Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ - ΒΙΑ και ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ στο Βερολίνο – ο ΕΝΟΧΟΣ;; Μα, φυσικά η ...ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ (τί άλλο θα μπορούσε να ήταν!)



Στο Mauerpark, οι άνθρωποι γιορτάζουν και "διαφωνούν". Η Tagesspiegel θεωρεί την κλιματική αλλαγή ως τον ένοχο


Παρ' όλο που οι γροθιές και τα μαχαίρια πετούν στο Mauerpark του Βερολίνου, είναι η κλιματική αλλαγή που φταίει. 

Η Tagesspiegel προτείνει ότι οι αυξανόμενες θερμοκρασίες συνδέονται με την αύξηση της βίας. 

Το ζήτημα της μετανάστευσης αγνοείται εντελώς.







Τους τελευταίους μήνες οι επιστήμονες έχουν βρει κατοικήσιμες σήραγγες στη Σελήνη, υπόγειες λίμνες στον Άρη και πιθανά σημάδια ζωής στην Αφροδίτη.

Ωστόσο, η αναζήτηση για ευφυή ζωή στη Γη συνεχίζεται μάταια


«Γιατί η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε περισσότερη βία», γράφει η Tagesspiegel στην εισαγωγή ενός άρθρου σχετικά με το «πρόβλημα της βίας στο Mauerpark του Βερολίνου». 

Με 161 αστυνομικές επιχειρήσεις και 108 αναφερόμενα εγκλήματα το πρώτο εξάμηνο του 2024, το πάρκο στην περιοχή Prenzlauer Berg είναι ένα από τα hotspots εγκληματικότητας της πρωτεύουσας - οι κλοπές, η βία και η διακίνηση ναρκωτικών είναι στην ημερήσια διάταξη.

Όχι μόνο οι λεγόμενες ομάδες «ευαισθητοποίησης», αλλά και εργαστήρια πολιτικού θάρρους 😏πρόκειται τώρα να βοηθήσουν ενάντια σε αυτό. 

Επικεφαλής τους είναι, μεταξύ άλλων, ο Chaska Stern, το τιμητικό συμβούλιο εκπροσώπων του Ομοσπονδιακού Δικτύου για το Πολιτικό Θάρρος. 

Σε συνέντευξή του στο Tagesspiegel, εξηγεί ότι πρέπει να «δημιουργήσουμε χώρους ψύξης για τον άμαχο πληθυσμό δημόσια» για να αποτρέψουμε τη βία.


Ο Chaska Stern εξηγεί ότι «η αποκτήνωση της κοινωνίας» είναι ένας παράγοντας και ότι η προθυμία για χρήση βίας έχει «στατιστικά γίνει πολύ υψηλότερη» - «η κλωτσιά ή η γροθιά στο πρόσωπο έρχεται πολύ πιο γρήγορα σήμερα από ό, τι στο παρελθόν». 

Από την άλλη, έχει όλα τα είδη συμβουλών και εργαλείων στο χέρι που υποτίθεται ότι βοηθούν σε μια επικίνδυνη κατάσταση - για παράδειγμα, μια σφυρίχτρα και ένα μίνι κουτί πρώτων βοηθειών.



Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, ωστόσο, είναι η εξήγησή του για το γιατί υπάρχει σήμερα τόση βία: «Από τους 26 βαθμούς, πολλοί άνθρωποι φτάνουν στα ενεργειακά τους όρια και κυριολεκτικά δυσκολεύονται να παραμείνουν ψύχραιμοι». 


Όταν κάνει ζέστη, «η ασφάλεια ελαττώνεται». 



Οι άνθρωποι είναι «πιο πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν βία και θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι θα μπορούσατε να βρεθείτε τουλάχιστον σε μια λεκτική διαφωνία». 




Επειδή «τότε απλά περισσότεροι άνθρωποι συναντιούνται έξω, πολλοί άνδρες έχουν σεξουαλικό βλέμμα, είναι φορτωμένοι με ορμόνες και δεν έχουν πλέον τον εαυτό τους υπό έλεγχο. Στη συνέχεια, υπάρχει περισσότερο catcalling».


Και αυτό είναι ένα πρόβλημα, επειδή «το κλίμα γίνεται όλο και πιο ζεστό παγκοσμίως» - χάρη στην κλιματική αλλαγή. 

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που διαπράττουν αυτή τη βία και γιατί η ροπή προς τη βία αυξάνεται πιο έντονα σε ορισμένες γειτονιές και περιβάλλοντα από ό,τι αλλού; 

Ο Chaska δεν απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις



– ούτε η Tagesspiegel ενδιαφέρεται για αυτές. 

Η λέξη "μετανάστευση" δεν εμφανίζεται ούτε μία φορά σε ολόκληρο το κείμενο.






ΠΗΓΗ: Messergewalt in Berlin - jetzt soll der Klimawandel schuld sein - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή, οι νομάδες κυρίως μουσουλμάνοι από αφρικανικές ή αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής που ζουν στην έρημο και μετακινούνται με καμήλες στην έρημο πρέπει να είναι serial killer κλιματικοί πρόσφυγες. Πάλι καλά που πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία το βράδυ γιατί θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε το HULK, τον πράσινο γίγαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..........................................................................................................................................

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!