Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Αστυνομικός επίτροπος του Ηνωμένου Βασιλείου απειλεί να εκδώσει, να φυλακίσει Αμερικανούς πολίτες για διαδικτυακές αναρτήσεις: «Θα σας κυνηγήσουμε»






Ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι οι αξιωματούχοι δεν θα καταστείλουν μόνο τους Βρετανούς πολίτες επειδή σχολίασαν τις ταραχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τους Αμερικανούς πολίτες.


«Το να είσαι πολεμιστής του πληκτρολογίου δεν σε κάνει ασφαλή από το νόμο», προειδοποίησε ο αστυνομικός διοικητής








Ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου προειδοποίησε ότι οι αξιωματούχοι δεν θα καταστείλουν μόνο τους Βρετανούς πολίτες για σχόλια σχετικά με τις ταραχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τους Αμερικανούς πολίτες.

«Θα ρίξουμε όλη την ισχύ του νόμου στους ανθρώπους. Και είτε βρίσκεστε σε αυτή τη χώρα διαπράττοντας εγκλήματα στους δρόμους είτε διαπράττοντας εγκλήματα από πιο μακριά στο διαδίκτυο, θα σας κυνηγήσουμε», δήλωσε ο Επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Sir Mark Rowley στο Sky News.

Ταραχές έχουν ξεσπάσει σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες ημέρες λόγω ψευδών φημών που διαδόθηκαν στο διαδίκτυο ότι ένας αιτών άσυλο ήταν υπεύθυνος για ένα μαζικό μαχαίρωμα σε μια χορευτική εκδήλωση με θέμα την Taylor Swift που άφησε τρία κορίτσια νεκρά και άλλα τραυματισμένα. 

Οι δολοφονίες, που φέρεται να διαπράχθηκαν από έναν 18χρονο σήμερα Βρετανό πολίτη που γεννήθηκε από γονείς από τη Ρουάντα, πυροδότησαν μια σειρά βίαιων διαμαρτυριών που εκμεταλλεύτηκαν ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με την κλίμακα της μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πλάνα από τις βίαιες συγκρούσεις στις οποίες εμπλέκονται διαδηλωτές κατά της μετανάστευσης και ομάδες αντιδιαδηλωτών, μερικοί από τους οποίους έχουν θεαθεί να κυματίζουν παλαιστινιακές σημαίες, έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι η κοινοποίηση τέτοιου περιεχομένου μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

Μια βασική πτυχή που καθιστά αυτή την προφανή καταστολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιδιαίτερα σοκαριστική για τους επικριτές είναι ότι η βρετανική κυβέρνηση απειλεί να εκδώσει Αμερικανούς πολίτες από τις ΗΠΑ για να φυλακιστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για παραβίαση των κανόνων τους σχετικά με τον πολιτικό λόγο στο διαδίκτυο.



Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα πατάξει μόνο τους Βρετανούς πολίτες που σχολίασαν τις ταραχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τους Αμερικανούς πολίτες. (Sky News)



Ένας δημοσιογράφος του Sky News ζήτησε από τον επίτροπο Rowley να εξηγήσει περαιτέρω την προειδοποίησή του, υποστηρίζοντας ότι προσωπικότητες υψηλού προφίλ «υποδαυλίζουν το μίσος» και ότι «άνθρωποι σαν τον Elon Musk» έχουν εμπλακεί. 

Στη συνέχεια ρώτησε ποιο θα είναι το σχέδιο της αστυνομίας «όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση ανθρώπων που υποδαυλίζουν αυτού του είδους τη συμπεριφορά πίσω από το πληκτρολόγιο που μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετική χώρα;».

Ο Rowley απάντησε λέγοντας στον δημοσιογράφο: «Το να είσαι πολεμιστής του πληκτρολογίου δεν σε κάνει ασφαλή από το νόμο».

«Μπορεί να είσαι ένοχος για αδικήματα υποκίνησης, υποκίνησης φυλετικού μίσους, υπάρχουν πολλά τρομοκρατικά εγκλήματα σχετικά με τη δημοσίευση υλικού», είπε. «Όλα αυτά τα αδικήματα είναι στο παιχνίδι αν οι άνθρωποι προκαλούν μίσος και βία στους δρόμους, και θα κυνηγήσουμε αυτά τα άτομα, όπως θα αντιμετωπίσουμε φυσικά στους δρόμους τους κακοποιούς και τους γιόμπ που παίρνουν – που προκαλούν τα προβλήματα στις κοινότητες».




Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας "Enough is Enough" στο Whitehall του Λονδίνου, την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, μετά το θανατηφόρο μαχαίρωμα τριών παιδιών σε ένα μάθημα χορού και γιόγκα καλοκαιρινών διακοπών με θέμα την Taylor Swift νωρίτερα αυτό το μήνα στο Southport. (Jordan Pettitt/PA μέσω AP)



Ο Elon Musk έχει γίνει πρωτοσέλιδο επειδή επέκρινε την απάντηση του πρωθυπουργού Sir Keir Starmer  στις ταραχές της περασμένης εβδομάδας, υποδηλώνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς «εμφύλιο πόλεμο».

