εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ είχε ως στόχο να εξασφαλίσει μια ισχυρή θέση για τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσσία. 

Ωστόσο, με την ήττα του Κιέβου και των δυτικών αφεντικών του, το καθεστώς του Κιέβου υπέγραψε τη δική του θανατική ποινή.

Οι απώλειες του Κιέβου ανέρχονται σε περισσότερες από 2.000.

Ο στρατηγός Allaudin προβλέπει περαιτέρω ότι η ειδική επιχείρηση του Κιέβου θα τελειώσει μέχρι το τέλος του 2024, με πλήρη νίκη του ρωσικού στρατού και παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου και των αφεντικών του στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο. (Borzzikman, 15 Αυγούστου 2024)






Μένει να δούμε αν η συνθηκολόγηση της Δύσης θα συμβεί πραγματικά. Δεν είναι συνήθεια της Δύσης να χάνει το κύρος της ακόμη και στα τελικά στάδια – έτσι περαιτέρω επιθετικότητα, ίσως μια άμεση επίθεση του ΝΑΤΟ στη Ρωσσία, είναι μια πιθανότητα.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο πρόεδρος Πούτιν εξακολουθεί να αρνείται να κηρύξει πόλεμο, παρά το γεγονός ότι το ρωσσικό έδαφος έχει δεχθεί εισβολή και οι Ρώσσοι σκοτώνονται στο έδαφός τους από στρατεύματα του ΝΑΤΟ. Και περαιτέρω άμεσες επιθέσεις του ΝΑΤΟ μπορεί να σχεδιαστούν. Προς το παρόν, η Ουάσιγκτον κυριολεκτικά ξεφεύγει με τη «δολοφονία».

Βήμα προς βήμα, η Ουάσιγκτον και οι εταίροι της στο ΝΑΤΟ έχουν περάσει τη μία κόκκινη γραμμή μετά την άλλη.

  • Πρώτα, τα όπλα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
  • έπειτα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
  • έπειτα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία.
  • έπειτα στρατιώτες του ΝΑΤΟ που διοικούν τα εξελιγμένα όπλα που προμηθεύει η Δύση·
  • στη συνέχεια στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο ρωσικό έδαφος. Στη συνέχεια, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ επιτίθενται σε ρωσικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος - και τέλος τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ προσπαθούν να καταλάβουν μια ολόκληρη ρωσική περιοχή, να πάρουν Ρώσσους αιχμαλώτους και να σκοτώσουν Ρώσσους.




Αεροδρόμια σε όλη τη Ρωσσία βομβαρδίζονται συνεχώς από μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Στις 9 Αυγούστου 2024, τα ρωσσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια έκρηξη που ακολουθήθηκε από πυρκαγιά στη ρωσική αεροπορική βάση στην περιοχή Lipetsk, περίπου 280 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη βορειοανατολική Ουκρανία, σαν να είχαν επιτεθεί ουκρανικά ή νατοϊκά στρατεύματα στο αεροδρόμιο, καταστρέφοντας μια αποθήκη και αρκετές άλλες εγκαταστάσεις με εναέριες βόμβες καθοδηγούμενες από εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ.

Κάποιοι εικάζουν ότι το Κίεβο / ΝΑΤΟ μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει ένα μικρό τακτικό πυρηνικό όπλο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις τέτοιας επιθετικότητας και η Ρωσσία σιωπά.

Σύμφωνα με τον ρωσσικό στρατό, περίπου 1.000 στρατιώτες και περισσότερες από δύο δωδεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης συμμετείχαν στη δική του (ρωσσική) επίθεση. (Αυτή η σελίδα έχει αφαιρεθεί από την Google με την αιτιολογία ότι η σελίδα των Moscow Times δεν υπάρχει πλέον - ο σύνδεσμος εμφανίζεται για να δείξει τη δυτική λογοκρισία).

Ο ρωσσικός στρατός προελαύνει συνεχώς στο Ντονμπάς για να προστατεύσει τον ρωσσόφωνο πληθυσμό από τις άνανδρες επιθέσεις των Ναζί του Αζόφ, οι οποίοι έχουν σκοτώσει περίπου 18.000 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους γυναίκες και παιδιά, τα τελευταία 10 χρόνια.

