Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Νοτιοαφρικανική ομάδα θυμάτων εμβολίων προειδοποιεί κατά της ευρείας χρήσης πειραματικών εμβολίων της ευλογιάς των πιθήκων


Εικόνα: freepik


Μετά τις αρνητικές εμπειρίες με τα πειραματικά εμβόλια του κορωνοϊού, μια ομάδα θυμάτων εμβολίων της Νότιας Αφρικής προειδοποιεί τώρα κατά της χρήσης πειραματικών εμβολίων ευλογιάς των πιθήκων. Αυτά σχεδιάστηκαν για ένα διαφορετικό στέλεχος ευλογιάς. Υπάρχει επίσης κίνδυνος πραγματικής επιδημίας ευλογιάς λόγω της χρήσης ζωντανών εμβολίων.

Μια νοτιοαφρικανική οργάνωση που εκπροσωπεί τα θύματα των εμβολίων προειδοποίησε κατά της ευρείας χρήσης των εμβολίων ευλογιάς των πιθήκων, τα οποία περιγράφει ως «πειραματικά» δεδομένων των δεδομένων και των περιστάσεων. 

Η Ομάδα Ιατρικής Μελέτης Τραυματισμών Εμβολίων της Νότιας Αφρικής (SAVIMS) εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που θα χρησιμοποιηθούν για τον περιορισμό της τρέχουσας επιδημίας ευλογιάς των πιθήκων στην Αφρική.




Η προειδοποίηση έρχεται αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) κήρυξε πρόσφατα «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος» λόγω μιας νέας, δυνητικά πιο επικίνδυνης παραλλαγής του ιού Mpox στην Αφρική. 

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., περισσότερες από 14.000 πιθανές μολύνσεις και περισσότεροι από 500 θάνατοι έχουν ήδη αναφερθεί φέτος, κυρίως στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. 

Οι επικριτές διαμαρτύρονται ότι ο Π.Ο.Υ. ενεργεί στην πραγματικότητα μόνο προς το συμφέρον των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες λαμβάνουν περισσότερα κυβερνητικά χρήματα για την αγορά εμβολίων και έτσι κερδίζουν περισσότερα.


Η SAVIMS υποστηρίζει, επικαλούμενη επικυρωμένα δεδομένα, ότι τα εμβόλια ευλογιάς των πιθήκων δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς και οι πιθανές παρενέργειες είναι άγνωστες. 

Αναπτύχθηκαν επίσης για ένα διαφορετικό στέλεχος ευλογιάς. 

Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθούν "ζωντανοί" ιοί ευλογιάς, γεγονός που θα αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης πραγματικής επιδημίας ευλογιάς. 

Ο οργανισμός ζητά περαιτέρω μελέτες και προσεκτική αξιολόγηση οφέλους-κινδύνου πριν χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια σε μεγάλη κλίμακα.





ΠΗΓΗ: Südafrikanische Impfgeschädigten-Gruppe warnt vor breitem Einsatz experimenteller Mpox-Impfstoffe (report24.news)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΘΑΝΑΤΟΙ:








ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οφθαλμική αιμορραγία που αποδίδεται στον εμβολιασμό COVID-19
Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν διαβήτη, προηγούμενη χειρουργική επέμβαση ματιών και οφθαλμικές ενέσεις, αλλά όχι από του στόματος αντιπηκτικά


Νέα εμβόλια COVID από την Pfizer, Moderna θα κυκλοφορήσουν ήδη από αυτόν τον μήνα
Νέες αναμνηστικές δόσεις mRNA COVID προωθούνται από τον FDA και θα διανεμηθούν μόλις τον Αύγουστο, παρά την ηπιότητα του ιού και τους πολυάριθμους θανάτους και τραυματισμούς που αναφέρθηκαν λόγω των τρυπημάτων.


Κυβέρνηση των ΗΠΑ: Το φθόριο μπορεί να μειώσει το IQ των παιδιών
Εάν τα παιδιά καταναλώνουν πάρα πολύ φθόριο – για παράδειγμα μέσω του πόσιμου νερού – υπάρχει υψηλός κίνδυνος για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Αυτό εξηγείται από μια νέα έκθεση του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.


