Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Φεστιβάλ Σόλινγκεν, Γερμανία: Τρεις νεκροί σε επίθεση - ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης



Σε μια επίθεση κατά τον εορτασμό της 650ης επετείου της πόλης Solingen, υπήρξαν νεκροί και τραυματίες.Φωτογραφία: Gianni Gattus/dpa



Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερεις τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ της πόλης στο Σόλινγκεν. Ο δράστης αναζητείται «από μεγάλη αστυνομική δύναμη», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Υποτίθεται ότι θα ήταν ένα ειρηνικό «Φεστιβάλ της Διαφορετικότητας», αλλά το φεστιβάλ της πόλης για τον εορτασμό της 650ης επετείου της πόλης Solingen επισκιάστηκε από μια επίθεση με μαχαίρι με τρεις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Στην επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερεις τραυματίστηκαν σοβαρά, ανακοίνωσε η αστυνομία στο Ντύσσελντορφ το βράδυ του Σαββάτου. Ο ύποπτος αναζητείται «από μεγάλη αστυνομική δύναμη». Ο δήμαρχος του Solingen και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αντέδρασαν απογοητευμένοι στην πράξη βίας.

Η πράξη θεωρείται «επίθεση», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Ντύσσελντορφ. Αυτό υποστηρίζεται από τη στοχευμένη προσέγγιση του δράστη. Απέρριψε πληροφορίες από την «Bild» ότι η πράξη χαρακτηρίστηκε ως «τρομοκρατική επίθεση». 


Η εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ο επιτιθέμενος μιλούσε αραβικά. 

Όποιος παρατηρεί κάτι ύποπτο δεν πρέπει να ενεργεί με δική του πρωτοβουλία, αλλά να καλεί τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 110. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Herbert Reul (CDU) έφτασε στον τόπο του εγκλήματος κατά τη διάρκεια της νύχτας.



Κλειστό το κέντρο της πόλης

Πολλοί αξιωματικοί συμμετείχαν στην αναζήτηση του φερόμενου ως δράστη. Η αστυνομία του Σόλινγκεν έλαβε επίσης ενισχύσεις από άλλα μέρη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ως εκ τούτου, η σκηνή του εγκλήματος ήταν «αποκλεισμένη εκτενώς».

Υπήρχαν βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί και ιατροδικαστές με λευκές προστατευτικές στολές, όπως ανέφερε ένας φωτογράφος του AFP. Στην ηλεκτρονική υπηρεσία "X", η αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κάλεσε τους ανθρώπους: «Αποφύγετε την περιοχή του κέντρου της πόλης Solingen».

Πριν η αστυνομία ανακοινώσει τον αριθμό των θυμάτων, ο δήμαρχος του Σόλινγκεν Tim Kurzbach (SPD) είχε δηλώσει στη σελίδα της πόλης στο Facebook ότι υπήρχαν «εννέα νεκροί και τραυματίες» να θρηνήσουν, αρκετοί εξακολουθούσαν να παλεύουν «για τη ζωή τους». «Απόψε είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, φρίκη και μεγάλη θλίψη στο Σόλινγκεν», έγραψε ο Kurzbach. «Ραγίζει η καρδιά μου που έγινε επίθεση στην πόλη μας».



κροκόΔΕΙΛΟΣ με το δοχείο των δακρύων



Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Hendrik Wüst (CDU) αντέδρασε επίσης με απογοήτευση. «Μια πράξη της πιο βάναυσης και παράλογης βίας έπληξε τη χώρα μας στην καρδιά», έγραψε στην ηλεκτρονική υπηρεσία "X". 



«Ολόκληρη η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων στο Σόλινγκεν, ειδικά στο πλευρό των θυμάτων και των οικογενειών τους». Οι «μεγάλες ευχαριστίες» του πηγαίνουν «στους πολλούς διασώστες και την αστυνομία μας που δίνουν μάχη για ανθρώπινες ζωές αυτά τα λεπτά».



Εορτασμός της 650ης επετείου της πόλης

Το φονικό όπλο ήταν πιθανώς μαχαίρι, ανέφεραν αστυνομικές πηγές. Η αστυνομία σήμανε συναγερμό. Ελικόπτερα βρίσκονται στον αέρα. Οι αστυνομικοί στέκονται στο σημείο με όπλα και το ασφαλίζουν. Υπάρχουν εμπόδια σε όλη την πόλη. Έχουν ανεγερθεί οθόνες απορρήτου. Η σκηνή του εγκλήματος είναι το Fronhof - μια πλατεία της αγοράς στο κέντρο της πόλης Solingen. Υπάρχει μια σκηνή για ζωντανή μουσική.

Σύμφωνα με την "Solinger Tageblatt", οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους του Σόλινγκεν να εγκαταλείψουν το κέντρο της πόλης. Το φεστιβάλ έχει ματαιωθεί προς το παρόν. Σειρήνες ακούγονται γύρω από το κέντρο της πόλης. 

