Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Ο Σταυρός αντικαθίσταται από την ημισέληνο: Η σιωπηλή ισλαμική κατάκτηση των αμερικανικών εκκλησιών και των Χριστιανών





Μια αθόρυβη αλλά ύπουλη μεταμόρφωση λαμβάνει χώρα: οι αμερικανικές χριστιανικές εκκλησίες μετατρέπονται συστηματικά σε τζαμιά, σηματοδοτώντας μια ισλαμική κατάκτηση με πρόθεση να σβήσει την κληρονομιά του έθνους και να κατακτήσει τον χριστιανικό πληθυσμό του.


Οι πρόσφατες τάσεις στις συναλλαγές θρησκευτικών ακινήτων αποκαλύπτουν μια ανησυχητική αλλαγή στο θρησκευτικό τοπίο της Αμερικής

Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα είναι η πώληση του κτιρίου Calvary Temple of Praise Inc. στο Sanford της Φλόριντα, στον Masjid Al Hayy. 

Αυτή η συναλλαγή υπογραμμίζει μια ευρύτερη τάση: ενώ οι χριστιανικές εκκλησίες βιώνουν παρακμή, τα ισλαμικά τζαμιά σημειώνουν σημαντική ανάπτυξη

Αυτή η τάση δείχνει ένα βαθύτερο και πιο ανησυχητικό φαινόμενο: την αργή αλλά σταθερή διάβρωση της χριστιανικής κοινότητας και την καταπατητική επιρροή της ισλαμικής κοινότητας.



Η παρακμή των εκκλησιών

Ο Ναός της Δοξολογίας του Γολγοθά, όπως και πολλές άλλες εκκλησίες σε όλη τη χώρα, βρέθηκε σε μια θέση όπου έπρεπε να συρρικνωθεί λόγω οικονομικών δυσκολιών και συρρίκνωσης του εκκλησιάσματος

Το μεγάλο κτίριο, που κάποτε έσφυζε από προσκυνητές, έγινε ένα βάρος πολύ βαρύ για να το αντέξει. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Σύμφωνα με έκθεση του Pew Research Center του 2019, το ποσοστό των Αμερικανών που προσδιορίζονται ως χριστιανοί μειώθηκε από 77% το 2009 σε 65% το 2019. Αυτή η μείωση των μελών έχει αναγκάσει πολλές εκκλησίες να κλείσουν ή να πουλήσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Οι οικονομικοί περιορισμοί είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Πολλές εκκλησίες αγωνίζονται να διατηρήσουν μεγάλες ιδιοκτησίες καθώς οι δωρεές μειώνονται και το λειτουργικό κόστος αυξάνεται. 

Σε μια έρευνα του 2020 που διεξήχθη από την Lifeway Research, περίπου 3.700 εκκλησίες στις ΗΠΑ έκλεισαν μόνο το 2019. Αυτή η τάση αποτελεί ισχυρό δείκτη των ευρύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανικές εκκλησίες όσον αφορά τη διατήρηση των τόπων λατρείας τους.



Η άνοδος των τζαμιών

Αντίθετα, η ισλαμική κοινότητα στην Αμερική γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη. Η απόκτηση από τον Masjid Al Hayy του πρώην κτιρίου της εκκλησίας των 43.000 τετραγωνικών ποδιών είναι εμβληματική αυτής της τάσης. 

Το τζαμί, το οποίο εξυπηρετεί τώρα έναν αυξανόμενο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Κεντρική Φλόριντα, αντιπροσωπεύει το αυξανόμενο αποτύπωμα των ισλαμικών κέντρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.







Αυτή η πώληση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης των εκκλησιών που μετατρέπονται σε τζαμιά σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ακολουθούν ορισμένα αξιοσημείωτα παραδείγματα:

Μπρίτζπορτ, Κονέκτικατ: Η Ενωμένη Εκκλησιαστική Εκκλησία πωλήθηκε στο Ισλαμικό Κοινοτικό Κέντρο του Μπρίτζπορτ. Το ιστορικό κτίριο επιλέχθηκε για τη θρησκευτική του χωροθέτηση και χώρο για να φιλοξενήσει τις 1.000 μουσουλμανικές οικογένειες στην περιοχή.

Bristol Township, Pennsylvania: The Immaculate Conception B.V.M. Catholic Church πωλήθηκε στην United American Muslim Society of Brooklyn για σχεδόν 1,8 εκατομμύρια δολάρια. Λόγω του αυξανόμενου εκκλησιάσματος, το νέο τζαμί, Mevlana Camii, απαιτούσε μεγαλύτερο χώρο.

