Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Λέμε τώρα....΄Αν μια παρόμοια ενέργεια, έκαναν Έλληνες πολίτες, Έλληνες γονείς.... [ Υποθετικώς πάντα.... ]

  Διάσωση προσφυγόπουλου 50 ημερών – Έπινε γάλα με θαλασσινό νερό


Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω....

Μια δακρύβρεχτη περιγραφή, που στοχεύει να διεγείρει να ανθρωπιστικά συναισθήματά μας, να να καλύψει το συνεχιζόμενο φιάσκο εις βάρος του λαού μας και του Έθνους μας.


Ρωτώ (μαζί και με κάποιους άλλους αναγνώστες), τί σόϊ ανάκριση να διεκπεραιώσει το Λιμενικό και η Αστυνομία;

Θα πιάσει τους απερίσκεπτους και ασυνείδητους γονείς οι οποίοι ρίσκαραν τη ζωή του νεογέννητου παιδιού τους, χρησιμοποιώντας το ως προκάλυμα της αυθαίρετης εισόδου στην ελληνική επικράτεια;

΄Αν μία παρόμοια ενέργεια έκαναν Έλληνες πολίτες, δεν θα τους περνούσαν αυθωρεί χειροπέδες; 
Εδώ, πώς και γιατί παρουσιάζεται ως ....φιλανθρωπικός ηρωϊσμός;

Και κάτι ακόμη: 

Πρόσφατα, στις φοβερές πυρκαγιές της Αττικής, κινδύνεψαν σπίτια και έσπευσε η πυροσβεστική και τα εναέρια μέσα να τα διασώσουν. 

Σωστό. 

Επρόκειτο για πολίτες τους κράτους μας, οι οποίοι συμμετέχουν στα κόστη. 

Παρά ταύτα, οι κρατούντες έρριξαν την ιδέα, να πληρώσουν οι ....ιδιοκτήτες (που δεν έφταιξαν σε τίποτε!) να πληρώσουν το κόστος της διασώσεως....

Εδώ, βέβαια, με ανθρωπιστική παρόρμηση κινητοποιήθηκαν όλα τα μέσα, Λιμενικό, Πυροσβεστική, Αεροπορία!!! 

Για περιστατικό όπου οι παθόντες ήταν οι ίδιοι υπεύθυνοι του κινδύνου τους.

Το κόστος ποιός θα το επωμισθεί;;;



10 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι στήθηκε ταινία μικρού μήκους,
    να δείχνει τον πατέρα με το απλό φουσκωτό 4 ατόμων(πως αντέχει στην φουσκωθαλλασία του Αιγαίου ένα τόσο μικρό φουσκωτό μόνο ο σκηνοθέτης το ξέρει; Ήταν μάλλον μικρή η απόσταση από την ακτή που είχε να διανύσει όταν άρχισε η προβολή μικρού μήκους) αυτός και το παιδί να φτάνουν στην κοντινή παραλία. Ο βουβός πόνος του επήλιδα με το βρέφος στην αγκαλιά, όπου μια στεριά το περιμένει να ζήσει. Δακρύβρεχτοι διασώστες τρέχουν να διασώσουν το παιδί και τον πατέρα, και προφανώς ψάχνουν την μάνα για να γίνει η επανένωση, που άλλου, εκεί που πάτησαν πρώτα στεριά, στην Ελλάδα. Προς το παρόν μια ισοθερμική κουβέρτα σκεπάζει στοργικά τα δύο μέλη. Η πετυχημένη ταινία μικρού μήκους τελειώνει με τους ανθρώπους με τα γιλέκα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ χαμογελαστούς και περήφανους να συνομιλούν με αυτόν που δεν τήρησε τους τύπους και πέρασε παράνομα τα σύνορα(σαν λαθρομετανάστης ας πούμε), κάποιο λόγο θα είχε για να έρθει από τόσο μακριά. Δεν έκανα μήνες να έρθω από την μακρινή μου χώρα διαβεβαιώνει ο επήλιδας, ας είναι καλά οι turkish airlines που με έφεραν από την χώρα μου στην Τουρκία και από εκεί με φουσκωτό στην Ελλάδα μέσω Τούρκων διακινητών τους οποίους και πλήρωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άαααα, έκτακτα! Είχε και διαφήμιση της Turkish στο τέλος.