Ευλογιά των πιθήκων: Η Αργεντινή θέτει σε καραντίνα φορτηγό πλοίο
Ένα φορτηγό πλοίο κοντά στο λιμάνι του Rosario στην Αργεντινή έχει τεθεί σε καραντίνα. Ένα μέλος του πληρώματος έχει ένα εξάνθημα που μοιάζει με κύστη.


Παιδιά: Ο εμβολιασμός με mRNA προκαλεί διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος
Μια σημαντική νέα μελέτη διαπίστωσε ότι όλα τα παιδιά που εμβολιάζονται με παρασκευάσματα mRNA έχουν μαζικά αυξημένο κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών όπως ο καρκίνος. Οι ενέσεις mRNA παράγουν επίσης ένα «τροποποιημένο ανοσοποιητικό σύστημα» στα παιδιά. Όπως διαπιστώθηκε προηγουμένως σε μελέτες σε ενήλικες, μόνο δύο δόσεις mRNA προκαλούν την ανάπτυξη αντισωμάτων IgG4, τα οποία διαταράσσουν μόνιμα το ανοσοποιητικό σύστημα.


Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει κανονισμό για την ψηφιακή ταυτότητα
Στα τελευταία μέτρα στον Λευκό Οίκο, η κυβέρνηση Μπάιντεν περνά ένα εκτελεστικό διάταγμα για την ψηφιακή ταυτότητα. Οι Αμερικανοί θα ψηφιοποιηθούν γρηγορότερα.


Νέα κάρτα εμβολιασμού της Ε.Ε. ως απειλή για τις θεμελιώδεις ελευθερίες
Χωρίς εμβολιασμό, χωρίς πρόσβαση στις τραπεζικές συναλλαγές τους και χωρίς ελεύθερα ταξείδια: Σύμφωνα με έναν ολλανδό δικηγόρο, αυτές είναι οι επιλογές που προσφέρει η κάρτα εμβολιασμού της Ε.Ε..


Ένας δικαστής στο Οντάριο του Καναδά επιδίκασε αποζημίωση τερματισμού και απόλυσης σε 40 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης του Τορόντο που απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν τον εμβολιασμό COVID-19.
Ο δικαστής John Stout έλαβε την απόφαση σε μια υπόθεση που αφορούσε την Καναδική Ένωση Δημοσίων Υπαλλήλων Local 145 και το William Osler Health System (WOHS). Ο Stout δήλωσε στην απόφασή του που κυκλοφόρησε στις 12 Αυγούστου ότι παρ' όλο που η πολιτική εμβολιασμού COVID-19 του νοσοκομείου για το 2021 ήταν τεχνικά νόμιμη, η απόφασή του έλαβε υπόψη το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δεν ενήργησαν από «κακόβουλη πρόθεση» όταν αρνήθηκαν τον εμβολιασμό. «Θεωρώ ότι οι μεμονωμένοι πενθούντες που απολύθηκαν από την εργασία τους από το Νοσοκομείο δικαιούνται καταγγελία και απόλυση σύμφωνα με την ESA. Συγκεκριμένα, η άρνηση ενός ατόμου να εμβολιαστεί, υπό τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτόν τον χώρο εργασίας, δεν ισοδυναμεί με «εσκεμμένο παράπτωμα, ανυπακοή ή εσκεμμένη παραμέληση καθήκοντος», ανέφερε η απόφαση.


Το Κονγκό ανέφερε περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα mpox την τελευταία εβδομάδα μέχρι την Τρίτη, καθώς οι αφρικανικές υγειονομικές αρχές ζήτησαν απεγνωσμένα εμβόλια για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της «αυξανόμενης» απειλής στην ήπειρο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει τα κρούσματα στην Αφρική παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ενώ η ευλογιά των πιθηκακίων έχει αναφερθεί σε 12 από τις 54 χώρες της Αφρικής κατά τη διάρκεια αυτών των επιδημιών, το τεράστιο κεντροαφρικανικό έθνος του Κονγκό έχει καταγράψει μακράν τα περισσότερα κρούσματα φέτος. Από τα συνολικά 18.910 κρούσματα το 2024, το 94% - ή 17.794 - ήταν στο Κονγκό, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικής, με 535 από τους 541 θανάτους να αναφέρονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!