Συρακούσες, Νέα Υόρκη: Η καθολική εκκλησία της Αγίας Τριάδας μετατράπηκε σε τζαμί και έγιναν σημαντικές ανακαινίσεις για να αντικατασταθούν τα χριστιανικά σύμβολα με ισλαμικά.

Νότιο Μιλγουώκι, Ουισκόνσιν: Μια πρώην καθολική εκκλησία και σχολείο πωλήθηκε σε μια μουσουλμανική ομάδα, η οποία σχεδίαζε να ανοίξει ξανά το κτίριο ως τζαμί.

Μπάφαλο, Νέα Υόρκη: Μια άλλη εκκλησία μετατράπηκε σε τζαμί, αντανακλώντας την ανάγκη για μεγαλύτερους χώρους λατρείας για τις αυξανόμενες μουσουλμανικές κοινότητες

Southfield, Michigan: Μια κλειστή εκκλησία αγοράστηκε και μετατράπηκε στο Ισλαμικό Κέντρο της Αμερικής, τώρα ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά στη Βόρεια Αμερική.

Χιούστον, Τέξας: Το Ισλαμικό Κοινοτικό Κέντρο του Χιούστον απέκτησε εκκλησιαστική περιουσία για να εξυπηρετήσει τα αυξανόμενα μέλη του, μεταμορφώνοντας το χώρο για να καλύψει τις θρησκευτικές τους ανάγκες

Φιλαδέλφεια, Πενσυλβάνια: Η ιστορική Πρεσβυτεριανή Εκκλησία Germantown έγινε το Masjid Muhammad.

Concord, Καλιφόρνια: Η Concord Avenue United Methodist Church πωλήθηκε σε μια τοπική μουσουλμανική κοινότητα και μετατράπηκε σε Ακαδημία Quba και Masjid.

Τζάκσονβιλ, Φλόριντα: Η πρώην Βαπτιστική Εκκλησία της Μεγάλης Μακεδονίας αποκτήθηκε από το Ισλαμικό Κέντρο της Βορειοανατολικής Φλόριντα για να εξυπηρετήσει τον αυξανόμενο μουσουλμανικό πληθυσμό.

Τέμπε, Αριζόνα: Η Καθολική Εκκλησία του Αγίου Πνεύματος αγοράστηκε από το Ισλαμικό Κοινοτικό Κέντρο των Τεμπών.

Ντέητον, Οχάϊο: Μια κλειστή εκκλησία Βαπτιστών μετατράπηκε σε Masjid At-Tawheed

Μια μελέτη του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής και Κατανόησης (ISPU) διαπίστωσε ότι ο αριθμός των τζαμιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 31% από το 2010 έως το 2020, φτάνοντας συνολικά τα 2.769. 

Αυτή η ανάπτυξη τροφοδοτείται από τη μετανάστευση, τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων μεταξύ των μουσουλμανικών οικογενειών και την αύξηση των προσηλυτισμών στο Ισλάμ.



Η δυσκολία εύρεσης πληροφοριών

Η αποκάλυψη αυτών των πωλήσεων και μετατροπών μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς συχνά αποσιωπούνται τόσο από την εκκλησία όσο και από την ισλαμική κοινότητα. 

Η εκκλησία μπορεί να μην θέλει να επιστήσει την προσοχή στην πώληση λόγω πιθανών αντιδράσεων ή του στίγματος της παρακμής, ενώ η ισλαμική κοινότητα προτιμά, κατά τη διάρκεια της αγοράς, να αποφύγει να τραβήξει την προσοχή από φόβο ότι η τοπική χριστιανική κοινότητα θα διαμαρτυρηθεί για την πώληση. 

Ωστόσο, αφού η πώληση είναι ασφαλής, συχνά ισχυρίζονται νίκη και καυχώνται για την αυξανόμενη επιρροή και δύναμή τους. 

Αυτή η αρχική μυστικότητα κατά τη διάρκεια της πώλησης τους επιτρέπει να επεκτείνουν ήσυχα την παρουσία και την επιρροή τους σε μη μουσουλμανικά εδάφη. 

Πολλά από αυτά τα τζαμιά χρηματοδοτούνται από πλούσιους μουσουλμάνους ή ισλαμικές χώρες, οι οποίοι κάνουν ό, τι μπορούν για να κρύψουν από πού προέρχονται τα κεφάλαια, υπογραμμίζοντας τη σημαντική οικονομική υποστήριξη πίσω από αυτή την επέκταση.