      Να υποθέσουμε ότι είναι ο σπόνσορας όλης αυτής της ψευτιάς;

      Διαγραφή
    2. Αυτή είναι η αλήθεια ότι δηλαδή αυτός πχ από το Μπαγκλαντές δεν διέσχισε όλη την Μέση Ανατολή για να φτάσει στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και να τον περάσουν οι διακινητές απέναντι. Έχει γραφεία μετανάστευσης η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην χώρα τους πχ Μπαγκλαντές και τους τα κανονίζουν να μεταναστεύσουν πληρώνοντας αλλά για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους θα πρέπει να καταγραφούν στην χώρα υποδοχής πχ Ελλάδα. Στο ενδιάμεσο το γραφείο τους δίνει τα αεροπορικά με turkish airline για Τουρκία και επίσης όλοι αυτοί είναι με smartphohe κάποιοι που περνάνε από χερσαία σύνορα πχ Έβρος. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά είναι απλά κάποια παρατυπία, μη τήρηση των τύπων-τυπικού. Η μεγάλη εικόνα πέραν από τις ατομικές ιστορίες που μας λένε για να συγκινήσουν τον κόσμο ότι πρόκειται για ένα απλά ανθρωπιστικό φαινόμενο και να είμαστε ευαισθητοποιημένοι, στις ταινίες μικρού μήκους, στα ντοκιμαντέρ και στα ρεπορτάζ τους, η αλήθεια είναι ότι έρχονται εκατοντάδες χιλιάδες πχ στην Ελλάδα κάθε χρόνο και πολύ από αυτούς προωθούνται για μόνιμη εγκατάσταση πχ στην Ελλάδα αφού καταγραφούν προηγουμένως από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

      Διαγραφή
  2. Στημένο. Όλα αυτά είναι πάντα στημένα. Κλείστε τα ρημάδια τις τηλεοράσεις που σας έχουν ρουφήξει ψυχή κι εγκέφαλο και τότε θα αρχίσετε να σκέφτεστε καθαρά.

    Όλα αυτά τα τηλεοπτικά και πολιτικά τσόλια υφίστανται μόνο όσο εμφανίζονται μέσα στο σκατόκουτο.

    Όσο για τα σκουπίδια που αποικίζουν την Πατρίδα, η μόνο είδηση που με ενδιαφέρει είναι όταν απελαύνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθόλου σίγουρο ότι αυτός είναι πραγματικά ο πατέρας του παιδιού. Έχει διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιούν τα μικρά παιδιά άλλων για επίκληση συναισθήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν τα σχέδια τους και θα κάνουν τα πάντα για να πετύχει

      Διαγραφή
  4. Χμμμ....
    Νά θυμίσουμε σέ όλους, ότι η λέξις ' α π έ λ α σ ι ς ' είναι απολύτως α π α γ ο ρ ε υ μ έ νη στήν χώρα μας!
    Γιατί πολλοί μάλλον τό ξεχνάνε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλη απαγορευμένη λέξη είναι τό νά υπάρχει : σ υ ν ε ί δ η σ η...ή
    νά επέλθει : ν έ μ ε σ ι ς
    κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η νέμεσις ποια θα είναι; Να γίνουν πολλοί και να μας σφάζουν επειδή είναι μουσουλμάνοι και επικράτησαν αριθμητικά σε μια περιοχή με χριστιανούς που δεν θέλουν να εξισλαμιστούν αυτοβούλως. Διότι πολύ απλά το επεκτατικό ισλάμ βασίζεται στην χρήση βίας για να επιβληθεί.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!