Η Ρωσσία δέχεται βαριά και οδυνηρά πλήγματα από τα όπλα του ΝΑΤΟ στο έδαφός της. Το ΝΑΤΟ είναι παρόν παντού, με επικοινωνίες, επιμελητεία και διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Περισσότερες από 35 χώρες επενδύουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων για να προμηθεύσουν την Ουκρανία με όπλα, ώστε να μπορέσει να καταφέρει αυτά τα θανατηφόρα χτυπήματα κατά της Ρωσσίας - στο ρωσσικό έδαφος, με στρατιώτες του ΝΑΤΟ που η Δύση αρέσκεται να αποκαλεί «ξένους μισθοφόρους».

Περίπου 80 χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η Ρωσσία νίκησε τη ναζιστική Γερμανία, τα γερμανικά τανκς – προικισμένα στην Ουκρανία – κυλούν και πάλι στην περιοχή του Κουρσκ, όπου έλαβε χώρα η αποφασιστική μάχη: τη μάχη με την οποία η Ρωσσία νίκησε τη ναζιστική Γερμανία και έσωσε τη Δύση από τον γερμανικό φασισμό.

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν την ψευδαίσθηση ότι η σ βρίσκεται σε μια μικρή στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι αυτός ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων μεταξύ της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσσίας είναι πολύ πιο επικίνδυνος από την κατάσταση κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου το 1943.

Το ΝΑΤΟ προσπαθεί σταδιακά να δημιουργήσει ταξιαρχίες στην Ανατολική Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τη Ρωσσία.

Είναι ένα παιχνίδι παρατήρησης του «πόσο μακριά μπορούμε να πάμε», ενώ παρακολουθούμε προσεκτικά την αντίδραση της Ρωσσίας. 

Το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η στελέχωση των ταξιαρχιών με στρατιώτες, καθώς οι νέοι Ευρωπαίοι δεν είναι πρόθυμοι να πεθάνουν για τους δυτικούς πολεμοκάπηλους και τα κέρδη της δυτικής πολεμικής βιομηχανίας. 

Μήπως ο Πούτιν και οι σύμβουλοί του δεν εκτίμησαν σωστά το θράσος του ΝΑΤΟ και ελπίζουν ότι δεν θα εισβάλουν στο ρωσσικό έδαφος από την Ουκρανία για να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση;

Τι γίνεται τώρα που όλες οι κόκκινες γραμμές έχουν ξεπεραστεί - και περισσότερες από μία φορές;

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο πρώην Ρώσσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσσία δεν πρέπει πλέον να συγκρατείται:

«Από αυτή τη στιγμή, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση [του Κιέβου] θα πρέπει να λάβει ανοιχτά εξωεδαφικό χαρακτήρα», υποστήριξε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσσίας, σε ανάρτησή του την Πέμπτη.

«Μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε να προωθούμαστε στο έδαφος που εξακολουθεί να υπάρχει ως Ουκρανία. Στην Οδησσό, το Χάρκοβο, το Ντνιεπροπετρόφσκ, το Νικολάγιεφ. Στο Κίεβο και πέρα από αυτό. Δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στα αναγνωρισμένα σύνορα»Δείτε αυτό.



Εάν ο πρόεδρος Πούτιν αναμένει ακόμη περισσότερη επιθετικότητα από τη Δύση ή το ΝΑΤΟ στο ρωσσικό έδαφος, μπορεί να έχει έτοιμη μια ισχυρή απάντηση, η οποία δεν μπορεί να ονομαστεί απάντηση σε μια «ψεύτικη σημαία», επειδή αυτό που κάνουν το Κίεβο και το ΝΑΤΟ στο ρωσσικό έδαφος σαφώς δεν είναι μια «ψεύτικη σημαία», αλλά μια καθαρή πρόκληση.

Η Ρωσσία είναι στρατιωτικά ικανή να εξαλείψει ταυτόχρονα τα δυτικά κέντρα λήψης αποφάσεων και τα στρατιωτικά κέντρα, καθώς και τα οικονομικά κέντρα με υπερηχητικά τακτικά όπλα υψηλής ακρίβειας, περιορίζοντας την απώλεια ζωών στο ελάχιστο, αλλά εξαλείφοντας τις δυτικές δομές εξουσίας.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!