Ξένη επιρροή και χρηματοδότηση

Η ανάπτυξη των τζαμιών, ωστόσο, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης

Μεγάλες, σύγχρονες εγκαταστάσεις όπως το Masjid Al Hayy απαιτούν σημαντικές οικονομικές επενδύσεις. 

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των αμερικανικών τζαμιών λαμβάνει σημαντική χρηματοδότηση από ξένες οντότητες

Χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Κατάρ είναι γνωστό ότι χρηματοδοτούν την κατασκευή και λειτουργία τζαμιών στο εξωτερικό, εγείροντας ανησυχίες για πιθανή ξένη επιρροή στο αμερικανικό έδαφος.

Για παράδειγμα, το Diyanet Center of America στο Lanham του Maryland χρηματοδοτήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση και κόστισε περίπου 110 εκατομμύρια δολλάρια για να κατασκευαστεί. Τέτοιες επενδύσεις είναι ισχυροί δείκτες της σημαντικής οικονομικής υποστήριξης πίσω από πολλά από αυτά τα έργα, σε έντονη αντίθεση με τους οικονομικούς αγώνες που αντιμετωπίζουν πολλές αμερικανικές εκκλησίες.



Θεολογικές και πολιτιστικές επιπτώσεις

Οι θεολογικές επιπτώσεις είναι βαθιές. Στην ισλαμική ιστορία, η μετατροπή των μη μουσουλμανικών τόπων λατρείας σε τζαμιά έχει τις ρίζες της στις ενέργειες του Μωάμεθ, ο οποίος μετέτρεψε την Ka'ba σε τζαμί. Η Ka'ba, αρχικά ένα ιερό του λαού της Μέκκας, μετατράπηκε από τον Μωάμεθ στον ιερότερο τόπο στο Ισλάμ μετά την κατάκτηση της Μέκκας. 

Αυτή η πράξη θεωρείται ως επίδειξη της ανωτερότητας του Ισλάμ και εκπλήρωση θρησκευτικού καθήκοντος

Η μετατροπή των εκκλησιών σε τζαμιά είναι μια σαφής δήλωση της κυριαρχίας του Ισλάμ και της παρακμής του Χριστιανισμού.

Σημαίνει την αντικατάσταση μιας θρησκείας με μια άλλη και θεωρείται ως απόδειξη της επέκτασης και της αυξανόμενης κυριαρχίας του Ισλάμ.




Ο ρόλος του Da'awa και η ισλαμική επέκταση

Ένα πολύ σημαντικό μέρος του σκοπού ενός τζαμιού είναι να ενεργοποιήσει την Da'awa του Ισλάμ, ή την παγκόσμια αποστολή προσηλυτισμού

Η κατασκευή τζαμιών θεωρείται δελεαστική για τους μη μουσουλμάνους και τον προσηλυτισμό όσο το δυνατόν περισσότερων στο Ισλάμ. Αυτός ο στόχος καθοδηγείται από την πεποίθηση ότι το Ισλάμ προορίζεται να κυβερνήσει τον κόσμο

Σε όλη την ιστορία, η ισλαμική επέκταση περιλαμβάνει συχνά τη μετατροπή μη μουσουλμανικών τόπων λατρείας σε τζαμιά, συμβολίζοντας την κυριαρχία και την ανάπτυξη του Ισλάμ.

Για τους μουσουλμάνους, αυτό είναι κάτι περισσότερο από την υπογραφή μιας πράξης που περνά από τη μια ομάδα στην άλλη. 

Πιστεύουν ότι προορίζονται να κυβερνήσουν τον κόσμο και όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν μουσουλμάνοι, καθώς πιστεύουν ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται μουσουλμάνοι και οι γονείς τους ή ο πολιτισμός τους τους μετατρέπουν σε ο,τιδήποτε άλλο είναι.

Αυτές οι πεποιθήσεις είναι σαφώς και ρητά βιβλικές και δογματικές στο Ισλάμ και λαμβάνουν την εξουσία του από θρησκευτικά προηγούμενα και εντολές στη ζωή του Μωάμεθ. 

Ο ρόλος της Da'awa και της ισλαμικής επέκτασης δεν αφορά μόνο τη διάδοση της πίστης με ειρηνικά μέσα και σπάνια γίνεται ειρηνικά. 

Ιστορικά, οι ισλαμικές κατακτήσεις έχουν προσφέρει στους μη μουσουλμάνους τρεις επιλογές: να ασπαστούν το Ισλάμ, να πληρώσουν το jizya (φόρος για τους μη μουσουλμάνους) ή να αντιμετωπίσουν το θάνατο. 

