Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Το Bohemian Club χρησιμοποιεί προειδοποιήσεις πνευματικών δικαιωμάτων για να καθαρίσει τελετουργικά πλάνα



Cindy Harper


Ένα βίντεο που ανέβηκε από έναν πολίτη δημοσιογράφο, γνωστό με το ψευδώνυμο "Dancer", αφαιρέθηκε από το YouTube αφού το Bohemian Club εξέδωσε προειδοποίηση πνευματικών δικαιωμάτων κατά του βίντεο, το οποίο κατέγραψε σκηνές από την ετήσια τελετή του μυστικοπαθούς Bohemian Grove.

Ο "Dancer" κινηματογράφησε μέρη της τελετής «Αποτέφρωσης της Φροντίδας», μιας ιδιωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε εντός των ορίων του 2.700 στρεμμάτων καταφυγίου στο Μόντε Ρίο της Καλιφόρνια. 

Το Bohemian Club, ένα ιδιωτικό κλαμπ γνωστό για τα υψηλού προφίλ μέλη του, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, επιχειρηματικών ηγετών και καλλιτεχνών, υποστηρίζει αυστηρές πολιτικές απορρήτου και απαγορεύει οποιεσδήποτε συσκευές εγγραφής στη συγκέντρωση.






Κρυμμένο στα αρχαία δάση κόκκινου ξύλου του Μόντε Ρίο της Καλιφόρνια, βρίσκεται ένα καταφύγιο 2.700 στρεμμάτων γνωστό ως Bohemian Grove. 

Αυτός ο αποκλειστικός θύλακας φιλοξενεί μια ιδιωτική ανδρική ιδιότητα μέλους που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην πολιτική, τις επιχειρήσεις και τις τέχνες. 

Κάθε χρόνο, τα μέλη του Bohemian Club, το οποίο ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1872, συγκεντρώνονται για ένα καταφύγιο δύο εβδομάδων που είναι τόσο ένα καταφύγιο από τα φώτα της δημοσιότητας όσο και ένα θέμα ουσιαστικής διαμάχης.

Το Bohemian Grove εξακολουθεί να περιβάλλεται από μυστήριο και διαμάχη. Ενώ τα μέλη μπορεί να υποστηρίξουν ότι η υποχώρηση χρησιμεύει ως κρίσιμος θάλαμος αποσυμπίεσης μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η μυστικότητα που περιβάλλει τις τελετουργικές δραστηριότητές της τροφοδοτεί τις συνεχιζόμενες συζητήσεις σχετικά με τη διαφάνεια.

Τα strikes πνευματικών δικαιωμάτων έχουν γίνει ένα διαδεδομένο εργαλείο για την αφαίρεση αμφιλεγόμενου υλικού από διαδικτυακές πλατφόρμες, μια τάση που εγείρει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την καταστολή της ελευθερίας του λόγου και της διαφάνειας.

Ενώ αυτοί οι νομικοί μηχανισμοί έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, αξιοποιούνται όλο και περισσότερο από εταιρείες, ιδιωτικούς φορείς, ακόμη και κυβερνητικούς φορείς για τη λογοκρισία υλικού που θεωρείται ευαίσθητο ή επιζήμιο. 

Αυτή η πρακτική όχι μόνο περιορίζει την πρόσβαση του κοινού σε δυνητικά σημαντικές πληροφορίες, αλλά επίσης καταπνίγει τον λόγο και τη συζήτηση, ιδιαίτερα όταν το εν λόγω περιεχόμενο περιλαμβάνει ισχυρές προσωπικότητες ή θεσμούς.

Αυτό το περιστατικό έχει προσθέσει καύσιμα στη συνεχιζόμενη διαμάχη γύρω από το Bohemian Grove, το οποίο έχει επικριθεί για τη μυστικότητά του και την υποτιθέμενη επιρροή του στις παγκόσμιες υποθέσεις. 

Οι ακτιβιστές και οι υποστηρικτές της διαφάνειας απαιτούν εδώ και καιρό περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ετήσιες συγκεντρώσεις του συλλόγου, υποδηλώνοντας ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται κεκλεισμένων των θυρών θα πρέπει να υπόκεινται σε δημόσιο έλεγχο.


ΠΗΓΗ: Bohemian Club Uses Copyright Strikes To Scrub Ritual Footage (reclaimthenet.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!