Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Ο γενικός εισαγγελέας προειδοποιεί ότι «αφοσιωμένοι αστυνομικοί» «καθαρίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» για να συλλάβουν ανθρώπους για retweets.





Ο Stephen Parkinson, διευθυντής της Εισαγγελίας της Αγγλίας και της Ουαλίας (DPP) υπό τον πρωθυπουργό Sir Keir Starmer - ο ίδιος πρώην DPP - προειδοποιεί τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι αποκλειστικά με το κυνήγι ανθρώπων που είναι ρατσιστικά προσβλητικοί εν μέσω των διαδηλώσεων κατά της μαζικής μετανάστευσης που κατακλύζουν τη χώρα, ακόμη και αν το μόνο που κάνουν είναι να αναδημοσιεύουν το περιεχόμενο άλλων.

«Το αδίκημα της υποκίνησης σε φυλετικό μίσος περιλαμβάνει τη δημοσίευση ή τη διανομή υλικού που είναι προσβλητικό ή υβριστικό, το οποίο προορίζεται ή ενδέχεται να προκαλέσει φυλετικό μίσος», δήλωσε ο Parkinson.


Προειδοποίησε: «Αν το κάνετε retweet, το αναδημοσιεύετε και ενδεχομένως διαπράττετε αυτό το αδίκημα».

«Και έχουμε αφοσιωμένους αστυνομικούς που σαρώνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η δουλειά τους είναι να ψάξουν για αυτό το υλικό και στη συνέχεια να ακολουθήσουν με ταυτοποίηση, συλλήψεις και ούτω καθεξής. Έτσι, είναι πραγματικά, πολύ σοβαρό. Οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν ότι δεν κάνουν τίποτα επιβλαβές – είναι, και οι συνέπειες θα τους επιβληθούν», απείλησε.

Ο Parkinson προειδοποίησε επίσης ότι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου θα κυνηγηθούν επίσης, ιδιαίτερα εάν το βρετανικό κράτος πιστεύει ότι οι αναρτήσεις τους «προωθούν μια ιδεολογία».

«Έχουμε εισαγγελείς-συνδέσμους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν τοπικούς δεσμούς με το τοπικό δικαστικό σώμα... Σίγουρα θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο έκδοσης εάν είμαστε ικανοποιημένοι ότι έχει διαπραχθεί αδίκημα», είπε.

Η Βρετανία συγκλονίζεται από ημέρες ταραχωδών διαδηλώσεων μετά το θανατηφόρο μαζικό μαχαίρωμα αρκετών νεαρών κοριτσιών από μια έφηβη με μεταναστευτικό υπόβαθρο

Οι αρχές αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές επιθετικά – ενώ κατευνάζουν τους βίαιους μουσουλμάνους αντιδιαδηλωτές.







ΠΗΓΗ: Chief Prosecutor Warns 'Dedicated Police Officers' Are 'Scouring Social Media' to Arrest People for Retweets. (thenationalpulse.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!