Αυτή η επιθετική επεκτατική ιδεολογία είναι ενσωματωμένη στην ίδρυση τζαμιών σε μη μουσουλμανικά εδάφη, με στόχο την επιβεβαίωση της κυριαρχίας και τη σταδιακή εξισλαμοποίηση της κοινωνίας.

Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν επίσης ότι ο μόνος τρόπος για έναν άνθρωπο να εισέλθει στον παράδεισο με βεβαιότητα είναι να πεθάνει ενώ διεξάγει έναν πόλεμο ισλαμικής κατάκτησης. (Τζιχάντ)



Οι επιπτώσεις

Οι αντίθετες τύχες των χριστιανικών εκκλησιών και των ισλαμικών τζαμιών στις ΗΠΑ αντικατοπτρίζουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές. 

Καθώς οι παραδοσιακές χριστιανικές εκκλησίες συρρικνώνονται, τα ισλαμικά κέντρα επεκτείνονται, τόσο σε μέγεθος όσο και σε αριθμό. Αυτή η τάση έχει σημαντικές πολιτιστικές και κοινωνικές επιπτώσεις, υποδηλώνοντας μια σταδιακή μετατόπιση του θρησκευτικού ιστού του έθνους.

Επιπλέον, η επιρροή της ξένης χρηματοδότησης στην ανάπτυξη των τζαμιών εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την εθνική κυριαρχία και ασφάλεια

Ενώ η θρησκευτική ελευθερία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των αμερικανικών αξιών, οι σημαντικές ξένες επενδύσεις σε ισλαμικά κέντρα απαιτούν διαφάνεια και έλεγχο.

Για τους μουσουλμάνους, η οικοδόμηση ενός τζαμιού δεν είναι απλώς θέμα εύρεσης ενός τόπου λατρείας. Είναι μια θεολογική δήλωση της ηγεμονίας του Ισλάμ

Τα τζαμιά είναι προγεφυρώματα, σημεία στάσης για πολέμους ισλαμικής κατάκτησης.

Η μετατροπή των εκκλησιών σε τζαμιά θεωρείται ως ένδειξη της νικηφόρας προόδου και επιτυχίας του Ισλάμ, συμβολίζοντας την ανωτερότητά του έναντι άλλων θρησκειών

Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές όταν μια εκκλησία, σύμβολο του Χριστιανισμού, μετατρέπεται σε τζαμί.



Χριστιανική κληρονομιά

Η πώληση του Ναού του Αίνου του Γολγοθά στον Masjid Al Hayy είναι κάτι περισσότερο από μια συναλλαγή ακινήτων. 

Συμβολίζει την ευρύτερη παρακμή των χριστιανικών εκκλησιών και την ταχεία ανάπτυξη των τζαμιών στην Αμερική. 

Αυτή η τάση υπογραμμίζει τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χριστιανικές εκκλησίες και τις ανησυχητικές συνέπειες της αυξανόμενης ξένης επιρροής στα αμερικανικά θρησκευτικά ιδρύματα. 

Η αργή αλλά σκόπιμη μεταμόρφωση του θρησκευτικού τοπίου της Αμερικής είναι μια έκκληση για δράση για όσους αγαπούν τη χριστιανική κληρονομιά του έθνους και επιδιώκουν να τη διατηρήσουν ενάντια σε μια καταπατητική και επικίνδυνη ιδεολογία.






ΣΧΕΤΙΚΑ:

Το Sky News της Comcast αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μια ζωντανή μετάδοση εν μέσω ταραχωδών διαδηλώσεων στη Βρετανία από έναν όχλο μασκοφόρων που φώναζαν «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη!» και «F**k the EDL!» αναφερόμενοι στην επί μακρόν ανενεργή Αγγλική Αμυντική Λίγκα.
Διαδηλώσεις, αρκετές από τις οποίες έχουν εξελιχθεί σε ταραχές, έχουν καταλάβει τη χώρα μετά το θανατηφόρο μαζικό μαχαίρωμα πολλών νεαρών κοριτσιών, των δασκάλων τους και ενός άνδρα στα εξήντα του που προσπάθησε να βοηθήσει σε ένα μάθημα χορού με θέμα την Taylor Swift στο Southport της Αγγλίας. Ο ύποπτος στην υπόθεση έχει κατονομαστεί ως ο Axel Muganwa Rudakubana, ο γεννημένος στην Ουαλία γιος δύο μεταναστών από τη Ρουάντα. Ορισμένοι έχουν επικεντρωθεί σε ξενοδοχεία που φιλοξενούν παράνομους αλλοδαπούς και τζαμιά, καθώς οι διαδηλώσεις μεταμορφώνονται σε μια ευρύτερη διαμαρτυρία κατά της μαζικής μετανάστευσης και των συνεπειών της.