Απάντησε επίσης σε ένα βίντεο κάποιου που φέρεται να συνελήφθη για προσβλητικά σχόλια στο διαδίκτυο με μια ερώτηση: «Είναι αυτή η Βρετανία ή η Σοβιετική Ένωση;».

Ο εκπρόσωπος του Starmer δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμμία δικαιολογία» για τα σχόλια του Musk, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης «μπορούν και πρέπει να κάνουν» περισσότερα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, ανέφερε το BBC. 

Πρόσθεσε ότι τέτοιες εταιρείες «έχουν ευθύνη» να σταματήσουν την εξάπλωση της εγκληματικής δραστηριότητας και να περιορίσουν την παραπληροφόρηση.






Ο Peter Aitken του Fox Business συνέβαλε σε αυτή την έκθεση.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μια γυναίκα από το Ηνωμένο Βασίλειο που συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά της μαζικής μετανάστευσης στην αγγλική πόλη Sunderland καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκισης επειδή έσπρωξε επανειλημμένα βιομηχανικούς κάδους απορριμμάτων προς μια γραμμή της αστυνομίας.
Η Leanne Hodgson, ηλικίας 43 ετών, καταδικάστηκε αυτή την εβδομάδα αφού συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά της μαζικής μετανάστευσης που πυροδοτήθηκαν από τη δολοφονία τριών νεαρών κοριτσιών στο Southport, σύμφωνα με ισχυρισμούς από έναν έφηβο με μεταναστευτικό υπόβαθρο. Ο Hodgson είναι μόνο ένας από τους σχεδόν 600 ανθρώπους που συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες στα τέλη του περασμένου μήνα. Η Εισαγγελία του Στέμματος (CPS) έχει απαγγείλει κατηγορίες σε τουλάχιστον 159 από αυτούς. Μεταξύ αυτών ήταν ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι που καταδικάστηκε επίσης σε δυόμισι χρόνια φυλάκισης επειδή φώναξε στην αστυνομία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Hartlepool, με έναν από τους άνδρες να δαγκώνεται επίσης από αστυνομικό σκύλο, ενώ η σύντροφός του δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς με γκλομπ.




«Εισαγάγετε τον αραβικό κόσμο, και μετατραπείτε οι ίδιοι σε αραβικό κόσμο» (βίντεο)

Ανησυχείτε για το μέλλον του δυτικού πολιτισμού; Πιστεύετε στην προστασία των πολιτιστικών αξιών και ελευθεριών που έχουν διαμορφώσει τις κοινωνίες μας εδώ και αιώνες; Σε αυτή την αποκαλυπτική συζήτηση, ο John Anderson, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας, κάθεται με τον Δρ James Orr για να εκθέσει τη σκληρή πραγματικότητα της μαζικής μετανάστευσης. Ο Δρ Orr, ένας διάσημος μελετητής και πρώην εταιρικός δικηγόρος, δεν μασάει τα λόγια του καθώς αποκαλύπτει τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης από πολιτισμούς θεμελιωδώς αντίθετους με τα δυτικά ιδεώδη.




Μπανγκλαντές: Ινδουιστές λιντσαρίζονται από μουσουλμανικό όχλο, σε στυλ 7ης Οκτωβρίου. Και ο κόσμος παραμένει σιωπηλός!





Οι Αμερικανοί δέχονται εισβολή από παράνομους μετανάστες με εκπληκτικό ρυθμό τόσο από τον Βορρά όσο και από τον Νότο. Και οι Δημοκρατικοί και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να κρύψουν το αποτυχημένο ιστορικό της τσάρου των συνόρων Καμάλα Χάρρις.





Είχε αποκεφαλίσει έναν άνδρα: ο καταδικασμένος Σομαλός αφέθηκε ελεύθερος για να πάει στον κινηματογράφο - και εισέβαλε
Θεωρείται «εξαιρετικά επικίνδυνος» από την αστυνομία, αλλά παρόλα αυτά αφέθηκε ελεύθερος: Ο 24χρονος καταδικασμένος εγκληματίας Mursal M., ο οποίος είχε κάποτε μεταφερθεί στη Γερμανία μέσω προγράμματος επανεγκατάστασης, κατάφερε να δραπετεύσει από τους δύο συντρόφους του το απόγευμα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον κινηματογράφο.




Σκανδαλώδης απόφαση: Αφγανός εντατικός παραβάτης επιτρέπεται να παραμείνει στη Γερμανία
Ενώ εγκληματικές συμμορίες αλλοδαπών τρομοκρατούν τη Γερμανία, η υπηρεσία μετανάστευσης λαμβάνει σκανδαλώδεις αποφάσεις. Για παράδειγμα, ένας πολυεγκληματικός αρχηγός αφγανικής συμμορίας επιτρέπεται να συνεχίσει να σπέρνει τον όλεθρο στο Αμβούργο, επειδή η απέλαση στην πατρίδα του υποτίθεται ότι δεν θα ήταν δυνατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!