Ο Philipp Müller, ένας από τους συνδιοργανωτές, εξήγησε επί σκηνής, σύμφωνα με την έκθεση, ότι η υπηρεσία διάσωσης πάλευε για τη ζωή εννέα ανθρώπων. Χιλιάδες επισκέπτες ακολούθησαν το αίτημα να φύγουν ήρεμα από την πλατεία και να μην πανικοβληθούν.

Με την ευκαιρία των 650ων γενεθλίων της πόλης Σόλινγκεν, ξεκίνησε την Παρασκευή ένα «Φεστιβάλ Διαφορετικότητας». Υποτίθεται ότι θα διαρκούσε μέχρι την Κυριακή. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Το Solingen Mitte θα μετατραπεί ένα μεγάλο μίλι φεστιβάλ: Από το Neumarkt στο Fronhof στο Mühlenplatz, θα υπάρξουν εορτασμοί». Στους δρόμους, οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν ένα πρόγραμμα με μουσική, καμπαρέ, ακροβατικά, τέχνες και χειροτεχνίες, ψυχαγωγία για παιδιά και πολλά άλλα. (DPA/AFP)




ΠΗΓΗ: Stadtfest in Solingen: Drei Tote bei Anschlag – Täter flüchtig (epochtimes.de)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η ομοσπονδιακή αστυνομία καταγράφει 170% περισσότερα βίαια εγκλήματα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου
Από το 2019, τα βίαια, σεξουαλικά και περιουσιακά εγκλήματα έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 170% στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου. Αυτό είναι σύμφωνα με νέα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Στην περίπτωση της ιδιοκτησίας και των βίαιων εγκλημάτων, το ποσοστό των αλλοδαπών παραβατών κυριαρχεί σχεδόν κάθε χρόνο.

3 σχόλια:

  1. .
    Η αρχή μιας νέας ευρωπαϊκής πολιτικής πραγματικότητας

    5/08/2024

    https://www.antinews.gr/56910/kosmos/i-archi-mias-neas-eyropaikis-politikis-pragmatikotitas/
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν φεστιβάλ διαφορετικότητας δηλαδή λοάτκι γκέι λεσβίες τρανς καρναβάλια πήγε και ο μουσουλμάνος να τους δείξει τον πολιτισμό του. Οι αριστεροί δεν λέγανε θα έρθουν οι μετανάστες να μας δείξουν τον πολιτισμό τους; Τους έδειξε τον πολιτισμό των μουσουλμανικών χωρών που πετάνε τους ομοφυλόφιλους από τις ταράτσες. Οι αριστεροί λοάτκι woke και λοιπές συνιστώσες ας πρόσεχαν όταν λυσσάγανε να προπαγανδίζουν "refugees welcome".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΝΤΥΝΕΙ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ..

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ

    ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΟΣ, ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ,

    ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΛΟΓΙΚΗ...

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ...

    .
    Ο ΜΕΓΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΠΕ :

    ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.

    ΤΟ ΚΑΛΟ , ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ,

    ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ !!!

    ΚΑΙ

    ΤΟ ΚΑΚΟ Η ΑΓΝΟΙΑ...

    ΑΦΟΥ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΙΣΛΑΜ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ...

    .
    Κοράνι οι 150 (πιο) θανάσιμες σελίδες! Κι όποιος αντέξει ας τις διαβάσει!
    (Μετά απ’ αυτό μην πεις ότι δεν ήξερες…)

    ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΔΩ...

    (215. «Οι πιστοί που θα εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και θα πολεμήσουν για την πίστη μπορεί να ελπίζουν στην θεία ευσπλαχνία..») ....

    παραδέχονται ότι δεν σέβονται την θρησκευτική λατρευτική επιλογή του άλλου,
    παρά θεωρούν ότι τελεί εν αγνοία και πλάνη.

    Και δεύτερον, αποδέχεται ότι πολιτική τους ήταν και είναι η (παντοιοτρόπως) πίεση των απίστων (βλ. αλλόθρησκων) να ασπαστούν τον Ισλαμισμό.

    Δηλαδή, αλαζονεία και φιλοσοφικός - θρησκευτικός ρατσισμός

    Κοράνι οι 150 (πιο) θανάσιμες σελίδες! Κι όποιος αντέξει ας τις διαβάσει!
    (Μετά απ’ αυτό μην πεις ότι δεν ήξερες…)

    του Γιώργου Ανεστόπουλου

    Οι εκατόν πενήντα από τις περίπου τετρακόσιες σελίδες του Κορανίου είναι γεμάτες με Φλογερές προτροπές προς τους Πιστούς να συμβάλλουν…

    με κάθε μέσο – «ακόμη και χύνοντας το αίμα των Απίστων» –

    στην Δημιουργία ενός Παγκόσμιου Χαλιφάτου του Ισλαμ.

    .
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

    https://www.kozanilife.gr/2012/10/10/korani/

    .
    Υ.Γ. 1.

    ΑΛΟΙΜΟΝΟ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΞΑΡΜΑΤΩΤΟ

    ΠΑΠΠΑΦΛΕΣΑΣ !!!

    .
    Υ.Γ. 2.

    Η ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΑΙ Ή ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ

    ΠΟΣΑ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΜΕΙΣ...

    ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙ ΟΟΟΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ._

    .
    ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ...

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!