Ο νέος ακροαριστερός πρωθυπουργός της Βρετανίας, siir Keir Starmer, υποσχέθηκε μέτρα «έκτακτης ανάγκης» για τα τζαμιά ως απάντηση στις πρόσφατες εθνικές αναταραχές και ταραχές. Οι ταραχές ακολούθησαν τη δολοφονία τριών νεαρών κοριτσιών από έναν νεαρό με καταγωγή από τη Ρουάντα.
Ο sir Keir διακήρυξε τη δέσμευσή του να αντιμετωπίσει τον «ακροδεξιό τραμπουκισμό» στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της κοινωνικής αναταραχής, μια τακτική που οι επικριτές του ισχυρίζονται ότι απλώς τροφοδοτεί τη φωτιά. Την Κυριακή, το Ηνωμένο Βασίλειο είδε πολλαπλές συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών κατά της μαζικής μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης σε ένα «ξενοδοχείο μεταναστών» στο Rotherham, μια περιοχή πιο διάσημη για τις μουσουλμανικές συμμορίες καλλωπισμού.



Αν θέλετε να μάθετε τι πρόκειται να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, απλά κοιτάξτε το Ηνωμένο Βασίλειο. Μια ατζέντα παγκοσμιοποίησης οδηγεί το Ηνωμένο Βασίλειο στο απόλυτο χάος με ένοπλες συμμορίες μεταναστών να επιτίθενται σε Βρετανούς πολίτες. Ο Jim Ferguson είναι πρώην υποψήφιος βουλευτής και δημοσιογράφος. Είναι επίσης ο ιδρυτής της Freedom Train International. Ο Jim ήρθε μαζί μας από το Ηνωμένο Βασίλειο για να μιλήσουμε για το τι πραγματικά συμβαίνει. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: https://freedomtraininternational.org




Σε μια σειρά μυστικών βίντεο, Δημοκρατικοί νομοθέτες και αριστεροί ακτιβιστές περιγράφουν με ειλικρίνεια πώς μουσουλμάνοι ακτιβιστές έπαιξαν τους πολιτειακούς εκλογικούς νόμους - και σε πολλές περιπτώσεις παραβίασαν αυτούς τους νόμους - φαινομενικά προς όφελος του Δημοκρατικού Κόμματος.
Περιγράφουν λεπτομερώς πώς οι μουσουλμάνοι στην πολιτεία έχουν χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό εκλογικής απάτης, συγκομιδής ψήφων και εκφοβισμού για να κερδίσουν εξουσία σε αρκετές από τις πόλεις της πολιτείας. Η Karen Majewski, η οποία υπηρέτησε ως δήμαρχος του Hamtramck από το 2006 έως το 2021, ισχυρίζεται ότι οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι συμπλήρωναν τα ψηφοδέλτια απουσίας ενώ κάθονταν στην τραπεζαρία του ψηφοφόρου. «Τα ψηφοδέλτια των απόντων συμπληρώνονται στις τραπεζαρίες των ανθρώπων από τους υποψηφίους», λέει ο Majewski στο μυστικό βίντεο. Σύμφωνα με το νόμο του Μίσιγκαν, μόνο τα στενά μέλη της οικογένειας ή ένας εκλογικός αξιωματούχος μπορούν να χειριστούν την ψήφο απουσίας ενός ψηφοφόρου και να την παραδώσουν σε ένα κουτί απόθεσης.


Σχεδόν 1 στους 20 Σύρους ζει τώρα στην εξισλαμισμένη Γερμανία
Nearly 1 in 20 Syrians Now Lives in Islamized Germany - RAIR (rairfoundation.com)



Εξισλαμισμένη Γαλλία: «Είσαι Εβραίος; Είμαι Μαροκινός... Θα γ*μήσω τη μητέρα σου ... Βρωμο-σκουπίδι Εβραίε»



Οι συναυλίες της Taylor Swift στη Βιέννη ακυρώθηκαν εν μέσω ισλαμικής τρομοκρατικής συνωμοσίας που ματαιώθηκε από την αυστριακή αστυνομία



Τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους: Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμποδίζουν τη συναυλία της Taylor Swift στη Βιέννη
Ένας πολεμιστής του Ισλαμικού Κράτους ήθελε να σκοτώσει «άπιστους» γύρω από μια συναυλία της Taylor Swift στη Βιέννη. Τον σταμάτησαν – αλλά μόνο αφού φώναξε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!