Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Η Ιταλία αρχίζει να μεταφέρει παράνομους αλλοδαπούς σε αλβανικά κέντρα επεξεργασίας.





Η Ιταλία άνοιξε το πρώτο από τα δύο προγραμματισμένα κέντρα επεξεργασίας μεταναστών στην Αλβανία, ξεκινώντας την πρώτη πρωτοβουλία εξωτερικής ανάθεσης μεταναστών στην Ευρώπη.

Το κέντρο, που βρίσκεται στο βόρειο αλβανικό λιμάνι Shengjin, θα στεγάσει έως και 3.000 μετανάστες το μήνα, οι οποίοι συλλέγονται ενώ πλέουν στην Ιταλία από την Αφρική. Ένα δεύτερο κέντρο, που σχεδιάζεται για μια πρώην αεροπορική βάση στο Gjader, αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στο άνοιγμά του.

Μόνο οι μετανάστες που εντοπίζονται από τις ιταλικές αρχές σε διεθνή ύδατα θα είναι επιλέξιμοι για το πρόγραμμα.


Ο Fabrizio Bucci, πρεσβευτής της Ιταλίας στην Αλβανία, τόνισε ότι η ιταλική νομοθεσία και η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) θα διέπουν τα κέντρα, κάνοντας παραλληλισμούς με την ύπαρξη ενός ιταλικού κέντρου που βρίσκεται εντός της Αλβανίας.

Η διμερής συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των πρωθυπουργών της Ιταλίας και της Αλβανίας θα διαρκέσει πέντε χρόνια, με τη δυνατότητα παράτασης να εξαρτάται από την επιτυχία της στη μείωση του μεταναστευτικού βάρους της Ιταλίας και στην αποτροπή των μεταναστευτικών προσπαθειών.

Φέτος, η Ιταλία έχει δει περίπου 31.000 αφίξεις μεταναστών δια θαλάσσης, μείωση από την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 2023, πάνω από 157.000 μετανάστες έφτασαν στην Ιταλία.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζώρτζια Μελόνι, η οποία έκανε εκστρατεία για αυστηρότερες μεταναστευτικές πολιτικές, έχει καταστήσει το σχέδιο της Αλβανίας κεντρικό μέρος της μέχρι στιγμής αποτυχημένης μεταναστευτικής στρατηγικής της. 

Πέρυσι, η Μελόνι δήλωσε ακόμη ότι η Ευρώπη και η Ιταλία «χρειάζονται» μετανάστες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου μεταξύ των λαϊκιστών ψηφοφόρων της.

Η υποστήριξη για το σχέδιο της Αλβανίας είναι εμφανής μεταξύ ορισμένων κρατών μελών της Ε.Ε.· μια επιστολή από 15 χώρες της Ε.Ε., με αιχμή του δόρατος τη Δανία, ενέκρινε την εξωτερική ανάθεση της διαχείρισης της μετανάστευσης.

Τα μέτρα αυτά έχουν προκαλέσει συγκρίσεις με την προηγούμενη πρόταση της Βρετανίας για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα. 

Αυτό καταργήθηκε αμέσως από τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών τον περασμένο μήνα, κοστίζοντας στους φορολογούμενους εκατομμύρια λίρες. 

Ωστόσο, η Αυστραλία λειτουργεί υπεράκτια κέντρα μεταναστών εδώ και χρόνια, μειώνοντας σχεδόν στο μηδέν τα παράνομα θαλάσσια ταξείδια προς την επικράτειά της.





ΠΗΓΗ: Italy Begins Offshoring Illegal Aliens to Albanian Processing Centers. (thenationalpulse.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Άν λοιπόν καταλάβαμε όλοι σέ απλά ελληνικά, η καλή κυρία Τζώρτζια Μελόνι, βρήκε τήν δική της "αποθήκη ανθρώπων" που δέν θέλει νά κρατήσει - κορόϊδο είναι; - στήν Αλβανία!

    Πάντα η Ιταλία θεωρούσε καί πίστευε καί αυτό ισχύει έως σήμερα, ότι η Αλβανία αποτελεί δικό της έδαφος καί μπορεί νά κάνει ότι επιθυμήσει μέ τόν Αλβανό "ξάδελφο"!

    Καί η Μελόνι καλά τά κατάφερε, αλλά εμείς ποιά άλλη χώρα έχουμε ως Ελλάδα νά "φορτώνουμε" τίς ατελείωτες καί αμέτρητες καραβιές - καί "οδοιπόρους" - λαθρομετανάστες που μας ΣΤΕΛΝΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!